Понеже ми казаха че омбуцмана на България е казал че давност на старите сметки е до 3 години а не както преди 5-6 г.
Някой запознат ли е с този въпрос ?
И че ако е по стара сметката няма как да изисква дадено дружество или фирма да се погаси.
А ако настояват да се погаси да се води дело .
Давност на сметките до колко години е ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Давност на сметките до колко години е ?
Намери в нета ДОПК. Първо прочети Чл.162 (за да се ориентираш), после прочети чл.171 (за да се информираш).
По-късите тригодишни давностни срокове са предвидени за вземанията за възнаграждения за труд (за които не е предвидена друга давност); за вземанията за обезщетения и неустойки от неизпълнен договор; за вземанията за наем, за лихви и за други периодични плащания. Като „периодични плащания”, които се погасяват с тригодишна давност, се третират вземанията на Топлофикация, мобилните оператори, както и на енергийните дружества за непогасените задължения на абонатите, съгласно чл. 111 ал.3 от ЗЗД.
А преди да се стигне до дело, се правят други "процедури" ...
По-късите тригодишни давностни срокове са предвидени за вземанията за възнаграждения за труд (за които не е предвидена друга давност); за вземанията за обезщетения и неустойки от неизпълнен договор; за вземанията за наем, за лихви и за други периодични плащания. Като „периодични плащания”, които се погасяват с тригодишна давност, се третират вземанията на Топлофикация, мобилните оператори, както и на енергийните дружества за непогасените задължения на абонатите, съгласно чл. 111 ал.3 от ЗЗД.
А преди да се стигне до дело, се правят други "процедури" ...
- S_T_I_N_G
- Автомобил: GOLF 4 1.8 T
- Двигател: AGU GU GU GUUUUUU
Re: Давност на сметките до колко години е ?
Благодаря колежке
Баща ми се съди и разправя с топлофикация с години вече и за това
благодаря отново

Баща ми се съди и разправя с топлофикация с години вече и за това

Върни се в “ОФФ-Топик - други”