Здравейте колеги,
може би скоро ще ми се наложи релокация в Англия, Лондон, и искам да попитам тук за всякаква информация, мнения, съвети за това. Някой местил ли се е там скоро, как стоят нещата с разрешително за работа, как са квартирите, къде е добре да се живее и къде не трябва, колко много е скъпо, кой е най-добрият начин за преместване.... Все такива въпроса. Както казах, всяко инфо е добре дошло.
Благодаря!
Местене в UK
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
- D'oh
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Местене в UK
Пробвай ТУК да намериш отг. на въпросите си.Със сигурност има хора които са се сблъсквали с подобни неща.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
имаме колеги от форума, които заминаха натам, дано се включат да напишат прясна информация
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В БГ Хелп ще намериш много информация относно разрешителните.
Зависи с какво ще се занимаваш. Аз съм само осигурително лице. Майка ми например я осигуряват от фирмата.
Ако сте цялото семейство предполагам няма да ви е приятно да живеете в къща с още 10 човека, въпреки че тогава наема е доста по различен, в момента ако не се лъжа е около 60 паунда на седмица на легло.
Родителите ми са под наем, но в 2стайна къща на която наема е 1000 паунда + 110 паунда такса смет ако не се лъжа. Това е в източен Лондон, на края на 3та зона, на няколко мили от Stratford. Като при избора на къща най важно е да е удобен транспорта и ако държиш на хубав квартал, но тогава наеми от сорта на по горе споменатия са мираж.
Ако имаш по конкретни питания, драсни едно ЛС, дори може да пием по кафе, ще споделя каквото знам пък дано да ти е от полза... познато ми е чувството преди такова начинание...
п.п. Края на тази или другата седмица ще ходя до Росен, та ако имаш време може да пием по кафе :)
Зависи с какво ще се занимаваш. Аз съм само осигурително лице. Майка ми например я осигуряват от фирмата.
Ако сте цялото семейство предполагам няма да ви е приятно да живеете в къща с още 10 човека, въпреки че тогава наема е доста по различен, в момента ако не се лъжа е около 60 паунда на седмица на легло.
Родителите ми са под наем, но в 2стайна къща на която наема е 1000 паунда + 110 паунда такса смет ако не се лъжа. Това е в източен Лондон, на края на 3та зона, на няколко мили от Stratford. Като при избора на къща най важно е да е удобен транспорта и ако държиш на хубав квартал, но тогава наеми от сорта на по горе споменатия са мираж.
Ако имаш по конкретни питания, драсни едно ЛС, дори може да пием по кафе, ще споделя каквото знам пък дано да ти е от полза... познато ми е чувството преди такова начинание...
п.п. Края на тази или другата седмица ще ходя до Росен, та ако имаш време може да пием по кафе :)
- lou
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: BMR TDI
Братовчед ми се премести там преди .. 5 години ще говоря с него да ми каже кво що и ще ти пиша лично ;)
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Много благодаря на отзовалите се колеги. Всякаква информация е ценна.
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Ъпдейт - не било за Лондон (хахаха, 5 интервюта минах и все си сислиш, че е за Лондон ;-)), а за Манчестър.
Но като цяло инфо за Англия е добре дошло.
mladvampirTDI написа:Ъпдейт - не било за Лондон (хахаха, 5 интервюта минах и все си сислиш, че е за Лондон ;-)), а за Манчестър.
Не мога директно да бъда полезен по темата, но в Манчестър съм бил на гости, имам роднини там. Града на мен ми е много грозен, отвратителен е. Квартира според много зависи, доколкото имам представа може да си намериш около 300-500 паунда, като не говоря за стая 6 квадрата от един апартамент, а да кажем 3ма човека в нормален квартал в къща.
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
Точно за 300 паунда кво ще вземе
,Какво ще работиш и какво са ти обещали като заплащане?

- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Ще работя евентуално в голяма банка - ИТ секюрити. Като пари е ОК мисля. Ще се живее май в малко градче/село (12-13К жители) близо до Манчестър. Сега си движа work permit-a ама е драма и там ;-). Та пак казвам, всяко инфо за УК е welcome!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”