Дограмата ми издиша. Уплътненията не хващата на всякъде добре. Поиграх си с регулирането - същата работа. Та предположих, че най-правилният вариант при това положение е да сменя уплътненията.
Обаче някой неща не са ми ясни:
1) Тия уплътнения само един размер и вид ли са?
2) Профилите на дограмата ми са Weiss профил. Това значи ли, че трябва да търся уплътнения при http://www.weissprofil.bg/ или всичките видове дограми ползват стандартен тип уплътнения?
3) Има ли разлика между външното и вътрешното уплътнение? На гледане ми се струват еднакви, може би вътрешните са една идея по-малко. Ама знам ли ...
4) Има ли нещо сложно при смяната? Като го гледам май е лесно, по-трудно излизат от колкото влизат. Ама да не се окаже после, че имало врътка някаква ...
Уплътнения за ПВЦ дограма?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Уплътнения за ПВЦ дограма?
Вчера и аз слагах допълнителни уплътнения на дограмата в кухнята.Тя е стара алуминиева дограма и като духаше вятър се усещаше.Взех от тези самозалерващите от строителните хипермаркети дето са на метър.
Налепих ги по ръбовете дето би трябвало да прилепва оригиналното уплътнение.
Стана супер,сега не духа и не се чува почти нищо от улицата

Налепих ги по ръбовете дето би трябвало да прилепва оригиналното уплътнение.
Стана супер,сега не духа и не се чува почти нищо от улицата

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
И аз нещо такова мислех да пробвам - търсех дунапренено уплътнение, самозалепващо се, но тънко. Примерно 2мм. Обаче греда - на всякъде има само едни гумени дето вътре са кухи. А те идват много дебели. И после като разгледах как се уплътнява прозреца реших, че по-правилно би било да му сменя уплътненията.
brum написа:И аз нещо такова мислех да пробвам - търсех дунапренено уплътнение, самозалепващо се, но тънко...
Не слагай дунапренени уплътнения. Дунапренът старее сравнително бързо и се разпрашава. За опит лепнах на вратата на терасата два вида - едно дунапренено и едно на Tesa - пореста гума, като показаната по-горе. След два месеца дунапренът беше наполовина по-тънък. Освен това тиксото, с което се залепва, се къса и трудно се отстранява. Лентата на Tesa не е мръднала. Отделно изолацията на Tesa-та е по-добра и не пропуска вятър, докато през дунапрененото си минава.
-
Добре де, тоя тип лента къде я има? Щото в Практикер и Бриколаж имаха точно един тип уплътнение което не е подходящо, като това на снимката:

- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Bai Sando тази лента къде и как се лепи? Аз не усещам да духа от там, но се чува трафик шум (около 40dB) точно около пантите и се чудя дали това ще ми помогне.
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Лепи си по линията, по която прозореца ляга на рамката.
Аз последно взимах от Кауфланд за задната дървена врата на вилата.
Сериозно ли ,някой би сложил подобно нещо на пвц дограма
.
Със сигурност може да се подменят уплътненията и да се регулира.

-
За да се регулира иска смяна на обкова. Духа основно от към пантите, а тия дето са монтирани в момента нямат реглаж.
Реших да пробвам да сменя уплътненията и се оказа, че трябва да си купя цяла ролка (не-знам-си-колко-стотин-метра) щото по-малко не можело и струва 150лв. Обаче дистрибутора за София каза, че тия уплътнения почти не слягат. Т.е. и да ги сменя ще е същата работа. А като питах за по-дебели - казаха, че няма. Все си мисля, че не са скътали нещо, щото са дистрибутора на Weiss профил за София.
Та така - или обков трябва да сменям, или да лепя допълнителна уплътнителна лента. Ясно е, че обкова е правилното решение. Ама там цифрите са ...
Май май ще пробвам с лента. Намерих от тая E образната и ще се опитам с нея. Ако идва дебела ми остава вариант само с дунапрен ...
А за уплътненията - оказа се, че са основно три типа. D, P и E профил. Тоя Е профил е баси дефицитния ...
Реших да пробвам да сменя уплътненията и се оказа, че трябва да си купя цяла ролка (не-знам-си-колко-стотин-метра) щото по-малко не можело и струва 150лв. Обаче дистрибутора за София каза, че тия уплътнения почти не слягат. Т.е. и да ги сменя ще е същата работа. А като питах за по-дебели - казаха, че няма. Все си мисля, че не са скътали нещо, щото са дистрибутора на Weiss профил за София.
Та така - или обков трябва да сменям, или да лепя допълнителна уплътнителна лента. Ясно е, че обкова е правилното решение. Ама там цифрите са ...
Май май ще пробвам с лента. Намерих от тая E образната и ще се опитам с нея. Ако идва дебела ми остава вариант само с дунапрен ...
А за уплътненията - оказа се, че са основно три типа. D, P и E профил. Тоя Е профил е баси дефицитния ...
За да се регулира иска смяна на обкова
При мен изглеждаше по същия начин,но още беше в гаранция.Свалиха стъклопакета и с клинчета от пластмаса го нагласиха.Как точно не знам ,но крилото "легна" и вече не вее.
Реших да пробвам да сменя уплътненията и се оказа, че трябва да си купя цяла ролка (не-знам-си-колко-стотин-метра)
Защо не идеш в някой цех за дограма?Ще ти отрежат колкото искаш, но ще трябва да почерпиш
Вземи и малко парче от старата ти гума за сравнение.Профилите winhouse имаха една по-дебела гума от нормалната.
Защо не идеш в някой цех за дограма?Ще ти отрежат колкото искаш, но ще трябва да почерпиш

-
Щото тая гума е ретро вече. Новите им профили били със залепена гума и тая от доста време не се използвала. Но както писах - те казаха, че тая гума почти не слягала и дори да я сменя ще е същата работа. Иначе да - това е начина, през някой дето работи с тях и има залежала.
-
- Автомобил:
- Двигател:
i.e.i написа:Сериозно ли ,някой би сложил подобно нещо на пвц дограма.
Идвали са два пъти да регулират и пак духаше. Сложих от показаните по-горе от Бай Сандо уплътнения и вече не духа.
Ако смяташ, че можеш да се справиш по-добре, казвай цена и да ти казвам къде да дойдеш!
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Милослав написа:Лепи си по линията, по която прозореца ляга на рамката.
Ще намина да взема, че в началото този шум не ме дразнеше обаче сега вече почна.
можеш да се справиш по-добре
Немога ,но ,който се занимава с това ще се справи.Допълнителните уплътнения са временно решение.
И що ги пусна да си ходят,като не са я оправили

Върни се в “ОФФ-Топик - други”