Някой знае ли нещо по въпроса със спестовните сметки ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kompresor
- Автомобил: Audi 8D Avant
- Двигател: AEB 1996
- Контакти:
Някой знае ли нещо по въпроса със спестовните сметки ?
Колеги, тъй като съм студент и сега след изпитите започвам да работя, получавам пари всеки петък. Искам тези пари да ги внасям по сметка, която да си открия в банка, но например за 1 година да не мога да тегля от тях, само да внасям, и примерно да се трупа някаква лихва. Знаете ли в коя банка е най изгодно, или изобщо как се казва това което искам, срочен депозит, срочен влог, спестовна сметка или спестовен влог. Непременно искам да бъде с условието да не мога да тегля по обясними причини 

- bobo7
- форумно КГБ
- Автомобил:
- Двигател: AGN
- Контакти:
Re: Някой знае ли нещо по въпроса със спестовните сметки ?
винаги може да си теглиш твоите пари, но може би с наказателна "лихва"
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Казва се срочен депозит с право на довнасяне през периода.
Виж тук http://www.moitepari.bg/Depoziti/Depoziti.aspx
И като си избереш продукт и отидеш в банката не се срамувай да си зададеш всички въпроси. Казвам го, защото има продукти (депозити), който след определен срок вече нямаш право да довнасяш пари. Питай как ще става двнасянето на суми след падежа по депозита, защото ще има месеци, в които превода ти на заплата ще е преди тази дата и къде ще отидат парите ти, разни такива неща
Виж тук http://www.moitepari.bg/Depoziti/Depoziti.aspx
И като си избереш продукт и отидеш в банката не се срамувай да си зададеш всички въпроси. Казвам го, защото има продукти (депозити), който след определен срок вече нямаш право да довнасяш пари. Питай как ще става двнасянето на суми след падежа по депозита, защото ще има месеци, в които превода ти на заплата ще е преди тази дата и къде ще отидат парите ти, разни такива неща

- kompresor
- Контакти:
Значи няма такова нещо като това което искам
. Да внасям пари всяка седмица и те да се трупат и олихвяват. Има други условия които зависят от банката.
А какво е това падеж ?

А какво е това падеж ?
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Падеж е датата, на която изтича срочния депозит и банката добавя дължимата лихва към твоите пари. Ако депозитът е едномесечен това ще става на края на всеки месец от датата на сключването на договора. Ако е тримесечен съответно на края на третия месец и така. Колкото по-голям е срока през който банката не начислява лихва, толкова по-висока е лихвата като стойност, която се предлага.
Другото, което сега се сетих. като се олихви депозита ти лихвата обикновено отива по друга сметка, а не се добавя автоматично към първоначалните вложени от теб пари. Трябва изрично да довнесеш лихвата си по сметката на депозита, ако това е възможно разбира се. Разни такива неща.
Другото, което сега се сетих. като се олихви депозита ти лихвата обикновено отива по друга сметка, а не се добавя автоматично към първоначалните вложени от теб пари. Трябва изрично да довнесеш лихвата си по сметката на депозита, ако това е възможно разбира се. Разни такива неща.
- kompresor
- Контакти:
Ох защо си мисля че ше ме преметнат нещо , аз не искам да работя в банка ами да вкарвам пари всяка седмица и след една година да си изтегля всичко
В смисъл че искам да събирам пари които заработвам , а не че имам 2 бона които искам да затворя в банката.
Депозита доколкото чета е да затворя някакви пари в банка примерно за 1 година и след това да ги изтегля с лихва която банката ми плаща.
Влога доколкото разбирам е това което ми трябва защото аз искам да внасям постоянно ама пък там може да се тегли .... утре отивам да питам

В смисъл че искам да събирам пари които заработвам , а не че имам 2 бона които искам да затворя в банката.
Депозита доколкото чета е да затворя някакви пари в банка примерно за 1 година и след това да ги изтегля с лихва която банката ми плаща.
Влога доколкото разбирам е това което ми трябва защото аз искам да внасям постоянно ама пък там може да се тегли .... утре отивам да питам

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
brabus написа:Другото, което сега се сетих. като се олихви депозита ти лихвата обикновено отива по друга сметка, а не се добавя автоматично към първоначалните вложени от теб пари. Трябва изрично да довнесеш лихвата си по сметката на депозита, ако това е възможно разбира се.
Зависи от условията на депозита-лихвата може да се капитализира или не.Имам такъв в който лихвата отива в разплащателна сметка по която имам дебитна карата.....по този начин имаш постоянни постъпления в картата си естествено на падеж ...и друг при който лихвата се капитализира/влиза обратно в депозита и вече се олихвява и лихвата заедно с депозита/.Отделно както ти каза колегата по горе има отворени депозити ...но при тях лихвата е по ниска.. в повечето случай.При влоговете също лихвата е по ниска.
- kompresor
- Контакти:
Влог ще си направя за да мога да внасям постоянно, нямам сума пари която да депозирам. Благодаря ви колеги
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
За срочен депозит имай в предвид данък десятъка на бат Бойко.
Има хватки в някои банки за избягването му - уведомявай се в банката затова.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
не ми стана много ясно какво искаш, но четейки коментарите ти, си мисля, че ти трябва разплащателна сметка - внасяш и теглиш без ограничение във времето и сумите 9в общия случай без такса при теглене до 2-2,5 хил. лв.), без "десятък", както са писали преди мен, но и с по-ниска лихва.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Открий в която банка си харесаш (най- високи лихви са в БГ банките- КТБ, ПИБ, ЦКБ) стандартен депозит или спестовна сметка без данък, можеш да довнасяш колкото си искаш и лихвата си тече върху сумата. Ти и със 100 лв. можеш да си ги откриеш, не е задължително да е еднократно с по- голяма сума.
- mladen0101
- Автомобил: polo
- Двигател: AEX 1996
kris11 написа:За срочен депозит имай в предвид данък десятъка на бат Бойко.
Колега кои са банките които (опрощават)10%и евентуално хватките какви са че иначе губя 300 лева след 30 дни()))
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
10% от лихвата, не от сумата на депозита
- mladen0101
- Автомобил: polo
- Двигател: AEX 1996
StrEagle написа:10% от лихвата, не от сумата на депозита
е това имах и аз предвид
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
трябвало е да зададеш този въпрос преди да дадеш кинтите!
OFF: добър депозит...
OFF: добър депозит...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”