Моля помощ за MySQL® Databases-Решено

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Моля помощ за MySQL® Databases-Решено

Мнениеот pit » Пон 22 яну 2007 13:03

Здравейте, някой може ли да ми помогне онлайн, ако има време :) за създаване на база данни, по специално искам да направя това тук http://www.download.bg/?cls=articles&mtd=open&id=40548, като имам платен хост+домейн, и през влизане в контролния панел се вижда това:

Изображение

Създавам база данни

Изображение

Обаче следва това

Изображение

Аз съм до тук.. :oops: Ако има някой да помогне.. icq 167617001 Благодаря Ви :wink:

Последна промяна от pit на Вто 23 яну 2007 12:33, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
zexer
Автомобил: Golf2
Двигател: 1.3 MH
Контакти:

Мнениеот zexer » Пон 22 яну 2007 13:39

Ми ти вече си създал базата остава да си създадеш таблицата (на последната картинка). Примерно таблица `accounts` с 5 полета (fields).
Не знам обаче за какво ще го ползваш. URL-a в download.bg иска user/pass пак не ми се регва :)

Ако сам ще си пишеш PHP-то за web-a вероятно сам ще си измисляш и таблиците и сам ще си ги пълниш. Обаче ако ползваш готово PHP web-че обикновенно такива си имат тяхни sql таблици. Обикновенно само задаваш къде ти е database-a (хост (ип), име, парола, име на базата) и то си изсипва таблиците вътре само.

При първо отваряне на страницата, която си сложил (прочети readme файла ако има такъв) обикновенно излиза форма да конфигурираш веб-а за пръв път и да му настроиш базата. Ако за web-чето, което ти си избрал няма автоматично конфигуриране на базата обикновенно има .sql файл, които си върви с другите файлчета от веба. Той е текстов (може да го отвориш с текстов редактор) и съдържа sql команди които създават таблиците на web-чето. Копираш тези команди и ти слагаш в phpmyadmin-a (последната картинка). Това става на phpmyadmin-a като избереш бутона SQL (втория бутон накартинката горе). Пастваш (paste) командите в полето което ще ти изкара и Ок.

Ако ти ще си пишеш страничката ще трябва да свикнеш с phpmyadmin-a. От него можеш да правиш повечето неща само с кликвания на мишката, а което го няма по менютата можеш да го правиш като прашташ команди дирекно към sql-a с твой си синтакс от бутона SQL за който писах по-горе.

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Вто 23 яну 2007 12:18

Ами благодаря на всички, затова ставаше дума:

Изображение

И ето резултата:

Изображение

Оказа се много лесно, но несъм се занимавал с нещо подобно. :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”