Проблем с пратка от Ибей

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
sp_konsulov
Автомобил:
Двигател:

Проблем с пратка от Ибей

Мнениеот sp_konsulov » Сря 08 авг 2012 10:42

Преди време си поръчах една мишка за лаптоп от Ебей, чаках я да дойде 40 дена, не дойде писах на китайката Реа и тя ми върна парите. След 10 дена пристига някаква скапана мишка от тази китайка, но съвсем не е тази която поръчах. Аз съм се подписал в пощата, че съм получил пратката, но след 45 ден. Китайката ме притеснява да и връщам наново парите, ама аз как да докажа, че не съм получил исканата мишка, а някаква друга. Какво да правя да и върна парите или ...?

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с пратка от Ибей

Мнениеот Asen_D » Сря 08 авг 2012 10:57

Прилича ми на схема..поръчваш стока за 5 лв., чакаш, оплакваш се, връщат ти 5 лв...получаваш скапана стока за 2 лв., връщаш 5 лв. за нещо което струва 2 лв. ..печелят 3 лв.
На който му се струват малко парите, да сложи по една-две нули и да умножи по 1000

Потребителски аватар
bobar
Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
Двигател:

Мнениеот bobar » Сря 08 авг 2012 11:12

Кажи на китайката да ходи да пие една студена вода.Щом не си получил стоката в определения от продавача срок, то не би трябвало да плащаш каквото и да е било.Ако отвори диспут в пейпал , то пак си си в пълното право и не се притеснявай.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 08 авг 2012 12:02

И кво като си се подписал.Интересно как е разбрала че си я получил.Имал съм подобни случки дето са ми върнали парите и идват пратките след 2 месеца - никой не ме е потърсил.Тя няма обратна връзка с нашите пощи.
Съвсем друг е въпроса ако има трейкинг номер-ама за една мишкап ме съмнява.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Сря 08 авг 2012 12:52

Не разбирам съвсем проблема и дилемата...

Ако искаш да си некоректен - можеш да правиш каквото си пожелаеш. Рискуваш (ако не веднага то след повторен случай) санкция от ибей.

Ако искаш да си коректен (така, както търговеца е бил към теб, когато се е предполагало, че пратката е загубена!), трябва да обясниш ситуацията - т.е. че си получил мишка, но грешната. Търговецът е този, който трябва да предложи разрешение на проблема, тъй като грешката е негова. Възможните варианти са:

1. Прати я обратно за наша сметка и ще ти пратим друга
2. Ок, извиняваме се, задръж парите
3. Плати си я, а ние ще ти изплатим безплатно втора, каквато си поръчал.
и т.н.

при вс. положения е нужна комуникация, пак казвам - ако решиш да бъдеш коректен.

А как е разбрал - международните пратки са обикновено с тракинг (логично), т.е. в интернет излиза кой и кога се е разписал за получаването и.

Потребителски аватар
sp_konsulov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sp_konsulov » Сря 08 авг 2012 14:22

Колега Haralampi, накратко, след 45 ден получавам пратка която не съм искал - друга мишка. Вече са ми върнали парите , но сега след 3 месеца ме пита дали съм получил пратката.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 08 авг 2012 14:32

Да, получил си, но грешна стока.
Снимаш, изпращаш да види какво са ти пратили и така...
Явно иска позитивен feedback от теб, за това пита.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Сря 08 авг 2012 15:44

sp_konsulov написа:Колега Haralampi, накратко, след 45 ден получавам пратка която не съм искал - друга мишка. Вече са ми върнали парите , но сега след 3 месеца ме пита дали съм получил пратката.

Именно де... кое от написаното от мен не разбра? :)

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 08 авг 2012 16:00

Ако е направено връщане на парите по стандартната процедура не може да става въпрос за феедбек. Понеже покупката все едно не се е случвала. Зависи по какъв начин си си получил парите обратно. предполагам със случай в пейпал?

В случая става въпрос за 5лв. няма тракинг и по никаъв начин не може да се докаже че си я получил, което не значи че трябва да се злоупотребява. Просто и пращаш меил, че нищо не си получил. Ако и напишеш, че си получил друго, щв си създадеш повече главоболия. 40 дни са минали от покупката, което значи пеипал не може да го ползваш, след 60 ден и ибей не се итересуват от тази покупка ако е нямало оплакване до тогава.

Най-вероятно стандартен въпрос, които изпращат на клиентите които не са получили пратки и са им направили refund

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Сря 08 авг 2012 18:54

За да не пускам нова тема, ще се възползвам от тази на колегата.

Реших да си поръчам нещо, което струва 4.75лв. Обаче в картата имам 4.50 лв, а в paypal 3лв. Мога ли по някакъв начин да обединя двете суми и да направя поръчката? Че ми се наложи малко спешно да поръчвам, а по това време банките не работят...

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 08 авг 2012 20:21

Обединяването ще стане автоматично, първо ще ти вземат сумата от баланса в пейпал и после ще ти изпишат и колко още ще ти вземат от картата

Калоян Кирилов
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Сря 08 авг 2012 20:36

А нещо по-специално ли се прави или стандартното: Buy it now -> Continue -> но когато дам Confirm order и следва "To start a new checkout session on eBay, click Continue. You'll be able to change your funding source or add another one within PayPal." От там нататък не знам какво да правя.

Може да са глупави въпросите ми, но съм нов в материята ebay.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 08 авг 2012 20:46

Нищо специално не се прави.Давай както до сега.Всичко ще стане автоматично.Просто .....във фактурата ще видиш.

Калоян Кирилов
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Сря 08 авг 2012 20:54

Всичко добре, ама ми изкарва грешка и не ми дава да продължа... ще се чака утре явно :)

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Сря 08 авг 2012 21:20

Ами и аз да кажа,това за Feetback-a не е вярно!
Защото поръчах една flash памет Sandisk 16gb.Трябваше да дойде с въздушна поща,минаха 40 дни и писах на човека че пратката я няма.Понеже Royal mail имат застраховка за пратките си,и са натиснали нашите маймуни тук в бг (имам предвид в пощите).... те нещо са се скатали,момчето ми върна парите...на него са му изплатили застраховката за пратката от Royal mail....след което нашите калпазани след 3 дни ми пуснаха флаш паметта в пощенската кутия!(по принцип до сега каквато и пратка да съм получавал идва бележка в пощенската кутия и после ходя до пощата да си я взема).Предполагам се досещате какво става,тук из бг пощите!
Та после му дадох положителен feetback на момчето,защото е точно и ми върна парите.

Наскоро и другата случка,поръчвам си стъкло за голф 4 за дясно голямо огледало.
Изпращат ми първо...няма го.Пиша аз,и ми се извиняват и ми изпращат 2-ро...пак няма никой,пак пиша и те ми казват ще ви изпратим 3-то или освен да ви върнем парите (изпращат го от Ангииска фирма,не от Китай).
Все пак бяха минали 60+ дни и им казах да ми върнат парите!
Отново им пуснах положителен feetback,защото са точни а ние тук смотаните Българи сме цигани и вече не се очудвам защо повечето стоки нямат шипинг до БГ!

Та по твоя въпрос колега,кажи на китайката да ходи да се прескача,а мишката дай на детето да си играе с нея и така...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”