Пробвах с всякакви изолаци не ми помогнаха .
Всякакви тестове но не .
За момента нямам възможност да си сменя дограмата с нова и за това търся малко помощ.
Тези дни ми казаха за нещо от сорта за прогонване на въздуха или нещо от сорта.
Идеята ми е следната има ли нещо като пяна която да намажа вратата така да се изолира и да не влиза вятър .
И като свърши зимата да я махна .
Благодаря
Как да залепя или изолирам вратата към балкона ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Re: Как да залепя или изолирам вратата към балкона ?
Аз на старата дограма лепих едни силиконови оплатнения. Имаше доста добър ефект.
- S_T_I_N_G
- Автомобил: GOLF 4 1.8 T
- Двигател: AGU GU GU GUUUUUU
Какви пари ?
Аз ползвах всякакви оплатнения но:( някакво тип дунапрен , някакво тип лента гумено .
И ефект почти нямаше
Аз ползвах всякакви оплатнения но:( някакво тип дунапрен , някакво тип лента гумено .
И ефект почти нямаше

- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
Хартиено тиксо.Ако ти е скъпо и имаш бол време- хартиени ленти и лепило за тапети. 

- S_T_I_N_G
- Автомобил: GOLF 4 1.8 T
- Двигател: AGU GU GU GUUUUUU
Как по точно ?
Лепя хартиено тиксо после лепило ли ? Или тиксо и още тиксо и после лепило ?
Лепя хартиено тиксо после лепило ли ? Или тиксо и още тиксо и после лепило ?
- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
Широко около 3 см. Облепваш цялата врата по периметъра като трябва да хване и за касата. Разбира се няма да се отваря зимата, но е ефикасно и лесно.Правил съм го лично в древността когато имах такава дървения.Хартиената лента и лепило са евтиния вариант на тиксото. 

-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
airjohn написа:Широко около 3 см. Облепваш цялата врата по периметъра като трябва да хване и за касата. Разбира се няма да се отваря зимата, но е ефикасно и лесно.Правил съм го лично в древността когато имах такава дървения.Хартиената лента и лепило са евтиния вариант на тиксото.
А отдолу може да натъпчеш парцалени ленти преди за залепиш хартията. Назад във времето ме върна брат...

- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
80 ст. метъра или нещо подобно. Ама наистина ако не ти трябва да я отваряш барай с хартиено тиксо. Ще стане добре. 

- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Намазваш обилно вратата където опира на касата с "Тест", а на касата (след като си почистил добре основата) дърпаш един тегел санитарен силикон така, че като затвориш вратата, силикона при притискане да обере фугата. Оставяш вратата затворена. Колкото и да изчакаш (мин. 30 минути) няма да сбъркаш понеже заради "Тест"- а вратата няма да залепне за касата, а силикона трябва да се втвърди достатъчно за да не му се образуват "мостаци" и деформации като отвориш първия път вратата. До 48ч. силиконът ще се е втвърдил достатъчно, че като бършеш тест- а от него да не го предобриш. С макетен нож изрязваш силикона който е излязал извън касата.
Операцията е малко лепкава и сапунчеста, но т.н. уплътнение ще кара поне три години. Измислените ленти за една зима са ми давали фира.
Поправка: Лентите не са "измислени", но за да прилепнат здраво им трябва идеално гладка, чиста и здрава основа, която при старата дървена дограма липсва. При залепването им остават въздушни джобчета, които с времето се разширяват и следва отлепване на лентите.
Операцията е малко лепкава и сапунчеста, но т.н. уплътнение ще кара поне три години. Измислените ленти за една зима са ми давали фира.
Поправка: Лентите не са "измислени", но за да прилепнат здраво им трябва идеално гладка, чиста и здрава основа, която при старата дървена дограма липсва. При залепването им остават въздушни джобчета, които с времето се разширяват и следва отлепване на лентите.
- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
Всичко зависи дали ще се отваря преди пролетта или ще се запечата до тогава. Лично аз си взех бележка за силикона и тест-та. Иначе съм пробвал с винервайс и гипс- равни количества. Прави се като мек маджун, може и по рядко. Нанася се с ръка или с шпатула в пазовете на вратата или прозореца и се затваря преди да е стегнало. След това просто се остъргва. Влагата, която се опитва да проникне само възстановява пластичността на пастата.При прозорците става много добро. За предпочитане е по рядката смес, но да не подтича.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”