Помощ от по-старите софиянци.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- МЗМА
- Автомобил: IFA-mobile DDR
- Двигател: 353W Baujahr-1971
Помощ от по-старите софиянци.
Привет колеги,искам да Ви върна в далечните или може би не толкова далечни 90 - години на ХХ век,може би беше 1997-9? есента,не си спомням вече .Тогава пътувах със Землянски Икарус и по едно време пред мен се откри следната гледка:изоставени трамвайни линий,ограда(бяла като тези на детските градини от соца,но с висока бетонна долна част),зад оградата имаше изоставен лунапарк със средно голямо виенско колело-соц производство,същото като това,което днес се намира в Южния парк до входа му от към улица Нишава,но онова беше синьо,с бяла арматура и може би червени кабинки,(не си спомням вече)точно под оградата имаше светлокафяв,може би по-точно ще бъде,ако го нарека "бронзов" Опел Рекорд Р1 (като този на снимката)
с изпочупени стъкла,на вратата и на задния калник беше написано със сив спрей L-S (Левски Спартак,което в последствие стана Левски София)Колата беше качена на тротоара,който също беше видимо запуснат и обрасъл.Около изоставения лунапарк имаше високи дървета.Мислех си тогава,че това е Западният парк,но там лунапаркът беше доста по-различен и виенското колело беше по-голямо.Тези дни се сетих случайно,но и и така и не мога да си спомня къде се намираше този парк,което не ми дава покой (предполагам доста от вас са изпадали в подобни ситуации) Ще съм благодарен на всеки,който удари едно рамо и помогне да решим главоблъсканицата.Благодаря за вниманието,бъдете здрави!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”