Уплътнения за ПВЦ дограма?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Уплътнения за ПВЦ дограма?

Мнениеот brum » Нед 16 дек 2012 15:53

Дограмата ми издиша. Уплътненията не хващата на всякъде добре. Поиграх си с регулирането - същата работа. Та предположих, че най-правилният вариант при това положение е да сменя уплътненията.

Обаче някой неща не са ми ясни:

1) Тия уплътнения само един размер и вид ли са?
2) Профилите на дограмата ми са Weiss профил. Това значи ли, че трябва да търся уплътнения при http://www.weissprofil.bg/ или всичките видове дограми ползват стандартен тип уплътнения?
3) Има ли разлика между външното и вътрешното уплътнение? На гледане ми се струват еднакви, може би вътрешните са една идея по-малко. Ама знам ли ...
4) Има ли нещо сложно при смяната? Като го гледам май е лесно, по-трудно излизат от колкото влизат. Ама да не се окаже после, че имало врътка някаква ...

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Уплътнения за ПВЦ дограма?

Мнениеот Bai Sando » Нед 16 дек 2012 16:32

Вчера и аз слагах допълнителни уплътнения на дограмата в кухнята.Тя е стара алуминиева дограма и като духаше вятър се усещаше.Взех от тези самозалерващите от строителните хипермаркети дето са на метър.
Налепих ги по ръбовете дето би трябвало да прилепва оригиналното уплътнение.
Стана супер,сега не духа и не се чува почти нищо от улицата :да:
Изображение

brum

Мнениеот brum » Нед 16 дек 2012 19:33

И аз нещо такова мислех да пробвам - търсех дунапренено уплътнение, самозалепващо се, но тънко. Примерно 2мм. Обаче греда - на всякъде има само едни гумени дето вътре са кухи. А те идват много дебели. И после като разгледах как се уплътнява прозреца реших, че по-правилно би било да му сменя уплътненията.

c1ick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот c1ick » Пон 17 дек 2012 10:22

brum написа:И аз нещо такова мислех да пробвам - търсех дунапренено уплътнение, самозалепващо се, но тънко...

Не слагай дунапренени уплътнения. Дунапренът старее сравнително бързо и се разпрашава. За опит лепнах на вратата на терасата два вида - едно дунапренено и едно на Tesa - пореста гума, като показаната по-горе. След два месеца дунапренът беше наполовина по-тънък. Освен това тиксото, с което се залепва, се къса и трудно се отстранява. Лентата на Tesa не е мръднала. Отделно изолацията на Tesa-та е по-добра и не пропуска вятър, докато през дунапрененото си минава.

brum

Мнениеот brum » Пон 17 дек 2012 10:43

Добре де, тоя тип лента къде я има? Щото в Практикер и Бриколаж имаха точно един тип уплътнение което не е подходящо, като това на снимката:

Изображение

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Пон 17 дек 2012 14:40

Bai Sando тази лента къде и как се лепи? Аз не усещам да духа от там, но се чува трафик шум (около 40dB) точно около пантите и се чудя дали това ще ми помогне.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пон 17 дек 2012 14:49

Лепи си по линията, по която прозореца ляга на рамката.
Аз последно взимах от Кауфланд за задната дървена врата на вилата.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 17 дек 2012 15:03

Сериозно ли ,някой би сложил подобно нещо на пвц дограма facepalm .
Със сигурност може да се подменят уплътненията и да се регулира.

brum

Мнениеот brum » Пон 17 дек 2012 15:10

За да се регулира иска смяна на обкова. Духа основно от към пантите, а тия дето са монтирани в момента нямат реглаж.

Реших да пробвам да сменя уплътненията и се оказа, че трябва да си купя цяла ролка (не-знам-си-колко-стотин-метра) щото по-малко не можело и струва 150лв. Обаче дистрибутора за София каза, че тия уплътнения почти не слягат. Т.е. и да ги сменя ще е същата работа. А като питах за по-дебели - казаха, че няма. Все си мисля, че не са скътали нещо, щото са дистрибутора на Weiss профил за София.

Та така - или обков трябва да сменям, или да лепя допълнителна уплътнителна лента. Ясно е, че обкова е правилното решение. Ама там цифрите са ...

Май май ще пробвам с лента. Намерих от тая E образната и ще се опитам с нея. Ако идва дебела ми остава вариант само с дунапрен ...

А за уплътненията - оказа се, че са основно три типа. D, P и E профил. Тоя Е профил е баси дефицитния ...

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 17 дек 2012 15:38

За да се регулира иска смяна на обкова

При мен изглеждаше по същия начин,но още беше в гаранция.Свалиха стъклопакета и с клинчета от пластмаса го нагласиха.Как точно не знам ,но крилото "легна" и вече не вее.

Потребителски аватар
miro_800
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro_800 » Пон 17 дек 2012 15:49

Реших да пробвам да сменя уплътненията и се оказа, че трябва да си купя цяла ролка (не-знам-си-колко-стотин-метра)

Защо не идеш в някой цех за дограма?Ще ти отрежат колкото искаш, но ще трябва да почерпиш :D Вземи и малко парче от старата ти гума за сравнение.Профилите winhouse имаха една по-дебела гума от нормалната.

brum

Мнениеот brum » Пон 17 дек 2012 15:53

Щото тая гума е ретро вече. Новите им профили били със залепена гума и тая от доста време не се използвала. Но както писах - те казаха, че тая гума почти не слягала и дори да я сменя ще е същата работа. Иначе да - това е начина, през някой дето работи с тях и има залежала.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 17 дек 2012 15:58

i.e.i написа:Сериозно ли ,някой би сложил подобно нещо на пвц дограма facepalm .
Със сигурност може да се подменят уплътненията и да се регулира.

Идвали са два пъти да регулират и пак духаше. Сложих от показаните по-горе от Бай Сандо уплътнения и вече не духа.
Ако смяташ, че можеш да се справиш по-добре, казвай цена и да ти казвам къде да дойдеш!

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Пон 17 дек 2012 16:05

Милослав написа:Лепи си по линията, по която прозореца ляга на рамката.
Аз последно взимах от Кауфланд за задната дървена врата на вилата.

Ще намина да взема, че в началото този шум не ме дразнеше обаче сега вече почна.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 17 дек 2012 16:12

можеш да се справиш по-добре

Немога ,но ,който се занимава с това ще се справи.Допълнителните уплътнения са временно решение.
И що ги пусна да си ходят,като не са я оправили :dummy:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”