ВиК проблем
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
ВиК проблем
Старото кранче се счупи и сега трябва да извадя остатъците му, по точно трябва да ги отвия. Пробвах с клещи, гарги, но явно е запекло здраво и успявам само да отчупя парченца. Как се свалят тия гадости? Пробвах да вкарам тръбичка, която да не позволява да смачкам остатъка ама не се получи, има ли някакви щуротии, които да се набият, залепят и да се отвърти ?
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: ВиК проблем
Никак. Муфата е впресована в коляното. Това е полипропилен, ако не ме лъже снимката. Сменя се с поялник, ново парче и коляно.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
В муфата е имало кранче което се е счупило
IRRITATING написа:В муфата е имало кранче което се е счупило
Да, имаше кранче, което се опитах да развия с ръка щото протече, и то буквално се разпадна, като това е което остана от него леко да стърчи.
Подмяната на муфата ще е голям зор. Всичко е зад шкафове в кухнята.
И все пак ако няма никакъв вариант, има ли начин да се запуши перманентно ?
... Few hours later ...
Свалих го с подръчни средства. Направих лек прорез с ножовка, след което вкарах подходящият размер секач, запречих леко на една страна за да влезе в прореза и лека полека се отвъртя. Изводът от цялата работе е да не се слагат боклуци. Това е второто и за радост последнот такова кранче, което имам и сменям след дефект. Не знам от къф матрял ги правят, но това го свалих на 18 парчета и 50гр стружки.

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Първи вариант триъгълна пила, заточена като шабър Ръбовете се набиват в кранчето и развърташ примерно въртейки пилата с тръбен ключ.
другия
с обратна резба са.Напъваш и той ще се развие.
Но мисля че първия вариант ще ти свърши работа.

другия

Но мисля че първия вариант ще ти свърши работа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата си е решил проблема, само да допълня: в подобен случай (даже същия) съм пробвал посочените по-горе шпилковадачи, без никакъв успех - шпилковадачът "разтваря" останалата част в коляното и никакъв шанс няма да се развърти.
И в моя случай успешния вариант беше чук+длето.
И в моя случай успешния вариант беше чук+длето.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Правят го от оная смотаната цинкова сплав която е перфектна за леене със шприцване и позволява да се правят хилади части за норматив на смешна цена.Иначе варианта ако не стане с шабъра е този с който си успял,да се резне с ножовката за да охлаби.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Третия вариант с едната челюст на тръбен ключ от тия дето приличат на гарги, натискаш и въртиш, със секач, пак заклинване и въртене и още един който при тия кекави материали също работи, както се е счупило при отвиване на ръка така и вътре в резбата ще се счупи още по лесно, две - три поклъцвания и е готово.
- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
При мен, почти идентичен случай, само, че не беше останало кранчето а удължителя.
Беше се разградило до такава степен, че не можах да заклиня нищо което да го развие и се наложи с кръгла пила да опиля остатъците докато не се покаже резбата на тетката, и после да "изчекъркам" това което е останало в резбата.
Беше се разградило до такава степен, че не можах да заклиня нищо което да го развие и се наложи с кръгла пила да опиля остатъците докато не се покаже резбата на тетката, и после да "изчекъркам" това което е останало в резбата.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”