Нелегално сваляне от интернет

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Нелегално сваляне от интернет

Мнениеот StrEagle » Чет 09 яну 2014 18:44

Как стои казуса вмомента?
По едно време почнаха показно да предследват пиратите, после влязохме в Европейския Съюз и спряха?
Чу се, че нелегалното теглене за лични нужди е ненаказуемо? :gruebel

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Нелегално сваляне от интернет

Мнениеот groznika » Чет 09 яну 2014 19:05

В България до сега на нито едно правителство не е му е стискало да вземе проблема присърце и да забрани тези практики със закон. Просто никой не смее да насъска избирателите си с/у себе си.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Чет 09 яну 2014 19:37

Всички сървъри не са в БГ не могат да им направят нищо, вързали са си гащите !

StrEagle

Мнениеот StrEagle » Чет 09 яну 2014 19:41

И това пречи утре полиция или някоя друга служба да влезе у вас, да те арестува и конфискува компютъра ти защото..?

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Чет 09 яну 2014 20:05

изобщо не пречи...

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Чет 09 яну 2014 20:10

Няма как да стане, за едни торенти няма никой да си дигне гъза, то няма закон 2-то което е, трябва да вземат техниката на всеки един в тая държава ! По-принцип съм ЗА закона за торентите, защото като излезе някой готин филм хора викат "а аз мога да си го дръпна от замунда и да си го гледам вкъщи, за какво да давам пари за кино!" Ама те не осъзнават че на кино е 100 пъти по-добро от колкото на този комп, вече друг е въпроса че държавата ни е скапана и никой не му се дават 9-12 лева за билет в киното!!!

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 09 яну 2014 20:21

Който знае че киното е класи над домашното гледане той си ходи на кино.Проблема е в парите.И в мисленето на българина но най вече парите.Ако имаш пари да си купуваш всичко мп3,да гледаш кино ,нови лабуми и т н дали ще теглиш от торенти.Същото е с програмите търсиш кракнати щото не ти се дават пари за лицензни.

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Чет 09 яну 2014 20:26

Не знам дали е толкова заради 10-те лева колкото ,че не във всеки град има кино !

StrEagle

Мнениеот StrEagle » Чет 09 яну 2014 20:27

1. случвало се е да си "дигнат гъза"

"Извършителят е Е.Г. на 33 години от Оряхово. Той е сред най-активните потребители в сайта. Той е разпространявал досега множество български продукции. По случая е образувана проверка в рамките на досъдебното производство за извършеното престъпление по чл. 172 от Наказателния кодекс. От жилището на лицето са иззети компютърна система, чрез която Е.Г. е извършвал разпространението на авторските продукции."

в далечните 2007-2008г.

2. Билета за кино е 5лв, но и пуканките са 5лв и колата е 5лв

3. Гледането на филм вкъщи е в пъти по-добре от гледането на кино
- 24" Full HD монитор с по-добри цветове
- 7.1 surround sound
- няма дразнещи субтитри
- няма дразнещи субекти
- може да гледаш излегнал се
- може да удариш пауза по всяко време, даже да превъртиш назад
- може да гледаш филма преди премиерата
- ... и т.н.

но да се върнем на темата: защо спряха акциите срежу крайния потребител/сваляч? нещо в законодателството се промени?

Последна промяна от StrEagle на Чет 09 яну 2014 21:18, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Чет 09 яну 2014 20:28

Сашко от Търговище-Хората си ходят и на кино и на театър и на опера

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 09 яну 2014 21:17

StrEagle 24" Full HD монитор :mhihi що ме разсмиваш така.Първо тоя размер е несравним със размера на големия екран.След това фулл ейч ди на такъв размер тип таблет :bowdown :bowdown забрави какво пише на брошурата.Ами за саунда забрави да напишеш -2 клонки супер макс 2 вата :mhihi.Тъй до тук със бъзика по темата не е имало закон че да спират сега нещо.Беше си проект и толкос до там.Те хаоса в държавата не могат да оправят ще тръгнат тебе да гонят дето си гледаш филма у вас :beer

StrEagle

Мнениеот StrEagle » Чет 09 яну 2014 21:21

off: Размера не е от значение :mhihi а каква част от зрителното поле заема. дали е 24" на 0.5м или 2400" на 50м..
и смея да твърдя, че един хубав монитор е бая по-добър от прожектора и стената/чаршафа върху които прожектират, но повечето + ове са от удобство

ако е нямало закон, на какво основание арестуваха хората на времето и им конфискуваха домашните компютри тогава? :newsm66

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Чет 09 яну 2014 21:31

Не разбрах какво те притеснява тебе специално? Да не нахълтат във дома ти (т.е и ти си "пират") или твърдиш че трябва да нахълтат в домовете на "пиратите" и публично да ни линчуват? :gruebel

П.П Ако нещо много ми хареса (като албум или видео игра) съм 100% склонен да подкрепя изпълнителя/разработчиците и да им купя продукта, но като цяло повечето хора имат доста други грижи на главата си че да мислят как са изяли на някой продуцент/изпълнител/разработчик трохицата :mhihi

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 09 яну 2014 21:45

Sashko_Trg написа:Няма как да стане, за едни торенти няма никой да си дигне гъза, то няма закон 2-то което е, трябва да вземат техниката на всеки един в тая държава ! По-принцип съм ЗА закона за торентите, защото като излезе някой готин филм хора викат "а аз мога да си го дръпна от замунда и да си го гледам вкъщи, за какво да давам пари за кино!" Ама те не осъзнават че на кино е 100 пъти по-добро от колкото на този комп, вече друг е въпроса че държавата ни е скапана и никой не му се дават 9-12 лева за билет в киното!!!

Примерно на мен не ми се дават и ще питаш защо,ами защото със моята заплата на края на месеца като си платя сметките и накрая съм щастлив ако мога да заделя едни 20-30лв,дет се вика а дано ама надали.Та с тея пари ако успея да ги заделя,за кино ли да ги дам или да ги скътам за черни дни или нещо друго наложащо,защото билет 12лв за мен,за детето там не знам колко но не по малко от 6лв,все пак е дете все още ще иска и пуканки и сокче и какво става.Много ми са интересни като се каже,трябва да се посещават театри,кино центрове бля,бля,бля,ама с какво да ги посещаваш като бачкаш като роб и получаваш на края на месеца пари точно като за роб(нищо).Сега сигурно това мнение ще се зачете като политическо и може и да ми е последното,нали съм от сектата на белязаните.

StrEagle

Мнениеот StrEagle » Чет 09 яну 2014 21:53

Въпроса ми е защо както бяха подгонили хората които свалят и ъплоадват торенти, изведнъж като влязохме в Европейския Съюз и спряха?
Върти ми се главата, че беше заради някакви директива на съюза, но не съм сигурен, и за това питам.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”