Глоба за каско стикер от 6.10.2012???

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Глоба за каско стикер от 6.10.2012???

Мнениеот joromnt » Пет 05 окт 2012 21:29

От утре според някакъв измислен закон, ще има глоба за каско стикер по стъклата на автомобила. Вероятно и за лепенките за безплатна пътна помощ който някой от застрахователите слагат "доброволно".
Въпроса ми е - стикера на клуба ше подлежи ли на санкция????

Код: Избери всички

От октомври и шофьорите, и застрахователите ще плащат глоби, ако върху автомобилите има стикери за сключена полица автокаско.
Промените в Кодекса за застраховане бяха приети още миналото лято, но влизат в сила от 6-ти октомври. Ако не свалим стикера от колата си - ни грози глоба от 50 лева.

Представителите на застрахователните дружества няма да имат право да поставят белези - т.нар. „пасивни маркировки”, върху автомобилите, като собствениците им ще могат да ги застраховат, без да е необходимо да отбелязват това на видно място по колите си.
Липсата на такива маркировки не може да бъде основание за изключване от покритие на един или повече рискове по застрахователния договор, пише още в гласуваните от депутатите текстове.

За компанията, която ни е застраховател, глобите са драстични - от 30 хиляди до 50 хиляди лева при първо нарушение и до 120 хиляди при второ.

МВР от години настоява за тази забрана, заради подозренията, че някои застрахователи работят съвместно с автокрадци.

Код: Избери всички

Позволени от закона са стикерите за годишен технически преглед, сключена “Гражданска отговорност”, както и винетката за движение по пътищата от републиканската мрежа.

dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Re: Глоба за каско стикер от 6.10.2012???

Мнениеот dqvola_91 » Пет 05 окт 2012 21:39

:търсачкаа

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 05 окт 2012 21:56

Аман от специалисти с търсачката :banghead:
Имам въпрос - стикерите на клуба и стикерите от съборите подлежат ли на санкция??? Да стигне работата да го задавам чрез тема, предполагам че трябваше да те доведе до мисълта че не съм намерил отговора на въпроса си чрез четене след използване на т.н. търсачка.
Та мисълта ми е, ако имаш нещо да споделяш го сподели, ако ли не, подмини.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 05 окт 2012 21:58

На същата страница по-надолу: viewtopic.php?f=60&t=349263

Върни се в “ОФФ-Топик - други”