Работа в Mc Donald`s

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
plamski3
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL

Работа в Mc Donald`s

Мнениеот plamski3 » Пон 01 юли 2013 22:36

Здравейте!
Имам възможност да работя в ресторант на Mc Donald`s. Знаете ли какви са условията? Добре ли заплащат? Редовно ли превеждат парите? Като цяло ме интересува дали да работя там или не?

Благодаря!

dentdaemon
Автомобил: Polo 6N1
Двигател: 1.6L 55kW AEE
Контакти:

Re: Работа в Mc Donald`s

Мнениеот dentdaemon » Пон 01 юли 2013 23:59

Не се прецаквай.
Плащането колко точно е, не мога да се сетя, във всички случаи - ниско. То и няма как да е високо, предвид вида на работата... просто работата е много.
Как ще е на работното място - зависи от мениджъра на дадения обект, може да ти е рай, може и да ти скъсват задника. При всички положения няма да стоиш без работа. Т.е. дори да си на каса и да няма клиенти, ще ти намерят я да забършеш, я да презаредиш със сламки/салфетки/т.н., да помогнеш на някой друг и подобни. Работата в 'ресторанта' (кухнята дето се правят гадориите) е най-кофти, щото си е жежко, а и трябва всичко да се почиства постоянно. Имаш някакви отстъпки от нещата да ядеш (не съм сигурен отстъпка ли беше или просто имаше право на някакви безплатни неща на ден - от типа на малка кола и чийзбургер), ама не си е работа. Отделно като подпишеш договор и ако решиш по-рано да напуснеш, трябва да плащаш неустойки - в договора преди да го подпишеш си е упоменато. Имат и страшно големи изисквания за отношението към клиентите - какво точно да казваш (те са различни ситуации с шаблонни реплики), как да ги гледаш в очите, да приемаш парите и да връщаш ресто и т.н. - няколко странички изисквания са.
Хубавите неща: изключително коректни работодатели. В смисъл такъв, че всичко си го пише в договора, няма нещо да те прецакат. Просто самият договор си е прецакващ :) Предлагат наистина гъвкаво работно време, така че да ти е удобно - това е и най-голямото предимство и може би единствената причина, която бих оправдал, за да работи някой там. А, също така, ако някой те светне, има начин как да крадваш от касата без да те забележат.

Не съм работил там (надявам се да не ми се налага!), една колежка работеше преди, та съм ѝ чел договора и инструкциите. Ако имаш избор - недей.

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Вто 02 юли 2013 6:04

Доколкото знам заплащането е на час като 1 час е 1,25 лв. :) Естествено с времето може да се издигнеш като позиция и ставката ти се вдига но започваш с тази ставка ;)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 02 юли 2013 7:49

Там е почти като в казармата едно време :mhihi Ще те научат да работиш без да ти плащат или почти без да ти плащат :wink

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Вто 02 юли 2013 7:54

lou написа:Доколкото знам заплащането е на час като 1 час е 1,25 лв. :) Естествено с времето може да се издигнеш като позиция и ставката ти се вдига но започваш с тази ставка ;)

Искаш да кажеш около 240 лева на месец ли бре човек :icon_lol

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 02 юли 2013 7:56

аз ли не мога да смятам или тази информация не е особенно точна? за един 8 часов работен ден ще ти дадат какво - 10лв?

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 02 юли 2013 8:12

аз преди 11 години съм работил в макдоналдс и наистина плащаха 1,35 на час. Но времената бяха други. Сега предполагам е повече, но пак няма да е много. За сезонна работа за зайци е добре, научаваш се на дисциплина и на работа. Което понякога е по-важно от парите :a045 . В различните ресторанти заплащането се различава :a045 . Коректни на 100% за пари, отпуски, осигуровки и работно време. Скатавки няма! Докато си на работа бачкаш здраво. Консумация безплатна имаше две напитки по 200мл + всичко останало на 50% докато си на работа само. Храна се изхвърля, но не се дава да се консумира от работниците. Всичко е под брой и се описва, няма начин да ядеш без пари. Това с касата за скрадването няма да го коментирам, ясно е че рефлектира върху колегите ти... Колегата ако това му е важното не завиждам на колегите му...
8 часа - 30 минути почивка. Може да бачкаш и по 4 часа, ти си определяш графика. Може да се работи от 16 годишен с разрешение от бюро по труда и без право за работа с пари. Униформа, винаги изгладена и чиста. Лична хигиена на високо ниво, ноктите са ни гледали всяка сутрин на работа, санитарни инспектори идваха поне 7-8 пъти за 3-те месеца в които работех.

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Вто 02 юли 2013 8:40

Колега аз бачкам в sybway, предполагам че и при Mc Donald`s са същите условия.
Работата е много ,постоянно бързаш,дори да няма клиенти пак правиш нещо,няма как да си почиваш и да се покриваш,при нас първоначално почваш на 2.50лв\час на месец 400 лв. ако има работа те задържат и накрая ще вземеш повече пари,има възможност след време да ти се вдигне заплатата на 2.75лв\час или на 3.00лв\час.
Ако търсиш нещо временно може да се пробваш,но за постоянно не,много работа пък малко пари.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Вто 02 юли 2013 10:32

Само да отбележа.
В Испания взимам по 1200 евро за същата работа в тези вериги. И цените са им същите като в България.
Ей хора...голямо краднене става на Българския народ...да знаете. :death

2.50 лева на час :banghead ....трагедия :scare3

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Вто 02 юли 2013 17:01

golfmk1 написа:
lou написа:Доколкото знам заплащането е на час като 1 час е 1,25 лв. :) Естествено с времето може да се издигнеш като позиция и ставката ти се вдига но започваш с тази ставка ;)

Искаш да кажеш около 240 лева на месец ли бре човек :icon_lol

Точно това имам предвит :mhihi Затова някой път се принуждаваш да работиш повече часове...

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 02 юли 2013 17:22

Зависи от обекта... Има и по левче в час.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Вто 02 юли 2013 18:56

и в Германия е 1200 евро btw

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Вто 02 юли 2013 19:07

drago_tr написа:Само да отбележа.
В Испания взимам по 1200 евро за същата работа в тези вериги. И цените са им същите като в България.
:scare3

Бели роби... :thorsten_flifi2a

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 02 юли 2013 19:24

ОСТАНОВЛЕНИЕ № 250 ОТ 11 ОКТОМВРИ 2012 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НОВ РАЗМЕР НА МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА ЗА СТРАНАТА

В сила от 01.01.2013 г.
Обн. ДВ. бр.80 от 19 Октомври 2012г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:

Член единствен. (1) Определя от 1 януари 2013 г. нов размер на минималната месечна работна заплата за страната 310 лв. и на минималната часова работна заплата 1,85 лв. при нормална продължителност на работното време 8 часа и при 5-дневна работна седмица.
(2) Размерът на минималната месечна работна заплата по ал. 1 се определя за пълен работен месец.

Целият горен текст има за цел само и единствено да покаже, че всичко, което е под 1.85 лв. на час е грубо погазване на трудовото законодателство.
Ако наистина има такива цитирани от вас нива на заплащане, то тогава си търсете правата!

dentdaemon
Автомобил: Polo 6N1
Двигател: 1.6L 55kW AEE
Контакти:

Мнениеот dentdaemon » Вто 02 юли 2013 19:28

Не е точно така мисля - цитираният закон е само за 8ч/5 дена. Обикновено в тези вериги става въпрос за почасова работа, най-често не повече от 4 часа/ден (непълен работен ден). Тогава това не важи, доклкото знам.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”