CRT монитор - запазен марков или нов (Samsung, LG, Belinea)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

CRT монитор - запазен марков или нов (Samsung, LG, Belinea)

Мнениеот Miki » Чет 22 фев 2007 16:43

Опитвам се да убедя една личност кое е за предпочитане, ама засега удрям на камък. Та дано вие успеете.
Дилемата е 4-5 годишен Dell (Compaq, Viewsonic, Mitsubishi, NEC ....) нещо с плосък Trinitron или Diamondtron кинескоп за около 120-тина лева с 1 година гаранция от читава фирма за монитори секънд хенд или нов Samsung за 230 лева от ЖАР
Или пък неизползвана, но лежала поне 2-3 години по складовете Belinea (за 130 лева).

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: CRT монитор - запазен марков или нов (Samsung, LG, Belin

Мнениеот kotse_botse » Чет 22 фев 2007 16:47

Miki написа:4-5 годишен Dell (Compaq, Viewsonic, Mitsubishi, NEC ....) нещо с плосък Trinitron или Diamondtron кинескоп за около 120-тина лева с 1 година гаранция от читава фирма за монитори секънд хенд

Това! С един Compaq 19-ка съм от 2 години и половина, взех го втора ръка, работи си и е много по- добре от няква куча марка нов, който ще е и доста повече пари и едва ли ще изкара повече от хубавия марков монитор.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 22 фев 2007 16:49

Най-добре е монитор втора ръка но от класа!
За 200 кинта се взима 21-22" монитори който ще е като нов!
Сега ще ти изровя едно сайтче да видиш цените.

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Чет 22 фев 2007 16:49

Здрасти, малко извън темата, взех си преди няколко дни ТFT и сега си продавам ЦРТ-то - Самсунг СинкМастер 757, страшно запазен (много съм си го пазил), всичко му е наред, бачка си перфектно. Ако те интересува пиши. :D

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 22 фев 2007 16:51

Ето това е човекът който ти трябва - http://www.subincho.com
Страшно много народ е останал доволен от него!
Аз лично имам един 22" СЪН закупен от Съби и съсвем скоро мисля да го сменям за друг монитор но по-скорошна реколта ( пак от Съби разбира се ).

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 22 фев 2007 16:52

emohrisstov написа:Здрасти, малко извън темата, взех си преди няколко дни ТFT и сега си продавам ЦРТ-то - Самсунг СинкМастер 757, страшно запазен (много съм си го пазил), всичко му е наред, бачка си перфектно. Ако те интересува пиши. :D

Колко му търсиш.. че монитора на баща ми нещо е започнал здава багажа а пък при него няма място за голям монитор.

Потребителски аватар
teddymc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teddymc » Чет 22 фев 2007 16:53

Muncho написа:Ето това е човекът който ти трябва - http://www.subincho.com
Страшно много народ е останал доволен от него!
Аз лично имам един 22" СЪН закупен от Съби и съсвем скоро мисля да го сменям за друг монитор но по-скорошна реколта ( пак от Съби разбира се ).

тъкмо го пусках колега. много добри монитори дава за без пари

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 22 фев 2007 16:55

@Muncho - тъкмо за Съби става дума :wink:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 22 фев 2007 16:59

Не знам да има някой който да е пазарувал от съби и да не е доволен от него.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 22 фев 2007 18:07

абе всичко е до късмет....както при колите. Един приятел си взе Сони, след 8 месеца се скапа нещо, замениха му го. Аз си взех точно преди 6 години един DAEWOO който и досега не е мръднал...дори не смятам да го сменям в скоро време, независимо, че има разни там TFT-та и прочие.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: CRT монитор - запазен марков или нов (Samsung, LG, Belin

Мнениеот musura » Чет 22 фев 2007 19:01

kotse_botse написа:С един Compaq 19-ка

19" Compaq или Dell с Flat Trinitron е идеалния вариант. Диамондтрон и подобните "флет" кинескопи са пълна боза. Изкарал съм 7-8 години с различни марки тринитрони и лоша дума не мога да кажа. Добре е монитора да е от по-горен клас, защото ще има повече настройки на картината - сходимост на RGB лъчовете, корекция на геометрията в ъглите и т.н. екстрички, които стават много важни след няколко години употреба и неизбежното поизносване на монитора.

В момента на пазара няма нов CRT монитор, който да предлага аналогично качество като Trinitron, така че избора на нов монитор единствено може да се мотивира с по-голямата гаранция (36 месеца).

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 22 фев 2007 19:03

Ползвам DELL 19" Trinitron произведен 2000г. и съм много доволен.
Естествено купуван е втора ръка в далечната 2003г... още си работи без никакви проблеми. Не мисля да го сменям докато не сдаде багажа.

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Чет 22 фев 2007 19:11

аз не бих се съгласил с мнението на musura, лично бих ти препоръчал монитор с diamondtron кинескоп, от 7 години съм с diamondtron-ни, първо беше едно митсубиши 87ТХМ, сега съм с компак р910 и съм много доволен.

абе общо взето комшу ти препоръчвам да си вземеш читав монитор втора ръка, а дали ще е даймъндтрон или тринитрон въпрос на лични предпочитания :)

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 22 фев 2007 20:35

@orgasmatron - аз още преди 4-5 години се обзаведох с Viewsonic PT775 и досега не е мръднал. А musura да има да взема - Тринитрон тръбата е с една пушка за трите основни цвята, а Даймъндтрона е с 3 пушки. Лично на мен Даймъндтрона повече ми харесва - гледал съм един до друг и Compaq P900 /тринитрон/ и P910 /даймъндтрон/ и втория определено повече ми хареса.

А най-ми допада Croma Clear тръбата - там ги няма държачите на апертурната решетка /двете хоризонтални линии/ - втория ми монитор е NEC P750.

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Чет 22 фев 2007 22:01

За монитор compaq - не бих препоръчал нов, камо ли втора ръка /работил съм в официален нещо си на тази марка и имам преки впечатления/.
Като мислиш за монитор имай предвид, че това е компонента от пц-то който най много влияе на здравето ти - дали за 100-200 лв си заслужава да съсипеш очите си. По добре вземи по-слаба машина за да можеш да отделиш повече пари за читав монитор. Лично имам пристрастие към дел - но не бих казал че монитор на 3-4-5 години /втора ръка/ е по добре от нов по-нисък клас дори.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”