Съвет за боядисване с латекс
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Съвет за боядисване с латекс
Здравейте колеги,от доста време правя ремонт и сега изникна поредния проблем.При нанасяне на латекс, който ми направиха в Практикер върху гипсова шпакловка,когато мина с валяка повторно, първият слой от латекса се отлепя и полепва по валяка.Мислех, че е от прахоляка и минах стените с грунд, но ефекта при опит за боядисване е същия.По същия начин съм шпакловал и боядисал с друг латекс от Бриколаж друга стая и проблеми нямах.Възможно ли е латекса да е некачествен?
- passatdriver
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвет за боядисване с латекс
Предполагам че си ползвал колор кит затова се е получило така . Не пренебрегвайте грундирането трябвало е преди шпакловката да грундираш. Според мен сега следва сваляне на "новата" шпакловка и наново а преди латекса може да минеш със шит рок или к2 на кнауф за да нямаш такива проблеми
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Като шплаковаш изчакай 1 ден изсъхне хубаво.После изтъркай с шкурка и нанеси една ръка латекс.Изчакай още 1 ден и повтори пак с латекса
martom написа:Като шплаковаш изчакай 1 ден изсъхне хубаво.После изтъркай с шкурка и нанеси една ръка латекс.Изчакай още 1 ден и повтори пак с латекса
Точно така направих, но латекса пада.С друг латекс в другата стая нямах проблем.Шпакловката е гипсова на Церезит.
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
А първата ръка с по разреден латекс ли я мина?Прави се по рядък от нормално за да попие в дълбочина.Нещо като грунд да стане.
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
hristodj написа:А първата ръка с по разреден латекс ли я мина?Прави се по рядък от нормално за да попие в дълбочина.Нещо като грунд да стане.
50:50 латекс/вода и няма нужда от грунд
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Ми аз какво съм написал?
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
За да не се отлепва втората ръка, трябва да минаваш бързо без да търкаляш много на едно място, защото долния слой се разкисва и затова се отлепва от основата. А и латексът сигурно е некачествен. Ползвай Леко, добър е и ги няма тия проблеми. 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Чета нещо за чакане един ден след шпакловането преди да боядисваш и не вярвам на ушите си /цитирам професор Вучков/
Минимум една седмица /а най-добре 2/ трябва да има между двете и то ако времето не е дъждовно иначе ефекта на "белещата се стена" е гарантиран ! Ял съм го и аз този с бързото боядисване на един таван че идваха гости и стана голямо мазало ...
Ако шпакловката е качествена и добре изсъхнала голям зор ще видиш да я отлепиш с латекса ама ако не е направена добре или е прясна трябва да си факир за да минеш без поражения !

Последна промяна от Stivi на Нед 11 ное 2012 21:59, променено общо 1 път.
Stivi написа:Чета нещо за чакане един ден след шпакловането преди да боядисваш и не вярван на ушите сиМинимум една седмица трябва да има между двете и то ако времето не е дъждовно иначе ефекта на "белещата се стена" е гарантиран !
Ще пробвам с боя леко- с нея нямах проблеми в другата стая, а шпакловката я направих преди един месец, така че със сигурност е изсъхнала.Сигурно боята е боклук.
аз не разбрах кога грундира...преди или след първата ръка?
...щото ако е след първата ръка се сърди на Тебе си 

strqsko написа:аз не разбрах кога грундира...преди или след първата ръка?...щото ако е след първата ръка се сърди на Тебе си
Преди първата ръка.Въпросът ми беше дали някой се е сблъсквал с такъв скапан латекс, който да се отлепя докато го нанасяш.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Не че е много по темата, но с две ръце съм за линка на strqsko. Боядисвал съм вкъщи с такъв латекс и наистина няма компромис в покритието.
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
brabus написа:Не че е много по темата, но с две ръце съм за линка на strqsko. Боядисвал съм вкъщи с такъв латекс и наистина няма компромис в покритието.
Сигурно е добър латекс, но не трябва да забравяме PASTELO, особено акцентните цветове с 5 литра съм боядисвал 40м2 стени, плътно наситен цвят, може да се мие спокойно, не се разтваря от водата!!!!!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”