Алуминиева/PVC или нормална дървена интериорна врата?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Алуминиева/PVC или нормална дървена интериорна врата?

Мнениеот xploda » Сря 08 май 2013 10:25

Цените и на двете са еднакви, но реално никой от продавачите не може да ми каже предимства и/или недостатъци на двата типа врати. Като се замисля съм виждал всякакви изпълнения и с двата вида врати, но наистина не знам има ли съществена разлика между двете или наистина няма значение? Аз лично клоня към алуминиевите с мисълта, че звукоизолацията им според мен ще е една идея по-добра от на нормалните дървени врати, но не съм сигурен :rolleyes

В крайна сметка или ли разлика между двата типа врати и каква е всъщност, някой знае ли :question

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Алуминиева/PVC или нормална дървена интериорна врата?

Мнениеот hooligans » Сря 08 май 2013 11:26

Не си казал какво помещение искаш да затваряш.

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 08 май 2013 12:04

Ми вътрешни интериорни за в апартамент ще са.

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Сря 08 май 2013 13:37

Аз лично не си представям интериорни алуминиеви врати, но е въпрос на вкус. Имай предвид обаче, че алуминиеви врати имат доста високи прагове (долната рамка), които не знам дали ще ти харесат и колко пъти ще се спънеш в тях. За банята е препоръчително да се слага интериорна врата с CPL покритие, за да не се надува от влагата ако ти е близо душа или малко помещението.

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Сря 08 май 2013 14:24

Има си и алуминиеви и пвц врати, а не прозорци - т. Е. без рамка на прага. Интериорни врати - вземи си дървени със гумени уплътнения по касата и няма да имаш проблем, другото е грозна работа

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 08 май 2013 15:49

Естествено, че "дървени". Има китайчета за по 150-200лв.

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 08 май 2013 15:55

Maй и тук никой не може да каже съществена разлика между двата вида :mhihi
Пак да поясня - не питам дали е грозно, хубаво, естетически недоизпипано и т.н. Технически ме интересува разлика има ли, няма ли и ако има в какво се изразява.

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Сря 08 май 2013 16:08

Технически едните са изработени от алуминии другите от пвц (поливинилхлорид) и третите от дРЪВО .. най-хубавите и скъпи са си дРъвените ти сам си избери дали да са като в болница или апартамент

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Сря 08 май 2013 16:13

Има митове за пвц че провисвал и тн.. и алумина след време /особено крила/ седи като полусглобен

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Сря 08 май 2013 16:39

Освен тези китайчета обърни внимание на една полска фирма Classen ако се целиш в този бюджет. Техните продукти можеш да намериш буквално навсякъде.

hooligans написа:Естествено, че "дървени". Има китайчета за по 150-200лв.

Иначе колега не знам каква техническа прилика търсиш между два различни материала. За шумоизолация едва ли едните превъзхождат кой знае колко другите освен ако не залагаш на някакви класове специално пригодени за целта. Аз лично съм с "дървени" и гумени уплътнения и ми се струва културна работата, но все пак нямам тинейджър в другата стая, за да разбера дали му изолира музиката.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 08 май 2013 17:34

Аз у нас смених всичките стари комунистически врати с китайски от 150-200 лв.
Изглеждат добре,имат си и гумени уплътнители за по-добра шумо-изолация,брави,панти,первази и т.н.
За парите си са добри,и цветове колкото искаш.
Алуминиева въобще не ми се връзва с интериор,ама всеки си има вкус,дето се казва :gruebel

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Сря 08 май 2013 17:57

Така и така правя ремонт и мисля да заложа на ПВЦ врата за банята и тоалетната (просто са на една стена 2те врати да са различни няма да седи никак добре) - в момента съм намерил една на промоция за около 130 лв. в един от големите магазини. Старта дървена врата на банята я махам, защото утре ще се раздуе от влагата и ще се вкарам във филм и това няма да ми хареса изобщо.
Мисля, че това е единствения + на това да се смени стара дървена врата с нова не дървена :)

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Сря 08 май 2013 18:02

@Pavcho2 информирай се по-скоро за покритията, които могат да се сложат върху вратите като CPL-а, който съм споменал по-горе. Така въпросната врата на банята не се различава изобщо от останалите и е защитена от влагата. Да имаш коридор с да кажем 5 врати и 2 от тях да са различни ...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 08 май 2013 20:35

push написа:Има митове за пвц че провисвал и тн.. и алумина след време /особено крила/ седи като полусглобен

Не е мит изобщо, баща ми си сложи една пластмасова врата на един коридор, като провисна леко полеко за около година време се наложи да го отварям отвънка с една щанга, щото отвътре не можеше да се отвори по никакъв начин, да не говорим за винтовете които държат дръжката как се разжлямбват и идва момент неминуемо който ти оставя дръжката в ръката и те така.
Не съм специалист по дограмата, но може и тия изпълнения да са и от самата изработка, въпреки че въпросната врата си има железния прафил вътре примерно който някои го спестяват
Pavcho2 написа:Така и така правя ремонт и мисля да заложа на ПВЦ врата за банята и тоалетната (просто са на една стена 2те врати да са различни няма да седи никак добре) - в момента съм намерил една на промоция за около 130 лв. в един от големите магазини. Старта дървена врата на банята я махам, защото утре ще се раздуе от влагата и ще се вкарам във филм и това няма да ми хареса изобщо.
Мисля, че това е единствения + на това да се смени стара дървена врата с нова не дървена :)

Тая ПВЦ врата за 130 пари е пълен та.@.к, купувах за един колега от промоцията при откриването на баумакс на околовръстното при Люлин, касата си е един гол пластмасов профил който не е усилен вътре, пълнежа е ламинирано пдч, няма ги и гумените уплътнители между вратата и касата. В общи линии много зле :thumb_down

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Сря 08 май 2013 21:08

Мога да дам мнение тъй като съм се занимавал макар и преди време и с дървени и с ПВЦ и алуминиеви врати.

За баня и тоалетна е по добре да е пвц или алуминий. Дървени също има, но не препоръчвам за баня и тоалетна, тъй като каквато и да е вратата с каквито и да е яхтени лакове и да е третирана ДЪРВОТО ВИНАГИ ДИША. И се измята.

За жилищните помещения които не са свързани с голямо количество на влага е хубаво да е дърво, изглежда по естетично, дървото успокоява човека, носи вътрешна топлина, красотата е друга между алумин /дори и кафяв така нареченият Златен Дъб/ и дървото. Аз лично в собственото си жилище баня, тоалетна алумин кафяв, врати на жилищните стаи дървени.

Да се надявам, че помогнах.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”