Здравейте,
Въпросите са ми следните.
Задължително ли е да има адвокат?
Какви такси се плащат?
Развода ще е по-взаймно съгласие, общото между двамата е кола, която жената няма претенция, а за детето са се разбрали остава при майката, бащата няма претенция за него
http://www.djure.net/feature.php?id=24, това намерих в нета, но не знам колко е актуално
Развод, какви са стъпките?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Развод, какви са стъпките?
Колега, аз, вероятно като по-стар от тебе, ще ти дам съвет: Не се развеждай СЕГА! Почакай малко, успокойте топката. Ако сте се взели "по любов", повярвай ми, ще се съберете отново. Това, малкото огънче, което гори в душата, не може да бъде угасено. Потърси начин, да се разгори отново.
Всеки от нас е имал тежки моменти в живота. Най-често парични.
А по питането ти - тук има адвокати и хора, които са минали по този път. Те ще дадат съвет.
Но още веднъж повтарям - изчакай малко да утихнат страстите.
И да добавя: Ами детето? То е правено с любов! Как ще го оставиш? Не е вещ, не е кола, че да го разменяте. Нали, за да расте, му трябва баща? Хайде помисли, успокой топката. Най-лесното е развод, но виж последиците, като отговорен мъж.
А по питането ти - тук има адвокати и хора, които са минали по този път. Те ще дадат съвет.
И да добавя: Ами детето? То е правено с любов! Как ще го оставиш? Не е вещ, не е кола, че да го разменяте. Нали, за да расте, му трябва баща? Хайде помисли, успокой топката. Най-лесното е развод, но виж последиците, като отговорен мъж.
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
kiril_bulgaria написа:Колега, аз, вероятно като по-стар от тебе, ще ти дам съвет: Не се развеждай СЕГА! Почакай малко, успокойте топката. Ако сте се взели "по любов", повярвай ми, ще се съберете отново. Това, малкото огънче, което гори в душата, не може да бъде угасено. Потърси начин, да се разгори отново.

Колега не става въпрос за мен

за адвокатите знам, но таксите до колкото разбирам са минимум 300лв, а от прочетеното до тук разбрах, че може и без адвокат а с две такси и цялата процедура излиза не повече от 80-100лв.
- hatebur
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX
Значи според мен е по-добре да си наеми адвокат.Щом се е стигнало до там няма смисъл да се пестят някакви си 100-200 лв.Ами ако съдията определи 500 лв.издръжка на детето кои ще оспори тази сума.А кой и кога може да се вижда с детето? повървай ми нещата не са толкова прости колкото изглеждат.Минал съм по този път и те съветвам че е по-добре с адвокат за всяка страна.А и ти сигурен ли си че адвоката ще е лоялен кам двете страни еднакво? аз не
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
по взаимно съгласие няма спор-това е охранително производство
там страните се разбират по всички въпроси-имуществени и неимуществени, издръжка на дете, име и т.н., като съда само проверява дали отговаря на закона и морала това споразумение. Адвокат един за двете страни и достатъчен, тук няма спор, за да има двама адвокати. Не знам как вървят хонорарите в момента, на за лесен развод по взаимно съгласие цената няма да е 500 лева
там страните се разбират по всички въпроси-имуществени и неимуществени, издръжка на дете, име и т.н., като съда само проверява дали отговаря на закона и морала това споразумение. Адвокат един за двете страни и достатъчен, тук няма спор, за да има двама адвокати. Не знам как вървят хонорарите в момента, на за лесен развод по взаимно съгласие цената няма да е 500 лева
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Имам приятели, които се разведоха и мога да споделя два случая:
- брак за около година и малко - влачиха се бая по съдилища и т.н., нещо има в закона за бракове, които са по-малко от 5год. ли беше, 7год. ли беше....забравил съм
- другия пич се разведе с жена си от първото посещение при съдия, т.е. веднага. Ама неговия брак беше малко над тия години.
И в двата случая трябваше адвокат, за такси незнам, може би зависи от адвоката, в кой град е, колко пъти ще се ходи в съда и т.н.
- брак за около година и малко - влачиха се бая по съдилища и т.н., нещо има в закона за бракове, които са по-малко от 5год. ли беше, 7год. ли беше....забравил съм
- другия пич се разведе с жена си от първото посещение при съдия, т.е. веднага. Ама неговия брак беше малко над тия години.
И в двата случая трябваше адвокат, за такси незнам, може би зависи от адвоката, в кой град е, колко пъти ще се ходи в съда и т.н.
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Между другото.. питаш в правилния форум

Тука има доста експерти

Тука има доста експерти

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
преди по стария СК имаше тънкост-ако брака ти е под 3 години, нямаш право по взаимно съгласие, но и тази обструкция се лекуваше-просто имаше едно заседание повече...
сега и за 1 ден брак може да се разведеш по взаимно съгласие-зависи бързината от натовареността на съответния състав на районния брачен съд-кога ще насрочи делото
сега и за 1 ден брак може да се разведеш по взаимно съгласие-зависи бързината от натовареността на съответния състав на районния брачен съд-кога ще насрочи делото
- vanko_VW
- Двигател:
уточнявам пак
Общите неща който има между двамата са:
Кола, която жената няма претеция
Дете, което бащата е съгласен да остави на майката, за издръжката пак ще се разберат
Интересуваме се МОЖЕ ли да се разведат без адвокат?
Развода с адвокат го знаем
Моля ви не си чупете пръстите по компютрите
Дете, което бащата е съгласен да остави на майката, за издръжката пак ще се разберат
Развода с адвокат го знаем

- vanko_VW
- Двигател:
Pichaga написа:преди по стария СК имаше тънкост-ако брака ти е под 3 години, нямаш право по взаимно съгласие, но и тази обструкция се лекуваше-просто имаше едно заседание повече...
да разбирам ли, че двамата ако подадат молба за развод и сключат споразумение за колата, детето и издръжката, може да минат и без адвокат
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
http://www.law-firm-bg.com/%D1%81%D1%82 ... %B8%D0%B5/
Изготвяне на Молба до съда.
Изготвяне на пълно и изчерпателно споразумение, съобразно изискванията на Семейния кодекс.
ако се оправят сами с тези два документа мисля да не трябва адвокат
Изготвяне на Молба до съда.
Изготвяне на пълно и изчерпателно споразумение, съобразно изискванията на Семейния кодекс.
ако се оправят сами с тези два документа мисля да не трябва адвокат
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Всичко може. И на дело, на което си обвинен за убийство можеш да се явиш без адвокат. Друг въпрос е дали е правилно.
Ако намериш кой да ти напише молба за развод по взаимно съгласие и споразумение към нея, можеш да опиташ без адвокат. Да не стане само после ... Ама аз не знаех това, аз не знаех онова ...
Прочети Семейния кодекс в частта му за развода по взаимно съгласие.
Минималния хонорар за развод по взаимно съгласие мисля, че беше 300 лева, плюс малък процент от стойността на имуществото, което делите, в случая автомобила.
Ако намериш кой да ти напише молба за развод по взаимно съгласие и споразумение към нея, можеш да опиташ без адвокат. Да не стане само после ... Ама аз не знаех това, аз не знаех онова ...
Прочети Семейния кодекс в частта му за развода по взаимно съгласие.
Минималния хонорар за развод по взаимно съгласие мисля, че беше 300 лева, плюс малък процент от стойността на имуществото, което делите, в случая автомобила.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
vanko_VW написа:уточнявам пак
Развода с адвокат го знаем![]()
За мен тези хора зачеркват основна част от разумния си живот, но все пак се търси да е на далавера и това е най-важното

dobrin написа:... което делите, в случая автомобила.
ами детето

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Детето в 99% остава при майката..
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
milmar написа:ами детето.
Написах от стойността на имуществото, което делите. Детето не е имущество. И не се дели, а съдът, на база на споразумението, определя кой ще упражнява родителските права, т.е. при кого ще живее постоянно.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”