Колко време е необходимо за курс+изпит А категория?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Колко време е необходимо за курс+изпит А категория?

Мнениеот icefire » Чет 29 авг 2013 21:55

Колеги, много ми се иска да изкарам курс за А категория и да си купя след това мотор. По принцип пребивавам из немско, обаче тук курсът и изпитът са доста скъпи... в България ще ми излезе 2-3 пъти по-евтино. Обаче ако ще го правя у нас, съответно трябва да си планирам някаква отпускам която да ми стигне за курса и за изпита.

Някой дали може да ме насочи горе-долу колко време ще трябва за това? И изпитът може ли да се положи веднага след курса? Преди 7 години, когато бях на 18 и карах Б категория, ставаше за мин. 2 седмици курс, а след това чакахме да се насрочи дата за изпит.. нещо такова беше..

Как седят нещата сега с А категорията? Дали там има как да стане по-бързо (примерно 2 седмици за курс+изпит) или по-добре да спра да витая в облаците?

Потребителски аватар
ludiq1918
Автомобил: Honda Civic
Двигател: D14A2 - 1997

Re: Колко време е необходимо за курс+изпит А категория?

Мнениеот ludiq1918 » Съб 31 авг 2013 21:40

Аз май се очертава в понеделник да почвам А2 :mhihi (липса на години за пълно А) и поразпитах как стоят нещата а то е същото както при А-то. Та ако не се чака да се събере група нещата ще станат по бързо , ако ти се налага да чакаш събиране на хора за група ще се проточат нещата. Иначе по бързия вариант за 2-3 седмици стават нещата с провеждането на курса + изпита, и разбира се зависи от това дали си карал мотор или тепърва ще се учиш. Ако те видят че се справяш ще те изтикат по бързо. И разбира се говорене с инструктора да задейства малко по бързо да станат нещата.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 31 авг 2013 21:48

Около месец е някъде , но често и го минава и става към 6 седмици до изпита ...

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 31 авг 2013 22:28

Зависи кой познаваш,може да стане и за 10 дни.... :c020
Въпроса е да можеш да караш и да не си опасен за себе си и околните,изпита и курса както всичко друго в бг са просто фиктивни.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”