Skype кредит?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Skype кредит?

Мнениеот oSViRePql » Нед 21 яну 2007 22:36

Колеги разбрах че разговорите от Skype -> GSM и дом. телефони са много евтини. Та да питам от къде може да се купи? Разбрах че от някоя банка но не запомних името :oops: Благодаря

Ако имате някакви наблюдения(ако сте купували) споделете дали е евтино :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 21 яну 2007 22:38

от сайта на скайп с кредитна карта

мисля, че до GSM не са чак толкова евтини. Има по-добри предложения от скайп, като voipstunt и още много ... поразтърси се из google

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 21 яну 2007 22:46

musura написа:от сайта на скайп с кредитна карта

мисля, че до GSM не са чак толкова евтини. Има по-добри предложения от скайп, като voipstunt и още много ... поразтърси се из google

voipdiscount и подобните му са доста по-изгодни.Специално voipdiscount при депозит от 5 евро дава 300мин безплатни разговори към домашен телефон,за много държави по света,в рамките на 120 дни.След 120-те дни започва да взима някакви пари,но с нов депозит пак дава безплатни :) .Огледай добре,преди да дадеш пари.Скайп обикновено е най-скъпия вариант.

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Нед 21 яну 2007 22:49

Дали има някъде разписание на цените на voipdiscount и skype? И пак ли трябва да се купува по и-нет? Предпочитам да отида и да го купя от някъде...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 21 яну 2007 23:05

http://www.voipdiscount.com/en/rates.html
Това са на voipdiscount цените.Аз ти казах,че ако ще го ползваш за да се обаждаш на дом.тел.,на практика е безплатно.Специално за тази програма се продават и ваучери,примерно чрез този БГ сайт http://www.konsumativi.com/index.php?ca ... %E5%F0%E8'
Иначе може да се плати и с дебитна Виза Електрон,НО трябва да е издадена от определени банки - Булбанк,Райфайзен Банк и няколко други,но не си ги спомням,ако решиш да ползваш този вариант,питай в съответната банка,дали тяхна Виза Електрон може да се използва за целта.Предполагам със Скайп е същото.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 21 яну 2007 23:41

има различни начини за плащане (за скайп говоря), аз например ползвам PayPal, но съм зареждал и с банков превод...въпроса е с коя програма е най-добро качеството, щото може с някоя да е по-евтина ама да има 5 сек. delay или от другата страна да не ме чуват. За скайп мога да кажа, че за мобилни не е перфектно, има определено какво да се иска още но въпреки всичко човек може да се разбере....

ПС. Едно предимство на скайп пред някой други програми (не пред всички обаче) - линукс версията, повечето ше кажете "а, на кой му дреме" ама има и такива на които ни дреме :)

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 22 яну 2007 0:27

Аз мога да кажа,че качеството на разговорите с voipdiscount на домашни телефони в Русия е перфектно,без закъснения,паразитни шумове и т.н.,въпреки моят недобър интернет.За съжаление,само това мога да кажа.

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Пон 22 яну 2007 0:31

andro_v написа:Аз мога да кажа,че качеството на разговорите с voipdiscount на домашни телефони в Русия е перфектно,без закъснения,паразитни шумове и т.н.,въпреки моят недобър интернет.За съжаление,само това мога да кажа.

Значи тарифите за дом.телефони ме устройват много но за ГСМ са скъпички... Ще може ли някой да намери цените и за Skype защото търсих в сайта и нищо :?

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Пон 22 яну 2007 0:40

Намерих го най-после... Към дом. телефони е 0.025Euro, а към мобилни 0.215Euro :wink:

Сравнение:

Skype /// Voipdiscount
GSM - 0.215Euro GSM - 0.240Euro
Дом - 0.025Euro Дом. - 0.010Euro

Излиза че за мобилни скайп е по евтин(разликата е много малка) а за домашни телефони Voipdiscount е по подходяща ;)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 22 яну 2007 10:10

Тоест излиза че ако имаш карти и на 2та ни водещи оператора със сигурност ти е най-евтино /за BG разговори естествено/ и ти е винаги в джоба а не в къщи на бюрото :) Но ако ще се ползва за чужди оператори определено си е на далавера !

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Пон 22 яну 2007 16:10

преди 1 минута си активирах моя skypeout кредит и да ви кажа не е много ефтино.16 цента е към франция независимо на кой оператор а в българия към гсм е 20 цента а към бтк е 5 цента

Потребителски аватар
kokobul
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

скайп валчер

Мнениеот kokobul » Нед 22 апр 2007 10:35

Искам да говоря с Италия на мобилен ....някой да сподели колко излиза на минута със скайп кредит или има по добра алтернатива

благодаря

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 23 апр 2007 12:01

kokobul, ако още не си получил инфо за цените, отиди на "Помощ" на Скайпа и от там избери "Купете Скайп кредит". Ще ти се отвори сайта на Скайп, където ще можеш да получиш подробна информация за цените навсякъде по света, където ще можеш да ползваш този Скайп-кредит.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 23 апр 2007 12:09

Според мен много по-добра алтернатива на Skype за разговори РС-телефон (откъм цена - като качество не знам, не съм ползвал) е VoIPbuster (pro). Сайта им е www.voipbusterpRO.com , плащането аз лично съм го правил с кредитна карта ОББ-Глобул Mastercard. На сайта си имат таблица с тарифите.
user edit : объркал съм се малко, поправих се

Последна промяна от gr_kanev на Чет 26 апр 2007 23:03, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
kipe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kipe » Пон 23 апр 2007 16:28

Хайде и аз да се включа, мнение и помощ.

С поредното скорошно увеличение на цените и опитите да ни заблужадва БТК ме принуди и мен да търся алтернатива. Дали забелязахте, че като стана дума за увеличения месечен абонамент, казват, че увеличили и минутите в плановете. Да, ама закръглят всяка започната минута нагоре, което при 15, 20 разгорвора месечно ти изяжда около 1/3 от минутите, мамицата им тарикати с тарикати.. Та ето:

1. Както са ти казали със Skype e най-скъпо и трудно се заплаща без кредитна карта.
Посети тази връзка
http://voipfree.hit.bg/
и обърни внимание на JustVoip - сега с него е най-изгодно за България, която е включена в страните със безплатни разговори до фиксирани линии. Има и онлайн помощ чрез Skype - обаждат се, а също и два мобилни телефона.

2. На всички препоръчмам и GizmoCall (пишеш в търсачка и ще ти излезе), който ползвам за безплатни разговори с фиксирани мрежи в Б-я, без каквото и да е плащане, но с ограничение 10 мин/ден, 30 мин/седмично и реклама от едно изречение на английски в началото на разговора, а до 3 мин. продължителност за всеки разговор.

3. Внимание заслужава и Gizmo Project, който е и най-сериозната заплаха за хегемонията на Skype, но интересуващите се сами ще си прочетат за него, да не отегчавам.

Поздрави

Върни се в “ОФФ-Топик - други”