Направа на отвор на мивка от алпака?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Направа на отвор на мивка от алпака?

Мнениеот levonik » Съб 10 ное 2012 19:48

Здравейте! Тези дни ще ми носят кухня от Арон, а аз малко самонадеяно отказах да ми направят отвор за смесителя. Планирах да направя с фрезглавата за дърво, а сега се разколебах. Сгреших ли, защото има време за корекция или има достъпен начин за самостоятелна направа? От Арон я правят предварително, а аз искам да я правя после, след монтирането на всичко. Моля, помагайте с идеи!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Направа на отвор на алпака мивка

Мнениеот Stivi » Съб 10 ное 2012 21:01

Отвора така или иначе се прави на точно определено място на мивката така че не виждам за какво ти е да го правиш накрая /само трябва да знаеш ляво или дясно корито е предвидено в кухнята/ ,за фрезера за дърво просто забрави-освен искри и пушек друго няма да направиш /пробвано/,а варианта с бормашина и зеге също оставя ръбове и най-много накрая да ти капе през тая дупка понеже уплътнението не ляга добре. Ако не е късно казвай да ти правят дупката като хората докато не си си взел беля на главата, :012:

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Съб 10 ное 2012 21:15

Отвора в мивката се прави обикновено на гилотина, иначе няма да ти казвам каква каква хурка те чака, ако мислиш да пробиваш сам с дрелки и други подръчни инструменти. Все пак това е неръждавеика.
Час по скоро им се обади и им кажи да ти я пробият където трябва - не виждам защо си отказал.

Потребителски аватар
yordannnnnn
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 93

Мнениеот yordannnnnn » Съб 10 ное 2012 21:29

отвора се прави със специален фрезер на ръка,няма гилотини и такива работи,във всеки по голям магазин за мивки и такива неща имат такъв,и взимат 5 лв на отвор,поне в стара загора е така,а ти имаш два варианта,ляв или десен кран,така че според мястото ти трябва да прецениш и да ти я разпробият те,ако се монтира мивката става по сложно,няма кой да дойде на място,а с подръчни средства не става,аз правя кухни и ти го казвам като приятелски съвет,да не хвърлиш мивката после

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 10 ное 2012 21:51

Това с отворите за 5лв в магазините е мааалко рисково,скоро бях в Мастерхаус на разкроя да ми отрежат една плоскост там както се оказа правят и дупките на мивките понеже момчето каза на човека преди мен който беше за тази услуга "Да знаете че дупките ги правим със зеге и няма да е перфектен кръг..." :shock Ако за така свършена работа ми вземат 5лв трябва да ги гръмна с базука да не говорим че ако не знам и ми връчат мивката с така изрязана дупка директно им я оставям да си я продават на някой друг :beat_butt2

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Съб 10 ное 2012 21:55

Колега, най-убавите дупки стават с лазАр. Малко ти е далечко, ама има, във ВАРНА ЗПЗ.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Съб 10 ное 2012 21:58

Stivi написа:Това с отворите за 5лв в магазините е мааалко рисково,скоро бях в Мастерхаус на разкроя да ми отрежат една плоскост там както се оказа правят и дупките на мивките понеже момчето каза на човека преди мен който беше за тази услуга "Да знаете че дупките ги правим със зеге и няма да е перфектен кръг..." :shock Ако за така свършена работа ми вземат 5лв трябва да ги гръмна с базука да не говорим че ако не знам и ми връчат мивката с така изрязана дупка директно им я оставям да си я продават на някой друг :beat_butt2

със зеге режат отвор за мивка в ПДЧ-то
не се излагай да не искаш с лазар или водно да ти го режат :screwy

Потребителски аватар
yordannnnnn

Мнениеот yordannnnnn » Съб 10 ное 2012 22:14

колега от отвор в плота за мивка до отвор в мивката за смесителя според тебе има ли разлика... :screwy

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 10 ное 2012 22:27

alexx написа:
Stivi написа:Това с отворите за 5лв в магазините е мааалко рисково,скоро бях в Мастерхаус на разкроя да ми отрежат една плоскост там както се оказа правят и дупките на мивките понеже момчето каза на човека преди мен който беше за тази услуга "Да знаете че дупките ги правим със зеге и няма да е перфектен кръг..." :shock Ако за така свършена работа ми вземат 5лв трябва да ги гръмна с базука да не говорим че ако не знам и ми връчат мивката с така изрязана дупка директно им я оставям да си я продават на някой друг :beat_butt2

със зеге режат отвор за мивка в ПДЧ-то
не се излагай да не искаш с лазар или водно да ти го режат :screwy

Баш за дупката на смесителя в самата мивка ставаше въпрос а не за отвора в плота който вече се прави когато си го монтирал върху шкафовете а не в магазина mhihi

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Съб 10 ное 2012 23:15

не сте разбрали нещо

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Нед 11 ное 2012 0:19

Аз пробивах отвор за дозатор за течен сапун, то пак същата дупка де.
Отидох в магазин за такива пробивни, абразивни истории. Предложиха ми менте за 5лв с гаранция, че става за едно пробиване и по-качествено за около 30лв. Представлява нещо като фрезер със стърчащо свредло в средата за водач
Пробих го на няколко пъти с почива и охлаждане с вода ,щото ще посинее алпаката
Някой по-запознат ще каже името на "инструмента"

Потребителски аватар
yordannnnnn

Мнениеот yordannnnnn » Нед 11 ное 2012 0:24

от вода няма нужда,няма загряване че да посинее,качесрвените фрезери за отвори за смесители са около 80-90 лв
на еднакъв принцип са,пробива се отвор 8-10 мм фрезера е от две части,едната се промушва през отвора,другата се завинтва отдолу,и следва натягане едно към друго и само си го реже,няма никакво натоварване

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Нед 11 ное 2012 8:27

Не знам защо си отказал дупката?!?!?Занимавал съм се с монтаж на мебели,и винаги мивките независимо дали алпака,камък-винаги предварително се правеха дупките!

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Нед 11 ное 2012 9:25

levonik написа:Сгреших ли, защото има време за корекция или има достъпен начин за самостоятелна направа?

ако имаш време за корекция - поискай да ти я направят. пробиването на такъв отвор в неръждавейка е голям филм и без нужния инструмент всеки път като гледаш отвора, ще се псуваш. забрави за пробиване със свредло, боркорона или фрезер!

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Нед 11 ное 2012 10:06

Абе пичове, от кво ги правят тия новите мивки???
Лятото правихме един ремонт и вкопах една такава неръждаема мивка /хром-никел пише на нея/ и сега скапаното корито е почнало да ръждасва бе неговата м@м@. Всичко на всичко е пускана водата в него 10-15 пъти/на едно село е/. А най-лошото е че не пазя касовата бележка, да ги хвана тия от магазина и да ги шиб@м като животно :dummy: Трябва да си изкъртя целия кухненски ъгъл заради тая скапана мивка...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”