Какво ми трябва за да продавам акумулатори...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
danio_d
Автомобил:
Двигател:

Какво ми трябва за да продавам акумулатори...

Мнениеот danio_d » Пет 02 ное 2012 18:02

Здравейте! Искам да попитам ако някой знае какво е необходимо при регистрация на магазин за продажба на акумулатори, защото търсих в интернет, но не можах да открия какви са процедурите и какви са разрешителните за такъв вид дейност! Предварително благодаря!!!

Последна промяна от danio_d на Съб 03 ное 2012 9:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Re: Продажба на акумулатори

Мнениеот Dead man » Съб 03 ное 2012 2:20

Търси пускане в експлоатация на магазин....

Мерене на тоците,трудова медицина,ХЕи и тн неща...

Потребителски аватар
danio_d
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво ми трябва за да продавам акумулатори...

Мнениеот danio_d » Нед 04 ное 2012 20:44

Никой ли не знае!!!

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Нед 04 ное 2012 21:29

Акумулатори, предполагам :lol:
Колегата ти е казал в предния пост, ако толкова не можеш да търсиш в Гугъл, помоли приятел да го направи вместо теб или пък се поинтересувай коя институция би следвало да регламентира подобен род търговия, може и да пишеш на някоя фирма-вносител, можеш да отидеш и в кварталното магазинче да попиташ...

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Нед 04 ное 2012 22:04

Първо регистрираш фирма / ЕТ , ЕООД -по твой избор/ За да не вършиш глупости наеми си счетоводител още от началото, защото те чака НАП, НОИ,нотариус за заверка на необходимите документиь, Агенцията по вписванията за подаване на наборът от изискуемите документи
След това РИОКОЗ / или както се казваше ХЕЙ/ , помещения -отговарящо на дадени норми-както и писал колегата по горе- трудова-медицина/как да пазиш себе си и другите-правила за безопасна работа с акумолатори, предпазни средства :roll: /. И най важното да успееш да излезеш на печалба, защото действието в началото е само измаждане.Затова както казах в началото -от самото начало си наеми добър счетоводител. Успех!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 05 ное 2012 14:21

valsn написа:Първо регистрираш фирма / ЕТ , ЕООД -по твой избор/ За да не вършиш глупости наеми си счетоводител още от началото, защото те чака НАП, НОИ,нотариус за заверка на необходимите документиь, Агенцията по вписванията за подаване на наборът от изискуемите документи
След това РИОКОЗ / или както се казваше ХЕЙ/ , помещения -отговарящо на дадени норми-както и писал колегата по горе- трудова-медицина/как да пазиш себе си и другите-правила за безопасна работа с акумолатори, предпазни средства :roll: /. И най важното да успееш да излезеш на печалба, защото действието в началото е само измаждане.Затова както казах в началото -от самото начало си наеми добър счетоводител. Успех!

1. ЕТ в никакъв случай
1.1 Банкова фирмена сметка.Провери месечните такси в банките. Желателно е да си пуснеш Онлайн банкиране /поне за СО и ЗО ,счетоводител/- според банкатата може и да нямаш грам такса за всеки превод , а само месечна такса. Иначе на всеки превод на каса ще те вземат м/у 1,60 и 2 лв на платежно. ПОръчваш си печат на фирмата / 8-10 лв/
2. Направи си сам сметка дали да е регистрирана фирмата по ДДС или не.
3. Нотариус не е необходим, ако сам си е собственик
4. Касов апарат с връзка с НАП /веднага олекване с 280-330 лв според апарата/+ касова книга /6лв/ и кочан за фискални касови бележки- /
5. За помещение търси такова със статут на магазин.
6. Направи си сметка дали си заслужава цялата одисея / дали ще си на печалба- като сложи едно грубо 120 лв на месец за СО и ЗО, 80-120 лв за счетоводител , наем според помешението, ток,вода. Сложи още и сумата за стелажи /поне 2/, бюро,2 стола. Като регистрираш фирмата си поръчваш и кочани фактури /едно 36-48 лв/. Ако сложиш комп .в магазина пък могат да налетят за проверка на Вин-а .,прибави и 1 принтер, желателно лазерен.

Ако нямаш клиентела от сега работата е провалена.
За акумулаторите ще ти трябва зарядно и то по-професионално, товарна вилка, волтметър, дестилирана вода, аерометър за проверка гъстотата на киселината, предпазни очила,гумени ръкавици, гумена престилка и т.н.

7. УникредитБулбанк има месечна такса за Онлайн банкиране 12,95 лв. Може 50 банкирания да се направят през деня - няма такса.
8. По добре е да се регистрира по ДДС . Прави сенай-лесно преди да е започна да купува и продава.Пуска е 1 декларация в НАП.
9. Съвсем забравих за още 1 камък - ГФО - подава се в Агенциярта по вписванията - опа още 52 лв на минус Това е след като мине 1г от започване на дейността.
10.В Пловдив не спят и скубят пари и от "Трудова медицина "
11. Съвсем забравих - пожарогасител . Но го вземи след като минат на проверка .Искай да ти направят предписание / дали да е прахов 5-6кг или СО2/ . От купуването му после всяка година на проверка -пак за пари.

батМилко - познат е

Последна промяна от kris11 на Вто 06 ное 2012 14:49, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
danio_d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danio_d » Пон 05 ное 2012 15:07

Мерси много колега...Точно,конкретно и ясно...

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пон 05 ное 2012 15:39

Точно, ама така като гледам повечето цени са леко завишени (освен тези за счетоводителя) спрямо цените в Пловдив.
Това, което аз ти препоръчвам е да го направиш на по-оживено място, трябва ти човекопоток, но пък и да има къде да се спира, не като нас на булеварда (Христо Ботев) спират и се молят да не мине паяка и да олекнат още едни 20 лева, които например ще им бъде кяръТ ако купуват от теб.
За ЕТ-то е ясно, че отговаряш като физическо лице заедно с всичките си сметки и имушество и при евентуален проблем може да стане гадно.
За Еоод съм на мнение, че няма никакъв смисъл да работиш със стоки с ДДС, а да не си регистриран по ДДС, но ти си знаеш :)
За касов апарат ти препоръчвам Дейзи (най-евтиния модел е 245 лв ол инклузив).
За компютър - нищо не пречи да си сложиш комп с линукс, има достатъчно приложен софт, та дори и безплатен складов софт на Микроинвест. Така че спокойно избягваш частта с плащане на M$ за уиндоус и офис пакет (общо 1000 лв), след като имаш комп забравяш и за кочаните фактури. Вярно, ще ти трябва принтер, но не мисля, че е кой знае какво капиталовложение на фона на това, че всички партньори и стоки са ти запомнени, ти кълвеш само сумите. Изключително бързо и лесно, имаш справка без да ровиш по тефтерите като бакалин... Направо да ти кажа моето мнение за някой дето ми пише фактури от кочан не е добро, при всичкото поевтиняване на техника ако не си е закупил някой за мен ще е или защото се е хванал е така само да види дали ще стане нещо, или защото няма желание да положи поне малко старание в това, което върши.
За самото откриване на фирмата знам, че ако го прави адвокат не излиза много по-скъпо само дето те си знаят каналния ред, а времето, таксичките по касите и нервите дето ще положиш ще струват повече от 350-400 лева. Посъветвай се все пак колко би ти струвала тази услуга.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 05 ное 2012 15:43

Малко инфо от извора. Скоро си правих фирма ЕООД заради кафе-автомата, та цените на печатите са 35-36лв. за нормална поръчка от тия модели, дето се прибират в пластмасов корпус. За 10лв. не зная кой ще ти изработи такъв...
Относно фирмата можеш и сам да си направиш документите, ама едва ли ще успееш без да се консултираш. Аз лично отидох при адвокат познат на съпругата ми, който ми взе 180лв. за услугата. По последни данни в нашия град искат от 300 до 800лв. за тази услуга - откриване на нова фирма.

azrod
Контакти:

Мнениеот azrod » Вто 06 ное 2012 9:24

В нашия град искат 400, ако не намериш при кой за тази сума и те устройва пиши ми ще те свържа с познат (в тази сума влиза и печат и бля-бля-бля всичко без касов апарат, което е обяснимо).
А точно в Пловдив до хуманитрната гимназия на центъра правят печати за по 15 лева експресно... Така че не знам за СтЗ, но аз давам проверена информация.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 06 ное 2012 14:33

kris11 написа:80-120 лв за счетоводител ,
= кофти счетоводител :wink:

Потребителски аватар
danio_d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danio_d » Вто 06 ное 2012 18:18

Фирмата е готова за 320лв при позната(ООД)с печати и всичко...
А колкото до счетоводството то ми е без пари...

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 06 ное 2012 20:59

ами честито :)

azrod
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 07 ное 2012 20:36

Честито и успех :да:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”