Помагайте!
Трябва да свържа в мрежа 4 PC-та, които са разположени в триъгълник (двете са в една стая) на разстояние 200-250 м. едно от друго с пряка видимост между сградите.
Как да го направя и какво ми е необходимо за пълното изграждане на мрежата, като разбира се трябва да минем по най-тънкия вариант?
Въпрос относно Wireless мрежа
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос относно Wireless мрежа
Sunny написа:Помагайте!
Трябва да свържа в мрежа 4 PC-та, които са разположени в триъгълник (двете са в една стая) на разстояние 200-250 м. едно от друго с пряка видимост между сградите.
Как да го направя и какво ми е необходимо за пълното изграждане на мрежата, като разбира се трябва да минем по най-тънкия вариант?
Един рутер и един аксес пойнт и си готов

Препорачвам ти за рутер SMC Barricade SMC7004VBR а за АП Linksys WAP11 или WAP54
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Sunny написа:Дай по-подробно, моля!
Демек кое, как, защо, каква цифра излиза?
Освен рутер и АП трябват и 4 wireless карти?
SMC Barricade SMC7004VBR ~65 лева
AP Linksys WAP11 ~100 лева
WLAN PCI 4x ~40лева = 160 лева
Тези двата дето са в една стая можеш да ги сбържеш към рутера.
Ако всичко е wireless routera отпада

Последна промяна от tyo на Вто 02 май 2006 15:00, променено общо 1 път.
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Първоначалната идея беше с лан, ама няма от къде да хвана захранване по средата, освен ако не ги пусна със захранване по UTP.
Ама пък се пресича и път та трябва някакси да се вдига кабела на високо, т.е. подпори някакви и т.н. и пак става неудобно
Това, което предлага tyo ме устрова като цена - толкова излиза и кабел да опънеш.
@tyo, това ли е абсолютно всичко и от къде са примерните цени, защото тези неща ги гледах поне с 50% нагоре тук в Плевен?
Ама пък се пресича и път та трябва някакси да се вдига кабела на високо, т.е. подпори някакви и т.н. и пак става неудобно
Това, което предлага tyo ме устрова като цена - толкова излиза и кабел да опънеш.
@tyo, това ли е абсолютно всичко и от къде са примерните цени, защото тези неща ги гледах поне с 50% нагоре тук в Плевен?
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ммм.. тва търсачката е супер работа, бе хора!
Само дето аз съм много прост! (лошото е, че не съм Ален Прост!)
Хайде моля някой да ми обясни дали този рутер трябва да е вързан към ПС-то и въобще, като за таквиз като мен: Безжична мрежа в апартамента, с 3 (а може би скоро и 4) компютъра, като всички ще са на Win'98
На всички ми трябва НЕТ, а модема и кабела ми е само 1
Какво трябва да направя и, ако може, на какви цени да се подготвям.
Благодаря!

Само дето аз съм много прост! (лошото е, че не съм Ален Прост!)
Хайде моля някой да ми обясни дали този рутер трябва да е вързан към ПС-то и въобще, като за таквиз като мен: Безжична мрежа в апартамента, с 3 (а може би скоро и 4) компютъра, като всички ще са на Win'98
На всички ми трябва НЕТ, а модема и кабела ми е само 1
Какво трябва да направя и, ако може, на какви цени да се подготвям.
Благодаря!
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Купуваш си ето този wireless router: ASUS WL 520G/WL 54M ROUTER/4P - цена около 100 лева грубо с ДДС.
Ще ти трябват и безжични мрежови карти за PC-тата (ако нямат) - цена между 20 и 50 лева, като този ASUS WL-138G/ PCI 54M е около 35 лева с ДДС. Има и USB вариант, за да не човъркаш в PC-тата - ASUS WL-167G/USB 54M - цена около 45 лева с ДДС
После в рутера мушкаш интернет кабела си, за настройките евентуално е добре да свържеш и рутера с едното PC с кабел и дефакто, когато рутера така или иначе е поставен до едното PC, не е нужно за него да купуваш WLAN карта.
Общо взето ти трябва 1бр. WLAN Router, 2бр. WLAN мрежови карти, 1бр. мрежов кабел и останалото е въпрос на свързване. Като цена - може би около 170-190 лева с посочените по-горе Asus стоки
Малко кофти се пускат на 98 wlan неща и е хубаво преди да се купуват специално мрежовите карти, да се провери дали имат драйвъри за 98, защото много от новите такива карти нямат и на места ми се е налагало да слагам по-скъпи модели, които имат за 98
(Проверих - на Asus картите искат минимум Win98SE)
Ще ти трябват и безжични мрежови карти за PC-тата (ако нямат) - цена между 20 и 50 лева, като този ASUS WL-138G/ PCI 54M е около 35 лева с ДДС. Има и USB вариант, за да не човъркаш в PC-тата - ASUS WL-167G/USB 54M - цена около 45 лева с ДДС
После в рутера мушкаш интернет кабела си, за настройките евентуално е добре да свържеш и рутера с едното PC с кабел и дефакто, когато рутера така или иначе е поставен до едното PC, не е нужно за него да купуваш WLAN карта.
Общо взето ти трябва 1бр. WLAN Router, 2бр. WLAN мрежови карти, 1бр. мрежов кабел и останалото е въпрос на свързване. Като цена - може би около 170-190 лева с посочените по-горе Asus стоки

Малко кофти се пускат на 98 wlan неща и е хубаво преди да се купуват специално мрежовите карти, да се провери дали имат драйвъри за 98, защото много от новите такива карти нямат и на места ми се е налагало да слагам по-скъпи модели, които имат за 98

Върни се в “ОФФ-Топик - други”