Неприятна случка с банкомат

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Неприятна случка с банкомат

Мнениеот fox_vt » Пет 22 мар 2013 18:15

Здравейте не можах да намеря подобна тема затова пускам нова.Случи ми се една неприятна случка със банкомат на ОББ.Отивам да тегля 50 лв пиша сумата,и набирам пина и давам ок,при което започват да текат едни секунди за мислене.Като достигне 30 сек започва отначало,така съм чакал поне 5 мин и започнах да ровя за някъв телефон на банката да кажа че картата ми е вътре.След още няколко минути банкомата изплюва картата и се рестартира.Тогава разбрах че бил с XP :eek както и да е то бива рестарт бива чудо след 10 мин мислене ми писна да чакам и отидох на банкомат пред самата банка и си изтеглих парите от там.Всичко добре но сега получавам месечното известие и о чудо две тегления по 50 лв едното от забилия банкомат а другото от тоя пред банката :twisted И ся кво рових в нета и четох че ако се докаже измама с банкомат банката покрива щетите.Някой случвало ли му се е такова нещо имам ли изобщо чанс някакъв.В понеделник ще ходя със писмото да видя кво ще кажат-не са много 50 лв само ама що трябва да пия студена вода за тях :neutral И дали не е имало записващо устройство копиращо пина или картата :banghead

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Неприятна случка с банкомат

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 22 мар 2013 18:25

С чичо ми отиваме до един банкомат на една банка (няма да споменавам имена, да не става реклама) И чичо си тегли пари от него, пуска да изтегли 200 лева! А в картата има 1000 лева! Изплюва банкомата 200 лева, и чичо ми без да иска поглежда касовата бележка и пише, че е теглил 300 лева :stumm :screwy Каза ми да остана да пазя банкомата, да не тегли друг, и отиде до банката, да се разправя! Те хората направили разпечатка, а аз седях и пазих банкомата :screwy Колко хора прогоних не е истина :mhihi !
Та тези от банката видяли, проблема, и му взели 200-та лева които е теглил, и му ги вкарали в картата, и му казали да отиде пак да тегли и, че са оправили проблема! Теглихме 2-ри път и нямаше проблем :screwy Та мисълта ми е колега, че и ако чичо ми беше избързал щял е да духа супата със 100 лева, както ти си изгорял! :banghead Пиши молба до банката, и да проследят тегленето до банкомата и да ти изплащат парите! Не, че са много, но не са и малко!

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 22 мар 2013 18:30

щом е отчел теглене, но не е изкарал кинти, значи са останали вътре в него. Пускаш си една молба до банката с банкомата с обяснение на случката и би трябвало да ти ги възстановят.
Преди колко време е станало това ? Единственото възможно неприятно развитие за теб е:
а: точно като си си тръгнал, той все пак ги е изкарал и некой ги е гепил, ама не ми се вярва;
б: това да е станало преди много време и да е минала някаква давност;

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пет 22 мар 2013 18:34

Най-вероятно ще пиеш една студена вода.... Въпреки че има и камера на банкомата и т.н. сумата е "нищожна" че банката да се разправя, гаранция! Преди време имах подобна случка и назад няма! Ако са 5-600 лева и вдигнеш панаира , може и да се замислят... за 50 и пръста си няма да мръднат :banghead :banghead

Може да е параноично но, аз като ми преведат пари (заплата) минавам на гишето на банката (не банкомат , а в банката), тегля цялата сума, връщам банкнотите които са съмнителни , ама няма опашки няма това онова, ще чакат! Аз си плащам! След което си покривам сметките, остатъка над това което мисля да харча за месеца си го слагам на една РС (разплащателна сметка) или депозит от който може да се тегли и довнася, каквото има актуално и си е ОК. Да разхождам се до банката, да не е като да са ти парите на картата, но ето този неприятен момент с глътната карта, или двойно теглене го няма.
На всяко теглене/внасяне искам баланс по всички сметки, след което си ги класирам в папка , имат си пореден номер дата и т.н. и си следя нещата. Договорите по сметките и картите пак така ... И си слагам напомняния във вссяка папка, щото никой няма да ти каже че ти е дошъл падежа и да си подновиш депозита ами те жулят на 1% годишна лихва която не покрива и таксите даже....

Може да е параноично цялото нещо, но е добре човек да се грижи за собствените си дела... :Mr Green Fun

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 22 мар 2013 18:41

freestyler911 написа:
Може да е параноично цялото нещо, но е добре човек да се грижи за собствените си дела... :Mr Green Fun

Ти ме уби :eek .И аз гледам нещата да са ми на ред и ги следя ама тва твоето не параноя ами ...нямам думи. :mhihi

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Пет 22 мар 2013 18:53

То хубаво няма да си мръднат пръста ами ако са ми снимали пин кода или са копирали магнитната лента кво правим :surprised

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Пет 22 мар 2013 18:55

Ами смени си пинкода.

За другото са казали колегите преди мен :)

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пет 22 мар 2013 19:23

mely написа:....Ти ме уби :eek ....

Едва ли съм те убил, но ако установиш че те лъжат или че ти липсват пари, не е много приятно. Човечеството (т.е. Microsoft) е създало Ексел, цъкаш си сметките там, лихви ала бала стават за секунди .... и всичко е песен, никой с нищо не може да те излъже, цифрите говорят. Сам свикваш да държиш контрол и да управляваш финансите и кредитите си ... иначе жална ни майка ... Само една работа става по голяма в чужди ръце... и това не са парите.

Отклонихме се от темата. Аз лично бягам от интернет банкиране, и всякакви карти , освен такива за отстъпка :c020 Много ни е гангстерска държавата за такива манипулации...

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Пет 22 мар 2013 19:35

Искай от банката да направят засичане на наличността в банкомата. Веднъж тегля 80лв, а банкомата ми даде 50лв. Ходих да се жалвам в банката и казаха че ще направят засичане и след няколко дни ми се обадиха да ида да си взема 30-то лева. Та ако си по нахален има начин да не си минус 50 кинта :th_up

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Пет 22 мар 2013 21:51

По принцип трябва да сигнализираш на банката веднага, в случай, че си задал една сума, а е изплатено по-малко или хич, както в твоя случай, разправия е, но има начин и не си първия случай. Не оставяй нещата така, в твоето право е да си търсиш своето.

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Пет 22 мар 2013 22:12

Там е работата от 25 февруари е :confused аз разбрах от месечното извлечение което идва всеки месец.Няма как да знам че банкомата е отчел теглене а и няма как да докажа че не съм направил такова.Освен от записа на камерата във банкомата ама след цял месец надали се пазят.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 22 мар 2013 22:20

Пусни чешмата, източи хубаво студената вода, сипи си една чаша и я изпии.

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Пет 22 мар 2013 22:28

Не. Точно това не трябва да се прави. Няма да се примиряваш с нищо. Взети са ти пари, назад си и ще пищиш до дупка.

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Пет 22 мар 2013 22:30

На мен ми се е случвало такова нещо
Отидох в банката и се оказа че те парите които съм заявил ,а банкомата не ми е дал стоят блокирани
всичко се оправи за 5 минути

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Съб 23 мар 2013 9:43

Естествено че пишеш молба до банката и си търсиш парите. Не е първият подобен случай, оправя се. Най-глупавото, което можеш да направиш в случая е да си сипеш студена вода (както съветва колегата по-горе)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”