трябва ми съвет за премахване на нанесена вече боя

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
golf_td
Автомобил:
Двигател:

трябва ми съвет за премахване на нанесена вече боя

Мнениеот golf_td » Сря 06 фев 2013 20:18

става дума за връщане към оригинален вид на един велосипед от 56-та година , антиките са по-ценни в оригинал , та по тази причина трябва да отстраня много внимателно нанесена с четка черна боя , докато стигна до оригиналната , колелото е само частично замаскирано тук там , не е изцяло пребоядисано, няма значение, че отдолу ще е матирал или ръжясал метала . Какъв е начина да се стигне до оригиналната боя - аз мисля да опитам с много фина водна шкурка , ако има нещо по-ефикасно като препарат , разредител , ацетон - казвайте , значи оригиналната боя е близо на 60 години ,а тези пребоядисани места са от преди 20,30 години.

Потребителски аватар
zzzzzzz
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ADD

Re: трябва ми съвет за премахване на нанесена вече боя

Мнениеот zzzzzzz » Чет 07 фев 2013 12:02

Има деструктор за бои. Продава се в магазините за автобои и лакове. И водната шкурка е вариант, но и при двата трябва да внимаваш много ако искаш да спасиш оригиналната боя.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 07 фев 2013 14:05

просто идея: виж на каква основа са двете бои, ако са различни, може да потърсиш някъв агент/препарат и тн, който сваля/разгражда само боята, която искаш. Ако са от един тип, нямам идея как ще ги разделиш ... мога да ти предложа да махнеш всичко с песъкоструйка и след това да нанесеш нова боя и надписи. Може да се състари. Антиката е ценна, ако е в оригинален вид (окомплектовка), боята си е консуматив :)Какво е колелото ?

Потребителски аватар
Weird0
Автомобил: Volkswagen Polo
Двигател:

Мнениеот Weird0 » Чет 07 фев 2013 18:48

Body 700 Paint Remover. С това съм свалял боя, препоръчително е, първо да минеш с водна шкурка, за да заматиш боята, след което пръскаш с бодито, чакаш 10-15мин. и отстраняваш, със шпакличка.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Чет 07 фев 2013 19:16

мерси за съветите , ами колелото е Диамант , немско (модел ЕН 1946 - 1961) , моя е от 56-та , боите са различни , едната си е оригиналната естествено , другата е нанесена с четка , предполагам най-обикновена боя, но не е окипазено изцяло , а само някои места , няма смисъл да се пребоядисва , тъй като има надписи и кантове , които посмъртно не могат да се повторят както са били , а и не е необходимо.Всичко е налично - фар , динамо , помпа , кобур с инструменти, също щамповани - всичко надписано и маркирано - сравнявал съм го по немски каталози от 50-те години, всичко е оригинал , единствената липса е предпазител на веригата и проблема с тази боя , която трябва да отстраня.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”