Измама Глобул/Globul

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Измама Глобул/Globul

Мнениеот aradovanov » Сря 05 юни 2013 20:47

До сега не бях писал тук ама на...
По-долу прилагам цитат на това което съм писал до Глобул за да се разбере за какво иде реч.

Код: Избери всички

Здравейте,
На горе-посоченият номер, имам активирана функция "FUN CALL", която не съм искал и не съм активирал. Същата функция е начислена към мойта фактура?! Как точно се е случило това и защо плащам за нещо което не съм поръчвал?
Малко предисловие: Получих три SMS един след друг. Пърият с предложение да закупя мелодия, вторият с благодарност, че съм я закупил и третият, че срокът и е 30 дни.
Трите СМС са получени в рамките на една минута на 24.05.2013г. в 18:20ч! Към сметката ми е начислена сума за допълнителни услуги 2.00лв без ДДС.
Тъй като смятам, че това е некоректно от Ваша страна, за случаят ще бъдат уведомени компетентните органи.
Надявам се да получа адекватен отговор в най-скоро време!

Нямам никакво намерение да ме цакат на дребно и ще си търся правата докрай!
Ще ви държа в течение какво се случва, утре ще ходя до Глобул, след като дамата от 123 ми каза, че не е компетентна по въпроса :dontknow

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Измама Глобул/Globul

Мнениеот IRRITATING » Сря 05 юни 2013 20:51

Няма как да докажеш че не си пуснал смс и ще пиеш една студена вода

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Сря 05 юни 2013 20:56

Преди 20 дена и при мене подобна ситуация само че смс до номер 1723.. И ми са таксували 0,26лв за този смс..

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 05 юни 2013 21:01

Това нищо не е! На бащата картата, (Той е на МенТел) когато зареди 6 лева ваучер, го таксуват 2 лева :eek Даже аз не повярвах и помислих, че той нещо е натиснал, и заредих от мен 6 лева, и се охилих да видя как ще стане това. :mhihi И след зареждането хоп 2 лева от сметката пак ги няма :eek Викам, нееема такава кражба! Ходих до МенТел, тея викат, че проблема е от Телефона "бил тЪч скриин брато" и от него правил проблема защото бил с операционна система! Викам си Хуууу! На другия ден картата я слагам на най-обикновен телефон с камера Нокия 6300! И зареждам 6 лева ваучер, и след 2 мин, телефона не се пипа, и хоп идва съобщение, че наличната сума е с 2 лева по-малко :gruebel :eek Е нема такива измамници :no
Колега, дано ги накараш да пикаят в шише от тия от старата КокА кола. Всички са измамници :banghead

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Сря 05 юни 2013 21:25

И аз щях да се обадя на оператора но няма как да докажа че не съм пратил смс...

П.с Телефона е Nokia C5 5MP
Оператора Глобул :death

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 06 юни 2013 8:46

Просто при тези съобщения за малодийте ха си натиснал някоя от опцийте под съобщението ха си я поръчал ! Натискаш червената слушалка за да излезеш и това е,после звъниш на оператор и казваш че не искаш вече да получаваш никакви рекламни съобщения и други подобни булшити и си готов !

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Чет 06 юни 2013 8:54

Всички разговори и СМС-си се пазят в срок от 1-3 месеца! Винаги може да се разбере дали си пращал СМС или не, също така може да се разбере какво е било писано в СМС или за какво сте си говорили в точно определен разговор! Въпроса е до това дали ти се занимава за 2лв. да се разправяш с глупости.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 06 юни 2013 9:07

zografski написа:Всички разговори и СМС-си се пазят в срок от 1-3 месеца! Винаги може да се разбере дали си пращал СМС или не, също така може да се разбере какво е било писано в СМС или за какво сте си говорили в точно определен разговор! Въпроса е до това дали ти се занимава за 2лв. да се разправяш с глупости.

Тъй де те на това разчитат, като разпратят до всички оабонати такова съобщение 10% да объркат кое копче да натиснат и хоп 200-300 000лв за опрератора,найс а :death

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Чет 06 юни 2013 9:08

а защо поне те един път не ми дадат на мен 2 лв ? а все ние потребителите трябва да им плащаме за неща които не искаме :death

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 06 юни 2013 9:33

Аз вече го ядох с такива СМС(имам пусната тема за кво иде реч,ако ти се занимава я прочети) и спасение няма,КЗК,техните управници и тем подбни,просто са гадни лайнари с извинение и без извинение :thumb_down

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Чет 06 юни 2013 11:19

Stivi написа:
zografski написа:Всички разговори и СМС-си се пазят в срок от 1-3 месеца! Винаги може да се разбере дали си пращал СМС или не, също така може да се разбере какво е било писано в СМС или за какво сте си говорили в точно определен разговор! Въпроса е до това дали ти се занимава за 2лв. да се разправяш с глупости.

Тъй де те на това разчитат, като разпратят до всички оабонати такова съобщение 10% да объркат кое копче да натиснат и хоп 200-300 000лв за опрератора,найс а :death

Съгласен съм, че точно на това разчитат, но човек ако си няма друга работа може да се пробва да ги съди, но много трудно ще обори такива монополни компании пред съда. Аз до сега незнам някой успешно да е осъдил някой от мобилните ни оператори, както до сега няма и осъден политик, а окрадоха всичко :bishop

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 06 юни 2013 11:20

нали беше много доволен от глобул уе :Mr Green Fun
виваком правят друго - включват ти "застраховка" за 1.90лв :c020
всичките са маскари :mhihi

Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aradovanov » Чет 06 юни 2013 12:29

Това получих днес като отговор на моето запитване:

Код: Избери всички

Уважаеми господин Радованов,

Бихме искали да Ви информираме, че след извършена проверка се установи, че услугата Fun Call е активирана за Вашия номер. Моля да обърнете внимание, че услугата е активирана след като сте приели рекламните съобщения описани в писмото Ви. За да изключите услугата е необходимо да изпратите текстово съобщение до номер 147 с текст „STOP”.

Благодарим Ви, че използвате услугите на Глобул!     
Оставаме на Ваше разположение в случай, че се нуждаете от допълнителна информация.

С уважение,
Дирекция "Обслужване на клиенти"
"Космо България Мобайл" ЕАД /GLOBUL/

Как точно съм приел това "рекламно" съобщение след като, не съм докосвал телефона преди да получа и трите съобщения, не знам! Никъде в самото съобщение не пише, какво да направя за да откажа или потвърдя поръчката! Два лева за поръчката + цената на СМС за да я спра :horror тея нормални ли са?!
Че ще се разправям е ясно! Не е за двата лева въпроса е принципен!

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Чет 06 юни 2013 16:55

lokva написа:а защо поне те един път не ми дадат на мен 2 лв ? а все ние потребителите трябва да им плащаме за неща които не искаме :death

Аз лично имам поне 5 познати, на които сметката им беше по-ниска поради грешка на Мтел. Сега някой ще познае ли защо никой не разбра за тези случаи? :mhihi (според вас дали се оплакаха някъде???)
Така че не се изказвайте така крайно. А иначе всеки гледа да вземе колкото може повече пари по какъвто и да е начин. И наистина не трябва да си траем-дори за два лева. Иначе не виждам начин да спрат подобни полулегални начини за печелене на пари. Успех на колегата пуснал темата

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Чет 06 юни 2013 20:15

parno написа:нали беше много доволен от глобул уе :Mr Green Fun
виваком правят друго - включват ти "застраховка" за 1.90лв :c020
всичките са маскари :mhihi

Я раздуй малко, че отскоро запсувах едни в глобул и сега съм към вивател :rolleyes

Върни се в “ОФФ-Топик - други”