Здравейте,
от известно време се каня да питам по-знающите от мен относно нещо, което ми направи впечатление в ебай.де. По принцип си пазаря разни неща през нета, купувал съм и за познати. Та значи иде реч за търговете. Давам пример:
1. Играя за стока с начална цена примерно 10 евро
2. Наддавам 12
3. Веднага след мен, докато рефрешна страницата с търга цената е вече на следващата стъпка - примерно 14 евро.
4. Пак наддавам до 16 и "онова" пак след мен на 18 и така докато се достигне що-годе почти реалната цена на продукта.
Та питането ми е за "онова". Какво точно е то? Бот, софтуерче или нещо друго? Явно се ползва от продавачите, за да достигнат желаната от тях цена на търга като намалят шанса си да го продадат за смешна сума. Легално ли е? Ако е софт - то как се казва и как се ползва в общи линии и накратко.
Предполагам, че и за други би било интересно, ако и на тях им е направило същото нещо впечатление.

За ebay и търговете питанка
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: За ebay и търговете питанка
Вдигай, когато следва почивен ден.При,ермо в 21-22 часа.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Просто е...
Цената е 10 евро, аз давам 20. Всеки който ме наддава под 20 евро го наддавам автоматично.
Цената е 10 евро, аз давам 20. Всеки който ме наддава под 20 евро го наддавам автоматично.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
AmW написа:Просто е...
да има логика докато се стигне желаната сума
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Колега, ето кратък списък с инструменти, които може да ползваш: http://mashable.com/2007/08/02/ebay-toolbox/ Това, за което ти говориш е снайпер. Слагаш си горна граница и ако някой качи, качва автоматично за теб. Има и такива, които дебнат последните секунди. Имаш разнообразие от техника.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Продавачите могат да го вдигат цената само с друг акаунд, но това мисля, че не отговаря на правилата и сериозните продавачи не рискуват и цените са им бай ит нау предимно.
Ако е някой чиито фиидбек е основно от покупки и тук там някоя продажба то би могъл да вдига цената по горния начин. С акаунд на приятел например.
Ако е някой чиито фиидбек е основно от покупки и тук там някоя продажба то би могъл да вдига цената по горния начин. С акаунд на приятел например.
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
AmW написа:Продавачите могат да го вдигат цената само с друг акаунд, но това мисля, че не отговаря на правилата и сериозните продавачи не рискуват и цените са им бай ит нау предимно.
По-скоро ако аз и ти искаме една и съща стока и сме пуснали снайперите, ще си се надцакват, докато стигнат горната граница. Продавача няма участие.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да, предполагам почти винаги е това, но ако реши продавача да качва също може. Казвам го понеже автора има подобни притеснения 
п.п. Нямаше ли тема за Ebay ?

п.п. Нямаше ли тема за Ebay ?
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Ъпвам с подобен въпрос...Значи по принцип ми е ясно как фунционира Йбеи и не трябва да ми се обяснява от самото начало...Обаче тук капитулирам със знанията:
Аз съм участникът с 211,- / 222,-. Как така се получава, че човекът, спечелил аукциона, е наддал преди мен по-голямата сума, и същевременно моят бид е регистриран? Светлосивите бидове са автоматичните бидове, които Йбей прави.
Интересува ме как може да се изтълкува развоя на бидовете след 200,-?
Моля без предположения, изказани без да сте погледнали развоя на аукциона...
Аз съм участникът с 211,- / 222,-. Как така се получава, че човекът, спечелил аукциона, е наддал преди мен по-голямата сума, и същевременно моят бид е регистриран? Светлосивите бидове са автоматичните бидове, които Йбей прави.
Интересува ме как може да се изтълкува развоя на бидовете след 200,-?
Моля без предположения, изказани без да сте погледнали развоя на аукциона...
Според мен това може да е приятел също на абоната, но за мен е малко несериозно. Никой не знае колко може да изкараш да те надцакат. Има реална опасност да си остане за него на това наддаване.
Друг вариант е да играеш в малките часове на ноща. Аз лично така си взех един часовник на търг - китайски, на стойност 0,02 паунда (беше обявен на 0,01 и дадох 1 ст отгоре и спечелих). От ентусиазъм обаче кой да забележи, че струва само 5 стотинки и останалото до 12лв доставка.
Има и друг вариант. Продавача пуска една стока
1. на цена 5 паунда с безплатна доставка
2. на цена 4 паунда и 1 лира доставки и т.н. комбинации безброи.
Търговете винаги голямото наддаване е последните 2-3 мин.
Друг вариант е да играеш в малките часове на ноща. Аз лично така си взех един часовник на търг - китайски, на стойност 0,02 паунда (беше обявен на 0,01 и дадох 1 ст отгоре и спечелих). От ентусиазъм обаче кой да забележи, че струва само 5 стотинки и останалото до 12лв доставка.
Има и друг вариант. Продавача пуска една стока
1. на цена 5 паунда с безплатна доставка
2. на цена 4 паунда и 1 лира доставки и т.н. комбинации безброи.
Търговете винаги голямото наддаване е последните 2-3 мин.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Оценявам твоя опит, но в случая това няма нищо общо с моя въпрос.
Не става въпрос дали е бил приятел на приятеля, а защо един НЕавтоматичен бид, който е по-рано във времето от моя, се вижда след моя?
В редовния случай, ако 223 е действително зададено преди моите 222, то моето наддаване не би трябвало да излезе в списъка на наддаванията, защото тогава съм щял да наддам под вече зададените 223, и тогава излиза маската за "наддайте минумим 224". Съответно моите 222 не трябва да се виждат в списъка. Но те са там, което значи, че минимум за 1 сек са били валидни.
Как тогава ме надиграват със "задна дата"?
Не става въпрос дали е бил приятел на приятеля, а защо един НЕавтоматичен бид, който е по-рано във времето от моя, се вижда след моя?
В редовния случай, ако 223 е действително зададено преди моите 222, то моето наддаване не би трябвало да излезе в списъка на наддаванията, защото тогава съм щял да наддам под вече зададените 223, и тогава излиза маската за "наддайте минумим 224". Съответно моите 222 не трябва да се виждат в списъка. Но те са там, което значи, че минимум за 1 сек са били валидни.
Как тогава ме надиграват със "задна дата"?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Здравейте!Не точно по темата,но какво ще стане ако не платя на продавача,при спечелен от мен търг?От И-бей получих писмо,че са отворили некакъв кейс и може да ми прекъснат акаунта.С продавача си разменихме няколко мейла,не остана доволен,но не ме заплаши да повдигне кейс....Та какво да очаквам?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Извини му се учтиво. И на мен ми се случи веднъж. Всичко приключи успешно и си разменихме фийдбеци. 

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Благодаря!С него се разбрахме.Това си е явно неква дивотия на сайта!Одеве си погледнах мойте feedback.!100% положителни.Демек съм готин

- izzo
- Автомобил: 96 Puntamera
- Двигател: diesel
- Контакти:
AmW написа:Просто е...
Тфа си е автоматичния бидинг на ибей, така си е направен.
Аз НИКОГА не се занимавам с глупости да бидвам, когато съм искал нещо което не е фиксирана цена
а търг - винаги снайпер.
http://snip.pl/
http://auctionsniper.com/
И сигурно има още ебем ти други.
/тема
Върни се в “ОФФ-Топик - други”