Здравейте!
Имам възможност да работя в ресторант на Mc Donald`s. Знаете ли какви са условията? Добре ли заплащат? Редовно ли превеждат парите? Като цяло ме интересува дали да работя там или не?
Благодаря!
Работа в Mc Donald`s
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: Polo 6N1
- Двигател: 1.6L 55kW AEE
- Контакти:
Re: Работа в Mc Donald`s
Не се прецаквай.
Плащането колко точно е, не мога да се сетя, във всички случаи - ниско. То и няма как да е високо, предвид вида на работата... просто работата е много.
Как ще е на работното място - зависи от мениджъра на дадения обект, може да ти е рай, може и да ти скъсват задника. При всички положения няма да стоиш без работа. Т.е. дори да си на каса и да няма клиенти, ще ти намерят я да забършеш, я да презаредиш със сламки/салфетки/т.н., да помогнеш на някой друг и подобни. Работата в 'ресторанта' (кухнята дето се правят гадориите) е най-кофти, щото си е жежко, а и трябва всичко да се почиства постоянно. Имаш някакви отстъпки от нещата да ядеш (не съм сигурен отстъпка ли беше или просто имаше право на някакви безплатни неща на ден - от типа на малка кола и чийзбургер), ама не си е работа. Отделно като подпишеш договор и ако решиш по-рано да напуснеш, трябва да плащаш неустойки - в договора преди да го подпишеш си е упоменато. Имат и страшно големи изисквания за отношението към клиентите - какво точно да казваш (те са различни ситуации с шаблонни реплики), как да ги гледаш в очите, да приемаш парите и да връщаш ресто и т.н. - няколко странички изисквания са.
Хубавите неща: изключително коректни работодатели. В смисъл такъв, че всичко си го пише в договора, няма нещо да те прецакат. Просто самият договор си е прецакващ :) Предлагат наистина гъвкаво работно време, така че да ти е удобно - това е и най-голямото предимство и може би единствената причина, която бих оправдал, за да работи някой там. А, също така, ако някой те светне, има начин как да крадваш от касата без да те забележат.
Не съм работил там (надявам се да не ми се налага!), една колежка работеше преди, та съм ѝ чел договора и инструкциите. Ако имаш избор - недей.
Плащането колко точно е, не мога да се сетя, във всички случаи - ниско. То и няма как да е високо, предвид вида на работата... просто работата е много.
Как ще е на работното място - зависи от мениджъра на дадения обект, може да ти е рай, може и да ти скъсват задника. При всички положения няма да стоиш без работа. Т.е. дори да си на каса и да няма клиенти, ще ти намерят я да забършеш, я да презаредиш със сламки/салфетки/т.н., да помогнеш на някой друг и подобни. Работата в 'ресторанта' (кухнята дето се правят гадориите) е най-кофти, щото си е жежко, а и трябва всичко да се почиства постоянно. Имаш някакви отстъпки от нещата да ядеш (не съм сигурен отстъпка ли беше или просто имаше право на някакви безплатни неща на ден - от типа на малка кола и чийзбургер), ама не си е работа. Отделно като подпишеш договор и ако решиш по-рано да напуснеш, трябва да плащаш неустойки - в договора преди да го подпишеш си е упоменато. Имат и страшно големи изисквания за отношението към клиентите - какво точно да казваш (те са различни ситуации с шаблонни реплики), как да ги гледаш в очите, да приемаш парите и да връщаш ресто и т.н. - няколко странички изисквания са.
Хубавите неща: изключително коректни работодатели. В смисъл такъв, че всичко си го пише в договора, няма нещо да те прецакат. Просто самият договор си е прецакващ :) Предлагат наистина гъвкаво работно време, така че да ти е удобно - това е и най-голямото предимство и може би единствената причина, която бих оправдал, за да работи някой там. А, също така, ако някой те светне, има начин как да крадваш от касата без да те забележат.
Не съм работил там (надявам се да не ми се налага!), една колежка работеше преди, та съм ѝ чел договора и инструкциите. Ако имаш избор - недей.
- lou
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: BMR TDI
Доколкото знам заплащането е на час като 1 час е 1,25 лв. :) Естествено с времето може да се издигнеш като позиция и ставката ти се вдига но започваш с тази ставка ;)
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Там е почти като в казармата едно време
Ще те научат да работиш без да ти плащат или почти без да ти плащат 

-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
lou написа:Доколкото знам заплащането е на час като 1 час е 1,25 лв. :) Естествено с времето може да се издигнеш като позиция и ставката ти се вдига но започваш с тази ставка ;)
Искаш да кажеш около 240 лева на месец ли бре човек

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз ли не мога да смятам или тази информация не е особенно точна? за един 8 часов работен ден ще ти дадат какво - 10лв?
аз преди 11 години съм работил в макдоналдс и наистина плащаха 1,35 на час. Но времената бяха други. Сега предполагам е повече, но пак няма да е много. За сезонна работа за зайци е добре, научаваш се на дисциплина и на работа. Което понякога е по-важно от парите
. В различните ресторанти заплащането се различава
. Коректни на 100% за пари, отпуски, осигуровки и работно време. Скатавки няма! Докато си на работа бачкаш здраво. Консумация безплатна имаше две напитки по 200мл + всичко останало на 50% докато си на работа само. Храна се изхвърля, но не се дава да се консумира от работниците. Всичко е под брой и се описва, няма начин да ядеш без пари. Това с касата за скрадването няма да го коментирам, ясно е че рефлектира върху колегите ти... Колегата ако това му е важното не завиждам на колегите му...
8 часа - 30 минути почивка. Може да бачкаш и по 4 часа, ти си определяш графика. Може да се работи от 16 годишен с разрешение от бюро по труда и без право за работа с пари. Униформа, винаги изгладена и чиста. Лична хигиена на високо ниво, ноктите са ни гледали всяка сутрин на работа, санитарни инспектори идваха поне 7-8 пъти за 3-те месеца в които работех.

8 часа - 30 минути почивка. Може да бачкаш и по 4 часа, ти си определяш графика. Може да се работи от 16 годишен с разрешение от бюро по труда и без право за работа с пари. Униформа, винаги изгладена и чиста. Лична хигиена на високо ниво, ноктите са ни гледали всяка сутрин на работа, санитарни инспектори идваха поне 7-8 пъти за 3-те месеца в които работех.
Колега аз бачкам в sybway, предполагам че и при Mc Donald`s са същите условия.
Работата е много ,постоянно бързаш,дори да няма клиенти пак правиш нещо,няма как да си почиваш и да се покриваш,при нас първоначално почваш на 2.50лв\час на месец 400 лв. ако има работа те задържат и накрая ще вземеш повече пари,има възможност след време да ти се вдигне заплатата на 2.75лв\час или на 3.00лв\час.
Ако търсиш нещо временно може да се пробваш,но за постоянно не,много работа пък малко пари.
Работата е много ,постоянно бързаш,дори да няма клиенти пак правиш нещо,няма как да си почиваш и да се покриваш,при нас първоначално почваш на 2.50лв\час на месец 400 лв. ако има работа те задържат и накрая ще вземеш повече пари,има възможност след време да ти се вдигне заплатата на 2.75лв\час или на 3.00лв\час.
Ако търсиш нещо временно може да се пробваш,но за постоянно не,много работа пък малко пари.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Само да отбележа.
В Испания взимам по 1200 евро за същата работа в тези вериги. И цените са им същите като в България.
Ей хора...голямо краднене става на Българския народ...да знаете.
2.50 лева на час
....трагедия 
В Испания взимам по 1200 евро за същата работа в тези вериги. И цените са им същите като в България.
Ей хора...голямо краднене става на Българския народ...да знаете.

2.50 лева на час

- lou
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: BMR TDI
golfmk1 написа:lou написа:Доколкото знам заплащането е на час като 1 час е 1,25 лв. :) Естествено с времето може да се издигнеш като позиция и ставката ти се вдига но започваш с тази ставка ;)
Искаш да кажеш около 240 лева на месец ли бре човек
Точно това имам предвит

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
lou написа:Доколкото знам заплащането е на час като 1 час е 1,25 лв. :) Естествено с времето може да се издигнеш като позиция и ставката ти се вдига но започваш с тази ставка ;)
Зависи от обекта... Има и по левче в час.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
и в Германия е 1200 евро btw
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
drago_tr написа:Само да отбележа.
Бели роби...

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
ОСТАНОВЛЕНИЕ № 250 ОТ 11 ОКТОМВРИ 2012 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НОВ РАЗМЕР НА МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА ЗА СТРАНАТА
В сила от 01.01.2013 г.
Обн. ДВ. бр.80 от 19 Октомври 2012г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
Член единствен. (1) Определя от 1 януари 2013 г. нов размер на минималната месечна работна заплата за страната 310 лв. и на минималната часова работна заплата 1,85 лв. при нормална продължителност на работното време 8 часа и при 5-дневна работна седмица.
(2) Размерът на минималната месечна работна заплата по ал. 1 се определя за пълен работен месец.
Целият горен текст има за цел само и единствено да покаже, че всичко, което е под 1.85 лв. на час е грубо погазване на трудовото законодателство.
Ако наистина има такива цитирани от вас нива на заплащане, то тогава си търсете правата!
В сила от 01.01.2013 г.
Обн. ДВ. бр.80 от 19 Октомври 2012г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
Член единствен. (1) Определя от 1 януари 2013 г. нов размер на минималната месечна работна заплата за страната 310 лв. и на минималната часова работна заплата 1,85 лв. при нормална продължителност на работното време 8 часа и при 5-дневна работна седмица.
(2) Размерът на минималната месечна работна заплата по ал. 1 се определя за пълен работен месец.
Целият горен текст има за цел само и единствено да покаже, че всичко, което е под 1.85 лв. на час е грубо погазване на трудовото законодателство.
Ако наистина има такива цитирани от вас нива на заплащане, то тогава си търсете правата!
-
- Автомобил: Polo 6N1
- Двигател: 1.6L 55kW AEE
- Контакти:
Не е точно така мисля - цитираният закон е само за 8ч/5 дена. Обикновено в тези вериги става въпрос за почасова работа, най-често не повече от 4 часа/ден (непълен работен ден). Тогава това не важи, доклкото знам.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”