Документи до UK - как
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Документи до UK - как
Някой изпращал ли е документи до UK? Някакви съвети как, с кой доставчик да изпратя документи(ценни) до Home Office?
В сайта им пише Royal Mail, ама в БГ такво животно не намерих. Нито партньор, нито локален офис.
В сайта им пише Royal Mail, ама в БГ такво животно не намерих. Нито партньор, нито локален офис.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Re: Документи до UK - как

Я потърси в Англия Български пощи

- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Едно време като кандидатствах за университет и изпращах документи до Испания и Италия (МНОГО важни документи) използвах UPS даваха най-добро време за пристигане, тракинг номер, а и най-добра цена. Разликата в цената беше стряскаща, ДХЛ искаха 130 и нещо лева, Федекс към 150, ТНТ пак там, по УПС ги пращах за около 75-85.
Можеш да пробваш и ДПД в момента мисля държат най-добри цени
Можеш да пробваш и ДПД в момента мисля държат най-добри цени
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001

- Прикачени файлове
-
- logo_ups.jpg (6.68 KиБ) Видяна 1773 пъти
Аз миналото лято си пращах документите /ценни/ до UK Border Agency за разрешително за работа по БГ Пощи с обратна разписка и срещу подпис. Има и тракинг номер, но както е в повечето случаи работи само на територията на България.
Мина месец и разписката не дойде, отидох в пощата и подадох молба да проверят какво става, дали са пристигнали.
Оказа се, че са били там за 7 дни.
Мина месец и разписката не дойде, отидох в пощата и подадох молба да проверят какво става, дали са пристигнали.
Оказа се, че са били там за 7 дни.
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Ето затова питам, защото имам съмнения за нещата в Български пощи. От друга старна, тарифите на UPS, DHL, etc. са потресаващи ;-). Но все кап май-ще полвам тях!
BTW Колега, и аз затова ще пращам - за work permit. Ти успя ли? Колко време отне разглеждането и орговора?
BTW Колега, и аз затова ще пращам - за work permit. Ти успя ли? Колко време отне разглеждането и орговора?
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Ходи в Speedy и не се занимавай с глупости.
ПП: Цените до англия са почти като на пощите
ПП: Цените до англия са почти като на пощите
Последна промяна от hooligans на Пон 15 юли 2013 13:48, променено общо 1 път.
- GALIANO
- Автомобил: Cupra 300
- Двигател:
Пращал съм много продадени стоки от мен в Ибей до UK чрез Български Пощи и до сега съм нямал никакви проблеми с тях.Алтернатива бих ти предложил Бг варианта на GLS http://www.interlogistica.bg/s_out_europe_bg.aspx
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Български пощи преди две седмици. Колет около кило за 26-7 лева и 5 дни. До адрес там. От един от Софийските клонове.
Куриерските служби от тук натам не познават парите - за едно обикновено писмо с документи искат по около 70 лева и нагоре.
Куриерските служби от тук натам не познават парите - за едно обикновено писмо с документи искат по около 70 лева и нагоре.
- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Цените на DHL са съвсем нормални. Просто това да пуснеш пратка днес, следобед и утре да е доставена на острова, струва пари... Ако не е спешно и целта е просто да стигне - Български Пощи. Да, няма гаранция, че ще стигне здраво или, че изобщо ще стигне (не е да не съм виждал такива неща), но за тия пари - толкова. В повечето случаи няма проблеми.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Предполагам правите разлика между експресна и обикновена(возена на талига)кореспонденция?!
Аз и DHL съм ползвал до UK - 2 документа от по 1 страница изпратени днес следобяд бяха там на следващата сутрин.
Но и цената беше 100+ лв с отстъпката.

- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
stan4o_mc написа:Цените на DHL са съвсем нормални. Просто това да пуснеш пратка днес, следобед и утре да е доставена на острова, струва пари... Ако не е спешно и целта е просто да стигне - Български Пощи. Да, няма гаранция, че ще стигне здраво или, че изобщо ще стигне (не е да не съм виждал такива неща), но за тия пари - толкова. В повечето случаи няма проблеми.
Същото нещо в Италия струва около 24-5 евро, т.е в БГ цените на куриерите са ДВОЙНИ !!!!!!
- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Aprilia написа:stan4o_mc написа:Цените на DHL са съвсем нормални. Просто това да пуснеш пратка днес, следобед и утре да е доставена на острова, струва пари... Ако не е спешно и целта е просто да стигне - Български Пощи. Да, няма гаранция, че ще стигне здраво или, че изобщо ще стигне (не е да не съм виждал такива неща), но за тия пари - толкова. В повечето случаи няма проблеми.
Същото нещо в Италия струва около 24-5 евро, т.е в БГ цените на куриерите са ДВОЙНИ !!!!!!
Всъщност в момента ако случаен клиент пусне пратка до острова от рецепция - цената е 60лв. Ако е адресирана до университет е по-малко. Това конкретно за DHL.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”