Разочарован от банка ДСК !!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Разочарован от банка ДСК !!!

Мнениеот веселин » Вто 20 ное 2012 18:26

Пускам тази тема за ориентир - за да предпазя и други от взаимоотношния с тези :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored:
За какво става въпрос - от 7 години изплащам потребителски кредит - вноска 372 лв. на месец
2009 ми трябваше погасителен план за остатъка - направиха ми .... според него последната вноска ми е 292 лв. и приключваме
Да - ма не .... взимат ми пак 372 :banghead:
Отивам днес при кредитен инспектор и го питам каква е тази грешка / съвсем добронамерено и усмихнат /
Отсреща никакво позитивно отношение ..... обяснява ми , че няма как да се направи план по този начин по който ми е направен тогава - изми си ръцете с този , който ми е направил плана ...... тук не е изчислено това и това ..... показах му още веднъж , че всичко е там - остатък главница, вноска главница , лихвен процент , дължима лихва
пак почна същото като развалена плоча да ми обяснява
Не ми се разправяше повече - за 80 лв . да си купят гробищни цветя !!!
Иначе два месеца поред ми звънят как съм бил лоялен клиент и как имат прекрасни кредитни условия - специално за лоялни клиенти - за да ме зарибят пак .....!!!
На жената също и побеля косата с оценки за клиенти на банка ДСК
Нямат корпоративна култура за отношение към клиента ! Никаква .....
Не ми се занимава с жалби и писане до КЗП .....
Та такива ми ти работи !!! Ако има съфорумци , които работят в ДСК - може да ми пишат дали съм прав или не !!!
Успех на всички !!!

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Re: Разочарован от банка ДСК !!!

Мнениеот Dead man » Вто 20 ное 2012 18:31

Веско,да беше само ДСК... :banghead:

Аман от Пощенска,Райфазен и ОББ... :beat_butt2

Всичките са един дол дренки... :не:

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Вто 20 ное 2012 18:32

Бат Веско и наще имат същите ядове, само че при нас е с ипотечни кредити и е доста по-зле. Затова си намират майстора като ги обират през ден :smackbum

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 20 ное 2012 19:43

GREEN_lADY написа:Затова си намират майстора като ги обират през ден :smackbum

Дай Боже и по често. Амин!

И мен Райфайзен се опитвах да ме зарибяват. Зададох им два-три контролни въпроса, където ме цакат. Еми не е така както описват.

Пробват просто като има балъци да клъвнат, хващат. За сега нямам намерение да тегля други заеми(Да не дава Господ да ми се наложи. За това не пиша "никога").

Ако някой че почувства оценен от банка нека пише. Ако някой знае голяма фирма с "Нямат корпоративна култура за отношение към клиента" нека не пази в тайна също. Да сподели да разберем и ние какво е отношение към клиента, да вземем да се почустваме хора.

Като цяло бях доволен от банката, но това телефонно обаждане малко ме резервира.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 20 ное 2012 19:58

Аз от клона в бизнес парка съм доволен. Много отзивчив е пича и момичето, които са кредитните инспектори!! Отиди там и провери за какво иде реч.. 100% ще ти обърнат внимание

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 20 ное 2012 20:56

Vizor написа:Аз от клона в бизнес парка съм доволен. Много отзивчив е пича и момичето, които са кредитните инспектори!! Отиди там и провери за какво иде реч.. 100% ще ти обърнат внимание

Неслучайно отидох в клона , където съм сключвал договора за кредит ......
там започва и там свършва всичко
свърши разочароващо за мен - темата е да предпазя друг от тази :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: банка , а не аз да търся как да си върна 80 лв.
Оттук нататък дори лично г-жа Виолина Маринова да ми се огъзи - просто не ме е.. :censored: !!!

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 20 ное 2012 21:13

До сега през живота си кредит не съм взимал. Всячески се стремя ако ще по корем да се влача да не опирам до тези "услуги"!
Много се надявам да продължа да се справям без обвързване с финансови институции и за напред.
Не познавам човек доволен от кредит и кредитни условия в БГ...

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Вто 20 ное 2012 21:27

На мен Пиреус ми върнаха пари след като бяха глобени от КЗП.
Сега си късаме нервите с Пощенска, понеже отказват да приемат, че ще си погася предсрочно ипотечния заем и ме мотаят почти седмица със селски номера.

Потребителски аватар
berkant3008
Автомобил: PASSAT B3
Двигател: ABS-93
Контакти:

Мнениеот berkant3008 » Вто 20 ное 2012 21:53

И аз да разкажа моя случай.Значи купувам за синът си кола-разбира се VW и ми се налага да тегля потребителски кредит от ОББ исканата сума е 2400лв.и исках за 1 година.и въпреки че доказах с документи много високи доходи които са достатъчни за исканата сума,кредитната инспекторка ме контрира че ме осигуряват на ниска сума и няма да стане.после предложи вариант да удължим срока на 4 години-съгласих се.ииии започна едно чааааакане аз капарирах колата но кредит няма -отговориха ми от банката че почивни дни имали ,че от София не са разгледали искането и т.н. както и да е аз си намерих пари и таман ще ходя да вземам колата и от банката ми звънят-одобрен съм бил.
Отивам в банката и казвам ,че се отказвам от кредита :D като причина че съм намерил вече пари,че не ме устройва месечната вноска и т.н.
И хопааа испекторката предлага да премахнем уж ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ЗАСТРАХОВКА която си беше задължителна и е в пакет с кредита,че и още една застраховка даже която не може да откажа то било застраховка живот.
След дълги преговори,спорове успях да откажа и двете застраховки на обща стойност 20лв.на месец- за 4 години това са близо 1000 лв.
ТА АЗ ВИ СЪВЕТВАМ ако ще теглите кредит отказвайте застраховките те не са задължителни.
това е номер на банките.И без това ,ако не дай си боже нещо лошо ако се случи застрахователната компания се измъква много ловко и няма да получите нищо от тях.
То даже по тази тема има и доста жалби в КЗП

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Вто 20 ное 2012 21:57

Колега пусни си жалба с входящ номер, и си търси правата (ако ти се занимава). По принцип последната вноска винаги е малко по-малка, но нямам представа защо при теб се е получило с такава разлика.

Ivo_Dinkov написа:На мен Пиреус ми върнаха пари след като бяха глобени от КЗП.
Сега си късаме нервите с Пощенска, понеже отказват да приемат, че ще си погася предсрочно ипотечния заем и ме мотаят почти седмица със селски номера.

Мотаят те защото погасен ипотечен е голям минус за техния клон, което теб въобще не трябва да те интересува :) Навремето докато работех в предишната ми банка при всеки по-голям депозит който напускаше банката почваха едни увещания едни чудесии да остане в банката - същото е и с кредитите - ако не са проблемни те са актив за банката и носят приходи - следователно не искат да се погасяват предсрочно.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Сря 21 ное 2012 10:00

Ползвам и съм ползвал услугите на почти всички банки в БГ.

Е, по-големи нещастници от ДСК няма и надали скоро ще има......

Половината са лелки "от едно време", чакаш с номерче да ти дойде реда на опашката от бабишкери, абе страшен ужас и накрая като ти дойде реда в половината случаи или се оказват некомпетентни или изобщо не могат да ти свършат работа.

Имам една кр.карта подарък от МТЕЛ за 1000лв. и съвсем скоро ще я закрия и никога повече няма и да си помисля да съм им клиент отново.

Иначе по темата, само КЗП е оправията за такива случаи, че иначе правят каквото си искат....

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Сря 21 ное 2012 10:19

Ти си добре, щом само 80лв са те натоварили с последната. Моя случай беше с Първа инвестиционна банка (ПИБ). Потребителски кредит за 4г. - идва последната вноска, плащам си я и щаслив, че съм се отървал една две седмици по късно отивам да закрия обслужващата сметка, че да не прибират месечнатакса обслужване и отсреща ми казват, ама вие имате още 400лв главница scare
Понеже лихвения процент бил БЛП + надбавка, а пък БЛП-то на банката се било увеличло за времето и хоп те запазили размера на вноските а удължили срока. Подписания погасителен план бил ориентировъчен само. И на въпроса защо не са ме уведомили и ако не бях случайно отишъл да проверя щяха да ме изкарат на просрочие и да ме пратят така в ЦКР - вдигат рамене.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 21 ное 2012 20:35

Аз пък взех креди от тях по програмите за енергийна ефективност. Имаше малки неща дето не ми харесаха:
* Никой не спомена, че кредита мога да го погася чак след като получа парите от фондовете. Като попитах защо - така било, не могли да ми обяснят. Нито можаха да ми обяснят защо е необходимо да чакам парите след като съм получил одобрение от тия дето се грижели за фондовете.
* Никой не спомена, че не мога да погася кредита на падежна дата. Превеждат ми парите петък от фонда, отивам понеделник, а събота се падало падежна дата. Казвам за окончателно погасяване на кредита и те ми изскачат с цялата сума без тая 1ва вноска дето знам, че е погансана защото си следя електронното банкиране. Добре, че се усетих на време. За какво са им тези комютри и системи като с един кредит не могат да се оправят. Не можело на падежна дата, защото системата не позволявала ... OMG ... ебаси обяснението ...

Иначе други проблеми нямах :) . Ходих след това още веднъж за да проверя дали всичко по кредита е приключило. Дадоха ми една разпечатка, на нея горе в ъгъла пишеше "closed" и обясниха, че този кредит е закрит. Надявам се да не е останала някоя открита сметка свързана с тоя кредит (уж точно това ги попитах последният път).

Та като цяло нямах сериозни проблеми с тях. Въпреки че беше тъпичко да не могат да ми обяснят разни неща дето на мен ми изглеждат елементарни...

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Пет 23 ное 2012 15:45

Интересното което знам за дск е, че от година и нещо не съществува таква банка, а е само наименование. Една от най-близките ми приятелки работи от ч година в лоши кредити и ми каза, че е назначена от някаква милсля, че беше полска банка която е купила дск

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Пет 23 ное 2012 16:19

digo_pl написа:Интересното което знам за дск е, че от година и нещо не съществува таква банка, а е само наименование. Една от най-близките ми приятелки работи от ч година в лоши кредити и ми каза, че е назначена от някаква милсля, че беше полска банка която е купила дск

ДСК отдавна не означава държавна спестовна каса! Не година, а доста по-отдавна. Твойта приятелка най-вероятно работи в ОТП факторинг (унгарци, каквито са и собствениците на ДСК)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”