Неволи в блока...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Неволи в блока...

Мнениеот xploda » Сря 12 сеп 2012 11:01

Проблем първи - 21 етажа блок, 6 апартамента на етаж, 6 асансьорни шахти, само 1 работещ, често чупещ се и определено издишащ във всяко отношение.
Въпрос - има ли/знае ли се черно на бяло какви са изискванията за брой и състояние на асаньорите в даден блок? Примерно за всеки 5 етажа минимум един асаньор, за всеки следващи 10 етажа още един да кажем. Кой и къде може да се сезира(ако може изобщо)? В районната община, някоя комисия или...?

Проблем втори - "невалиден" домоуправител. В смисъл такъв не си върши работата, като хората, а и е некомпетентен.
Въпрос - пак същия - Кой и къде може да се сезира? Община, комисия или...?

Проблем трети - шумни съседи. По правило не трябвало да се вдига шум от 10 вечерта до 6 сутринта и от 12 на обяд до 4 следобяд. Това вярно ли е? Има ли го написано черно на бяло накъде в някой закон, разпоредба и т.н.? Опит за жалба в полицията срещу шумни съседи - несполучлив. Нямало смисъл, нищо не можело да се направи и т.н.
Въпрос - може ли ефективно да се направи нещо по въпроса и ако да какво?

Общи събрания на блока, колективни молби, жалби, искове и т.н. отпадат, като вариант и за трите случая.

Ще помоля "остроумните" колеги да си запазят "остроумните" коментари за себе си :)

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Re: Неволи в блока...

Мнениеот stoi4o.d » Сря 12 сеп 2012 11:12

2. Наемете си професионален домоуправител или изберете по свестен от входа eusa

3. Виж Законът за етажната собственост - В сгради, етажна собственост, се забраняват: шумни увеселения в периода от 22.00 до 08.00 часа;

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 12 сеп 2012 11:17

BG_Golf4e написа:2. Наемете си професионален домоуправител или изберете по свестен от входа

xploda написа:Общи събрания на блока, колективни молби, жалби, искове и т.н. отпадат, като вариант и за трите случая.

Няма как да стане, не е вариант. Затова питам, по друг по-официален начин дали не става.

BG_Golf4e написа:3. Виж Законът за етажната собственост - В сгради, етажна собственост, се забраняват: шумни увеселения в периода от 22.00 до 08.00 часа;

И такъв закон ли имало mhihi Тва ще го прочета :да:

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Сря 12 сеп 2012 11:20

Според закона можем да надуваме музиката между 14 и 16 ч. :shock :lol:

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Сря 12 сеп 2012 11:20

за шумните съседи обаждане в полицията...те идват, предопреждават, псоле актове и те така

Потребителски аватар
shoko_boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shoko_boy » Сря 12 сеп 2012 11:23

scare scare scare по добре не се занимаваи с разправии и ядове че нищо няма да се постигне

и ние бяхме на същия проблем само че кооперация 4 етажа с по 4 семеиства на етаж сградата беше нова за 3г стана ужас а живеят в нея полицаи,митничари 3 момичета за :kissy: :banana се по така хора :screwy един се реши домоуправител изкара една седмица и край

ако искаш спокоиствие и уют сам в комбина ли си не се надяваи винаги ще има някои :dummy:
:неграмотно

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 12 сеп 2012 11:38

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Сря 12 сеп 2012 11:59

xploda написа:
Общи събрания на блока, колективни молби, жалби, искове и т.н. отпадат, като вариант и за трите случая.

седнете и се разберете като големи хора , важи за сговорчивите хора разбирасе за останалите законите не помагат особено в БГ-то :lol:

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 12 сеп 2012 12:03

По скоро го интересува
НАРЕДБА № 1
за обществения ред на територията на Столична община http://www.sofiacouncil.bg/index.php?pa ... nce&id=103
За всеки град е различно от колко до колко .

В сгради, етажна собственост, се забраняват:

1. шумни увеселения в периода от 22.00 до 08.00 часа;

2. извършването на търговски, стопански и други разрешени дейности, извън установеното и съгласувано от кмета на района работно време за обекта, но не по-късно от 22.00 часа.

3. производствени и промишлени дейности.

(5) В случаите, когато не могат да се осигурят ефикасни обезшумителни мерки, за спазване изискванията на съответните хигиенни норми, ползването на озвучителни уредби и на шумни апарати и машини (прахосмукачки, циклещи и др.) може да става само от 08.00 до 14.00 и от 16.00 до 22.00 часа.

(6) Свиренето на музикални инструменти и пеенето за обучение, репетиране, преподаване и музициране може да става само от 08.00 до 14.00 часа и от 16.00 до 22.00 часа.

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Сря 12 сеп 2012 12:08

:lol: и ако съседа е ченгел дето си свири на пианото в 24+ часа ще дойдат да му акомпанират най-вероятно :063:

талкинг е ключовата дума ,какво се случва незнам ама на все повече хора напоследък като им кажеш добър ден и те гледат все 1 си им казал дай ххх лева facepalm

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 12 сеп 2012 13:19

push написа:талкинг е ключовата дума ,какво се случва незнам ама на все повече хора напоследък като им кажеш добър ден и те гледат все 1 си им казал дай ххх лева facepalm

Talking се прави на нормални хора и един път. Специално със тези се занимавам вече не знам колко време стана. Ходил съм до апартамента им, 2 дена добре, на 3-тия същата работа. Домоуправителя им говори, 2 дена добре, на 3-тия същата работа. На 112 звъня, никой не идва. Звъня пак, ама те колегите са били там. Е викам може да са били, ама нищо не спира. Ами пак ще им се обадим. И никой не идва. Викам аз ще им отида на крака. Болна тема била, това не било тяхно първично задължение, имали по-важни работи за правене :screwy да съм си наемел адвокат и частно дело ли нещо такова. Всеки си прехвърля вината. Ако беше нормален блок 300 пъти да съм им изкъртил входната врата, но в целия блок, всяко крило има междинна метална врата и тва ги спасява. А вече си изключиха и звънеца и колкото и да звъниш никой не отваря. Не са ченгели, най-обикновено семейство селинджърс mhihi

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Сря 12 сеп 2012 13:42

xploda написа:всяко крило има междинна метална врата

Тези врати, защо ли си мисля, че са допълнително слагани. Ако е така, може да се обадиш на пожарна безопасност :idea:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 12 сеп 2012 13:45

xploda написа:... има междинна метална врата и тва ги спасява. А вече си изключиха и звънеца и...

И, викаш, не знаеш къде е таблото с електромерите и предпазителите? :gruebel

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 12 сеп 2012 14:04

radotom написа:
xploda написа:... има междинна метална врата и тва ги спасява. А вече си изключиха и звънеца и...

И, викаш, не знаеш къде е таблото с електромерите и предпазителите? :gruebel

Вътре са и те, и тва съм го мислил, ама са вътре. Точно след тях са сложени тези метални врати, така, че който е отвън да няма достъп до нищо. Реално само кутиите на интернет операторите и кабеларките са достъпни отвън. А там ако барна отиде целия етаж или направо цялото крило mhihi

BeckoTDI написа:
xploda написа:всяко крило има междинна метална врата

Тези врати, защо ли си мисля, че са допълнително слагани. Ако е така, може да се обадиш на пожарна безопасност :idea:

Това мисля, че в идеалния вариант ще доведе само до глоби някакви. Покрай всички останали и аз ще я плащам, а реално силно ме съмнява да ги махнат :(

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 12 сеп 2012 14:37

е добре де само на теб ли ти пречат, съберете се съседи все недоволни и пишете оплакване в община, РПУ и т.н. за шума. Има резултат, мен шибаната верига лидъл ми шумеше със зареждането на стоки от 12 до 4 през нощта и една вечер им пратих 4 патрулки, на следващия ден писах в общината и сега зареждат до 10 и рано сутрин, не ги чувам изобщо. Общо събрание за асансьорите, няма как общината да вземе участие в частен имот, нито пък да Ви ремонтира асансьорите. Общо събрание, ако няма присъствие на всички се взема решение без тях , събира се сума и се ремонтира асансьора. Това вашето ми звучи като на 10 години не правене на нищо и изведнъж ти като по-млад и надъхан се опитваш да оправиш изгнилите от зародиш неща, което ще ти излезе през носа и всичко ще се обърне срещу теб. Не знам на кой етаж си, ако можеш да го качваш пеша направи следното, оставяй си асансьора с отворена врата на твоя етаж и си го ползвай само ти. Сами ще дадат зор да се ремонтира, маймунски метод и егоистичен, но като краен вариянт става, за шума ако няма достъп, спри нета и кабелната на цялото крило, така няколко вечери и остави бележка, защо им е спрян, така лекувах един съсед и имам 6 бушона в нас

Върни се в “ОФФ-Топик - други”