Чрез коя агенция да продам къща?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- oSViRePql
- Автомобил:
- Двигател:
Чрез коя агенция да продам къща?
Колеги можете ли да ме насочите към някоя агенция която се занимава с продажба на недвижими имоти? Имам за продаване една къща в гр. Ракитово(област Пазарджик). Някоя агенция която да взима възможно най-малък процент за сделата... Ако има и web сайт ще е супер
Благодаря!

- oSViRePql
- Автомобил:
- Двигател:
Сега гледам в една агенция
Този процент нормален ли е или е висок? Защото не съм запознат
Каква е стандартната комисионна за покупко-продажба на недвижими имоти чрез агенция?
Нашата агенция, както и повечето агенции в страната, работят с така наречената "стандартна комисионна" от 2.5 % от договорената продажна цена на конкретния недвижим имот, но не по-малко от 300 EUR.

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
oSViRePql написа:Сега гледам в една агенцияКаква е стандартната комисионна за покупко-продажба на недвижими имоти чрез агенция?
Нашата агенция, както и повечето агенции в страната, работят с така наречената "стандартна комисионна" от 2.5 % от договорената продажна цена на конкретния недвижим имот, но не по-малко от 300 EUR.
От чисто любопитство - дай подробности относно цената и параметрите на обекта (може и на ЛС, за да не е на публично място и да почнат "много пари търсиш на къщата" или "ти си луд за толкова малко да я даваш").
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vlad777 написа:Най-добре да се продаде през агенция, пък било и 10% комисионна да искат. Защото ако я продадат на 2 пъти по висока цена на чужденци, защо да не им дадеш 10%?
Защото в повочето случаи /не винаги/ агенциите на предлагат нищо освен телефонния си номер, и ти вземат комисионната за нищо - не ти осигуряват по никакъв начин сделката, както става, когато се занимава адвокат са това. Не ти трябва агенция за да си продадеш имота, за целта има www.imot.bg и редица други начини за офериране на имота. Само за това, че ти пускат обява във вестника и интернет, агнециите ти вземат 2.5% от цената, и то преди сделката да е станала факт - на предварителен договор, след който има стотици неща, които могат да се прецакат. ВИНАГИ при сделки с недвижими имоти ползвайте услугите на адвокат. Има и агенции, които си вършат съвестно работата, но в повечето случаи усилията има са равни или клонят към 0, а претенциите за комисионна - безкрайни. И като заключение, няма агенция, която може да продаде имот на цена два пъти по - висока от реалната пазарна...
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
dobrinb & Pichaga вас двамата ще ви взимам за адвокати скоро като купувам аз
А по темата - имам няколко познати, които направиха сериозни пари от препродажба на къщи на чужденци. Затова казвам. Купуват от българин и продават на англичани със 50-100% печалба.
За целта обаче имот.бг не върши работа. Трябва да имаш маркетинг в Англия!

А по темата - имам няколко познати, които направиха сериозни пари от препродажба на къщи на чужденци. Затова казвам. Купуват от българин и продават на англичани със 50-100% печалба.
За целта обаче имот.бг не върши работа. Трябва да имаш маркетинг в Англия!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”