Нещо доста интересно за климата.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
black`
Автомобил:
Двигател:

Нещо доста интересно за климата.

Мнениеот black` » Чет 11 яну 2007 0:37

на което попаднах. Даже гледах и филмчето и ми се струва доста реално като гледам и тепмературите в момента. Става въпрос за глобалното затопляне.
http://www.climatecrisis.net/
Като цяло за какво се говореше във филма
http://www.climatecrisis.net/thescience/
Пък даже и някакви съвети има
http://www.climatecrisis.net/takeaction/whatyoucando/index.html :wink:
Всеки носи отговорност за тези неща които стават напоследък и при нас. Наводнения. Пожари. :?
Какво ви е мнението? :?: :roll:
8) :013:
http://www.climatecrisis.net/trailer/ :?

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 11 яну 2007 9:04

Нищо ново под слънцето, случва се циклично през десетки/стотици хиляди години ...... глобално затопляне предизвикващо ледников период ..... само шумат за глупости понеже птичия грип не уби половината свят и няма за какво да говорят по новините....... природата си знае работата и има перфектни системи за регулация на температурата.... за сметка на част от биологичните видове...... :) Едно време като не сме пускали газове ние са били вулканите ....спокич ..това което ще убие живота на Земята не сме ние, а е Слънцето, астероид или черна дупка....

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 11 яну 2007 9:16

Tyan написа:Нищо ново под слънцето, случва се циклично през десетки/стотици хиляди години ...... глобално затопляне предизвикващо ледников период ..... само шумат за глупости понеже птичия грип не уби половината свят и няма за какво да говорят по новините....... природата си знае работата и има перфектни системи за регулация на температурата.... за сметка на част от биологичните видове...... :) Едно време като не сме пускали газове ние са били вулканите ....спокич ..това което ще убие живота на Земята не сме ние, а е Слънцето, астероид или черна дупка....

Много обичам такива изказвания. Аз се сдържах да го напиша просто защото понякога хората са с промити от телевизията мозъци и мислих че ще ме нападнат. Определено имаме някакво влияние върху температурата, но то е доста пренебрежимо на фона на мощната земна еко, хидро и прочие система. :roll:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 11 яну 2007 9:20

По повод на климата и вариациите по темата глобално затопляне и т.н.
прочетете книгата на Майкъл Крайтън - Състояние на Страх , освен брилянтното повествование и eкшън който да ви остави без дъх са представени безброй наистина научни факти за това има ли такова нещо като глобално затопляне и промяна на климата от дейността на човека или не , след като прочетете книгата и потърсите и други източници на информация и за вас отговора ще е НЕ :) все още човека може да повреди безвъзвратно природата единствено с масирано ядрено бомбардиране , другото си е чиста спекулация с цел печелене на пари- мнооооооооооого пари, както е и в най- печелившата и могъща индустрия в света - фармацевтиката – ваксини , лекарства , чудеса, а човека става все по-болен, и все нови болести го морят 
но всеки сам си преценява , едни си купуват тефал да мисли вместо тях, други мислят с главите си , а трети с телевизори и вестници, където който плаща той казва какво да се каже на народа ;):)

Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sebastianz55 » Чет 11 яну 2007 10:24

За тези, които не са наясно, може да погледнат тук.
А ако си мислите, че човек не може да съсипе природата жестоко се лъжете. Или по точно така, да и навреди така, че да погуби себе си, за сметка на своята глупост.

Потребителски аватар
jojo84
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jojo84 » Чет 11 яну 2007 10:26

хаха спокове няма проблем всичко е под контрол.Таман сега учените ще мислят нещо ново хаха..

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 11 яну 2007 11:37

spam Кво ти пука! Повечко сладолед и това е!
А и морето ще дойде по-близо до мен! mhihi mhihi

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 11 яну 2007 12:31

Тая година още не са показвали по ТВ цъфнало дърво, което предвещава ....забравих кво:twisted:

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 11 яну 2007 13:15

kaloyan22 написа:Тая година още не са показвали по ТВ цъфнало дърво, което предвещава ....забравих кво:twisted:

Снощи показаха по Мсат :!:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 11 яну 2007 14:27

Не знам честно казано от първите думи повече ми заприлича на някаква предизборна кампания на тоя човек. :) Но после имаше тема за размисъл. А това че човек не влияе на природата е меко казано глупост.
Циклично не знам, ама според тоя май не е много циклично както ни заблуждават медиите, а напоследък е доста постоянно. Но пък няма някакви кой знае какви обосновки и пак ме навява на мисълта за изборите. :shock :? :dark
Другата зима дано да е като хората щото тая за пръв път от доста време е толкова топла цялата. :shock
Действително може да има някакво изместване на сезоните. И миналата година се усети добре. :?
Итересното беше че тоя казва как от няколко стотин учени никой не смее да потвърди истината за участието на хората в този процес при наличието на неуспорими факти. И особено участието на USA. :shock :shock Икономически интереси. :)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 11 яну 2007 18:34

blacki , мини на нещо по-слабо, пич ;) или смени дозировката :lol:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 11 яну 2007 23:11

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Нед 04 мар 2007 0:12

Аз гледах филмчето днес с Ал Гор - неудобна истина
и мнението ми е че човека е прав!
И никой не може да ме убеди че хората не могат да влияят на климата - могат и го правят :cry:

Трябва да се измисли 11-ти Божи закон - пази природата!

Мисля си че ако организираме клуба и всеки засади по 1 дръвче или дай Боже това да стане навик, просто ще е много гот :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”