Глоба по Чл.6 по ЗБДС?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Глоба по Чл.6 по ЗБДС?
Има ли някой да е глобяван с акт по Чл.6 по ЗБДС за неносене на документ за самоличност(лична карта) да ми каже какъв размер е глобата и дали влияе/пречи на пълното въстановяване на контролните точки за 2 години?
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Re: Глоба по Чл.6 по ЗБДС?
На един приятел му писаха за без лична карта 50лв... Личната карта няма нищо със Кат 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Не се отнемат точки, само се заплаща глобата!
predat0r написа:На един приятел му писаха за без лична карта 50лв... Личната карта няма нищо със Кат
Къде отива този акт?Сигурно в КАТ...и оттам се взима след месец Наказателното постановление.....
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Даскала™ написа:predat0r написа:На един приятел му писаха за без лична карта 50лв... Личната карта няма нищо със Кат
Къде отива този акт?Сигурно в КАТ...и оттам се взима след месец Наказателното постановление.....
Няма страшно няма да влияе на точките
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
Няма общо между неносене на лична карта и КАТ. Глобата е 50 лв. мисля. По-скоро в районното 

Значи не прекъсва периода от 2 години за въстановяване?
Ако не се плати в КАТ ли отлежава или в друга истанция?
Ако ми направят Акт по Закона за Движение по Пътищата ще ме прикарат ли да платя оня или?
Срока на давност колко му е?
п.п шибан акт
Ако не се плати в КАТ ли отлежава или в друга истанция?
Ако ми направят Акт по Закона за Движение по Пътищата ще ме прикарат ли да платя оня или?
Срока на давност колко му е?
п.п шибан акт

- batetony67
- Автомобил: VW Beetle
- Двигател: CU 1980
- Контакти:
КАТ е едно от държавните учреждения, които могат да ти напишат акт, от данъчното, от общината, от РИОКОЗ, да не ги изреждам всичките също могат да те накажат за нещо си. В твоя случай би трябвало да е полицията /не КАТ/, предполагам кварталния ще ти донесе наказателното постановление, което можеш да обжалваш.
Полицаи бяха,но не мога да обжалвам,защото написах "нямам възражения"....аз съм честен човек....учител
Да не говорим,че си бях забравил целия сбор от документи заради прехвърлянето му от една чантичка в дуга....
Та можеше и два акта да направят...
Та сега къде ше отиде тоя акт...в районното или в КАТ?
И сигурно ше получа писмо да ходя да си го взема или кварталния ше дойде в нас с наказателното постановление?

Да не говорим,че си бях забравил целия сбор от документи заради прехвърлянето му от една чантичка в дуга....
Та можеше и два акта да направят...
Та сега къде ше отиде тоя акт...в районното или в КАТ?
И сигурно ше получа писмо да ходя да си го взема или кварталния ше дойде в нас с наказателното постановление?
- batetony67
- Автомобил: VW Beetle
- Двигател: CU 1980
- Контакти:
На мен данъчните ако ми напишат акт, че нямам касова книга например, акта в КАТ ли да го търся?
batetony67 написа:На мен данъчните ако ми напишат акт, че нямам касова книга например, акта в КАТ ли да го търся?
Бате Тони,полицаите повече приличат на КАТ отколкото на данъчни

-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
КАТ означава "Контрол на автомобилния транспорт".
- FreeSoul
- Автомобил:
- Двигател:
Първо ЗБДС няма вече, ако са ти писали по чл.6 от ЗБДС им кажи, че вече се казва ЗБЛД.
Трябва ти точно 1мин. в гугъл за да разбереш колко ще ти е глобата, уж учител...
Раздел II.
Административнонаказателни разпоредби
Чл. 80. Наказва се с глоба от 50 до 300 лв. лице, което:
1. (изм. - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) използва подправени или чужди български лични документи, ако не подлежи на по-тежко наказание;
2. (изм. - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) отнеме, задържи без съгласие на притежателя, укрие или унищожи български личен документ на друго лице;
3. (изм. - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) приеме или даде в залог или преотстъпи български личен документ;
4. (отм. - ДВ, бр. 108 от 2000 г., в сила от 29.12.2000 г.)
5. (изм. - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) не представи български личен документ при поискване от компетентните длъжностни лица.
6. (отм. - ДВ, бр. 108 от 2000 г., в сила от 29.12.2000 г.)
7. (отм. - ДВ, бр. 108 от 2000 г., в сила от 29.12.2000 г.)
Трябва ти точно 1мин. в гугъл за да разбереш колко ще ти е глобата, уж учител...
Раздел II.
Административнонаказателни разпоредби
Чл. 80. Наказва се с глоба от 50 до 300 лв. лице, което:
1. (изм. - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) използва подправени или чужди български лични документи, ако не подлежи на по-тежко наказание;
2. (изм. - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) отнеме, задържи без съгласие на притежателя, укрие или унищожи български личен документ на друго лице;
3. (изм. - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) приеме или даде в залог или преотстъпи български личен документ;
4. (отм. - ДВ, бр. 108 от 2000 г., в сила от 29.12.2000 г.)
5. (изм. - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) не представи български личен документ при поискване от компетентните длъжностни лица.
6. (отм. - ДВ, бр. 108 от 2000 г., в сила от 29.12.2000 г.)
7. (отм. - ДВ, бр. 108 от 2000 г., в сила от 29.12.2000 г.)
Последна промяна от FreeSoul на Нед 16 дек 2012 19:52, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”