За и против тютюнопушенето в заведнията

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Трябва ли да остане забраната за пушене в заведенията

Да, това е вярно решение.
82
81%
Не, искам да си смърдя където ми се доще.
16
16%
Все ми е тази, да мрат гадините.
3
3%

Общо гласове: 101
Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

За и против тютюнопушенето в заведнията

Мнениеот relaxxx » Сря 19 дек 2012 16:08

Айде сега като сме го дръпнали на такива пушачески теми да обсъдим закона за забрана на пушене в заведенията, който особенно силно се почуства от пушачите като застудя.

Как мислите, дали това е стъпка в правилната посока или е грешно решение.

Дорасъл ли е българина за тази мярка или има още да зрее.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: За и против тютюнопушенето в заведнията

Мнениеот nosex » Сря 19 дек 2012 16:15

Пушач съм, но съм за забраната за пушене в заведения!

Потребителски аватар
Soze13
Автомобил: Passat B5
Двигател: APR

Мнениеот Soze13 » Сря 19 дек 2012 16:15

Заведения за пушачи и непушачи. Това според мен е единственото правилно решение. А когато се събират смесени компании, едните правят компромис заради другите и си избират къде да отидат. От къде на къде непушач ще ми казва какво и къде да го правя?! Отделни места и това е...пък да видим колко заведения за непушачи ще останат...и не пийте в този ред на мисли, като ви се живее толкова здравословно и хващайте горите. Там и въздух чист и птичките не пушат.

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Сря 19 дек 2012 16:30

Аз мисля, че тъй като масата пушачи не могат да пият без да пушат е по - добре да се забрани пушенето вътре. Смрадта която се носи от дрехите след нощно заведение е зловеща.. и това е само благодарение на цигарите. Освен това, пушачите имат уникалния шанс за нови социални запознанства, пред заведението, пристъпвайки от крак на крак :003: ..

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 19 дек 2012 17:06

Soze13 написа:Заведения за пушачи и непушачи. Това според мен е единственото правилно решение. А когато се събират смесени компании, едните правят компромис заради другите и си избират къде да отидат. От къде на къде непушач ще ми казва какво и къде да го правя?! Отделни места и това е...пък да видим колко заведения за непушачи ще останат...и не пийте в този ред на мисли, като ви се живее толкова здравословно и хващайте горите. Там и въздух чист и птичките не пушат.

колега ти си прост човек

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 19 дек 2012 17:09

Petrolhead написа:
Soze13 написа:Заведения за пушачи и непушачи. Това според мен е единственото правилно решение. А когато се събират смесени компании, едните правят компромис заради другите и си избират къде да отидат. От къде на къде непушач ще ми казва какво и къде да го правя?! Отделни места и това е...пък да видим колко заведения за непушачи ще останат...и не пийте в този ред на мисли, като ви се живее толкова здравословно и хващайте горите. Там и въздух чист и птичките не пушат.

колега ти си прост човек

Ще спазвате добрия тон!

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 19 дек 2012 17:15

е те тук спор нема - ДА, забраната трябва да остане.

ама колега-автор на темата ... не си я създал много коректно и пак ще има много "цвят и мирис" в мненията. Пиши само "да, трябва да остане";"не, не трябва да остане";"не ми дреме". Отговорите трябва да са без намеци и други подсказки, за да бъдат максимално представителни (ако това ти е целта :) )

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Сря 19 дек 2012 17:23

Заведения за пушачи и за непушачи! Другото е дискриминация. Като искат да не се пуши, защо не забранят цигарите със закон? Защо ги продават на всеки ъгъл? По тая логика да забранят и алкохола в заведенията. И той е вреден. :drinking:

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 19 дек 2012 17:27

santo_trafficante написа:
Petrolhead написа:

колега ти си прост човек

Ще спазвате добрия тон!

това е най-добрия тон, който мога да спазвам с подобни австралопитеци.

не можеш да се наречеш нормален, интелигентен, съвременен човек ако не уважаваш личното пространство на другите.
твоят дим пречи на другите, съответно трябва да се съобразиш и да не димиш. а да очакваш държавата и обществото да се съобразява със собствените ти пороци е меко казано егоистично.

ПС, алкохола който ти пиеш не вмирисва моите дрехи.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 19 дек 2012 17:32

когато се използва думата дискриминация, е хубаво добре да се знае нейното значение, защото в противен случай само се злоупотребява с нейното значение и се търси евтин ПР ефект. Ако се чувстваш дисриминира, пусни едно оплакване в БХК.

Дискриминацията (от лат. discriminatio — „правене на разлика“) към или спрямо даден човек или група е третирането или възприемането му на базата на класа, категория, раса, етнос, религиозна принадлежност, сексуална ориентация или нещо друго вместо спрямо неговите лични качества.

Според признака, по който се дискриминират хората, се назовават различни видове дискриминация — пр. религиозна, етническа, расова, полова, сексуална и т.н.

Разделянето на хората в групи по даден рационален признак не е дискриминация.

Не всяко лишаване от права е дискриминация. Например групата на далтонистите в едно общество е лишена от правото да кара автомобил, защото далтонизмът прави тези хора изключително опасни шофьори, както за останалите, така и за тях самите. Не е дискриминация също и лишаването на децата от избирателни права – защото, за да си добър избирател, трябва жизнен опит, а един от основните белези на детето е липсата на опит.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Сря 19 дек 2012 17:38

Колеги,стига сте слагали цигарите и алкохола под общ знаменател!Аз като пия не вредя на този до мен,но той ако пуши вреди на мен като му дишам боклуците!
Сега остава проблема,че забраната масово не се спазва,понеже Ганьо се има за нещо повече и няма контрол...

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Сря 19 дек 2012 17:42

Като искате толкова да не ви вредят на здравето, защо сте против да има кръчми (не заведения за хранене) в които да се пуши и други в които да не се пуши? Така всеки ще ходи където му е кеф.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 19 дек 2012 17:46

Супер е. Аз мисля че трябва да остане така.
А не неква да ми казва че не мога да си вкарам детето в заведение, където искам да ям.
Също така съм мега доволен как като излизам, после не съм вмирисан на цигари до дъното на душата си.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 19 дек 2012 17:47

зашото кръчмите са ОБЩЕСТВЕНИ ЗАВЕДЕНИЯ, също както са кината, обществения транспорт, училищата, всякакви административни сгради, МОЛ-а ... защо в другите обществени заведения също да не се пуши ?!

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Сря 19 дек 2012 17:49

VWGT написа:зашото кръчмите са ОБЩЕСТВЕНИ ЗАВЕДЕНИЯ, също както са кината, обществения транспорт, училищата, всякакви административни сгради, МОЛ-а ... защо в другите обществени заведения също да не се пуши ?!

Защото ще им е трудно да направят и за пушачи и за непушачи. :D

Върни се в “ОФФ-Топик - други”