Проблем с домоуправител
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Проблем с домоуправител
Колеги помагайте! Да ви въведа първо в обстановката. Закупих си преди известно време един апартамент, видях,че входа е позанемарен, ама викам това ще го гледам после. И това после дойде. Положението е, че така нареченият домоуправител не живее дори в София. Събира пари веднъж на 2 години, който даде - даде. Токът явно се плаща и до там. Не се правят ремонти и подобрения на общите части. Почнах сам да оправям каквото мога обаче вече нещата излизат извън контрол с хигиената. Говорих с домоуправителя, който по негови думи се справял. Очевидно е, че не се справя. Искам да свикам Общо събрание на входа и да се самопредложа за домоуправител, тъй като вярвам това е единственият начин да се подобрят условията на живот. Може ли някой запознат да ми обясни какви са възможностите ми? Благодаря!
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Re: Проблем с домоуправител
Не искам да те обезкуражавам но шансовете ти за промяна са малки. Нали не мислиш, че това, което виждаш сега, не го виждат съседите ти всеки ден? Значи не им пука. Затова и десет събрания да направиш - няма да промениш нищо, защото само на теб ти пука. Нали не мислиш, че на събранието ти ще им отвориш очите и те ще си кажат - брей верно е мръсно и занемарено, добре че дойде това отворено момче да ни каже.....
Истината, че не е трябвало да купуваш апартамента in the first place
P.s. Всичко гореказано - 100 % лично изпитано
Ако пак си купувам апартамент - задължително първо едно посещение на общо събрание на блока - да се видят съседи, проблеми, манталитет и т.н. и после плащане. Малко акъл трябва, ама на време
Истината, че не е трябвало да купуваш апартамента in the first place

P.s. Всичко гореказано - 100 % лично изпитано

Ако пак си купувам апартамент - задължително първо едно посещение на общо събрание на блока - да се видят съседи, проблеми, манталитет и т.н. и после плащане. Малко акъл трябва, ама на време

- nurv
Ние сме 15 апартамент във вход като съм говорил със собствениците на 4 от тях, които искат промяна. Другите не съм ги засичал. Най-малкото ще подходя по - радикално. Обърнали са коридорите на мазите на склад. Написал съм едно съобщение, че викам бригада да изнася всичко наред. Който има да спасява нещо да спасява. Та така. Чаках достатъчно време. Ще се поскараме с някои хора. Не знам обаче как мога да свикам събрание при положение, че то се свиква от управител.
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Колегата drmilendd ме изпревари с отговора, но все пак - от личен опит мога да потвърдя думите му. Просто преди покупката на апартамента е трябвало да проучиш по-добре входа, блока и обитателите му. А входа е като книга, която казва какви хора живеят. Аз също направих подобна грешка преди 10 г и спасението за мен е продажба
. Съжалявам, че трябва да ти го кажа, но това е истината. Ако си много упорит и някаква част от съседите ти не са абсолютни загубеняци, може и да имаш частичен успех, но във всички случаи това ще ти струва много време и нерви и тази инвестиция едва ли ще се върне някога.
П.С. Виждам, че си решил да действаш твърдо. Неизбежно ще влезеш в конфликт с доста хора, а това не е добре.

П.С. Виждам, че си решил да действаш твърдо. Неизбежно ще влезеш в конфликт с доста хора, а това не е добре.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Напиши в Гугъл Правилник за управление на етажна собственост
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Определен брой ( май 1/3 - трябва да се провери) хора искате събрание писмено от домоуправителя. Ако не насрочи в някакъв си срок - обръщате се към кмета - и той Ви свиква събрание. В общи линии е това - за подробности Закона за етажната собственост или някой адвокат.
Гледай да не те засъдят за кражби или самоуправство най-малкото, ако изхвърлиш на хората боклуците и те докажат, че си ти. Това, че четири човека в асансьора са ти казали "да бе верно, прав си" нито означава, че ще гласуват за теб, нито че ще си плащат за чистачка, нито че ще си приберат боклучака. Знаеш как е - на приказки сме много силни, ама опре ли работата до работа или бой....
Не се отказвай, действай, но не се пали и мини по каналния ред. Ще стане по бавно, после само ти ще опъваш каиша за целия вход, но поне ще знаеш защо и може и да стане по-добре...
Аз вече не вярвам де, нещо в Булгаристана да сатане по-добре, ама знаеш ли? Пък и сигурно си младеж щом още ти се бори с вятърните мелници. "В борбата ще добиеш своето право"
Venseremos!
Гледай да не те засъдят за кражби или самоуправство най-малкото, ако изхвърлиш на хората боклуците и те докажат, че си ти. Това, че четири човека в асансьора са ти казали "да бе верно, прав си" нито означава, че ще гласуват за теб, нито че ще си плащат за чистачка, нито че ще си приберат боклучака. Знаеш как е - на приказки сме много силни, ама опре ли работата до работа или бой....

Не се отказвай, действай, но не се пали и мини по каналния ред. Ще стане по бавно, после само ти ще опъваш каиша за целия вход, но поне ще знаеш защо и може и да стане по-добре...
Аз вече не вярвам де, нещо в Булгаристана да сатане по-добре, ама знаеш ли? Пък и сигурно си младеж щом още ти се бори с вятърните мелници. "В борбата ще добиеш своето право"
Venseremos!
- nurv
Благодаря за подкрепата колеги! Битката започна. 

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135614516
чл.12 ще отговори на въпроса ти за свикване на общо събрание.
И да поправя колегата горе-от известно време си има закон, вече не е правилник.
чл.12 ще отговори на въпроса ти за свикване на общо събрание.
И да поправя колегата горе-от известно време си има закон, вече не е правилник.
- nurv
Благодаря 

- nurv
Не знам дали ви интересува, но тъй като съм пуснал тема смятам за редно да ви уведомя за развитието. Наех си хамали, изринаха всичко от мазето - много съвестни момчета и преди съм ги ползвал. Форсирах нещата за събрание, което се случи с почти 100% присъствие. Взеха се решения, че даже се насрочи следващо за след месец да видим дали се изпълняват нещата от предишното. Нещата изглеждат малко по-добре сега.
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Браво колега за упорстването! Не изпускай инициативата!
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Точно, никакво изпускане на положението 

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Българите сме се превърнали в овче стадо. Никой не иска да изпъкне и да вземе нещата в свои ръце, а всички чакат някой да им каже какво да правят. В този ред на мисли щом си готов да носиш кръста на домоуправител и имаш някакъв признак на разум у съседите си, резултатите няма да се забавят.
В моя вход са 11 апартамента. Никой не желае да поеме "политическата" отговорност и да стане домоуправител. Нямаме домова книга, входната врата е разбита, мазетата се наводняват, стълбището е за ремонт, но на никой не му пука. Аз и комшията плащаме тока на входа и някаква чистачка веднъж в месеца... Бяхме си направили експеримент и почти 3 месеца блока беше без осветление на стълбището и без чистачка. Никой не се поинтересува какво става, но всички си изпонакупиха фенерчета от магазин за 1 лев... На общите събрания се събираме 4 човека (аз, жена ми, комшито и жена му). Сняг зимата чистим пак двамата.
Жалкото е, че имам съседи баровци с по 6-7000 лв задължения към топлофикация, не защото нямат пари, а защото са над нещата и ги мързи да идат да се разправят за да си оправят сметките. Същите тия с джипове и мерцедеси се крият като мишки като стане въпрос за стълбищната такса.
За огромно мое съжаление аз обаче съм роден и отраснал тук. Някога имахме къща на мястото на сегашния блок и не мисля да продавам и да се изнасям заради няколко селяндура и новобогаташа, на които морето им е до колене...
В моя вход са 11 апартамента. Никой не желае да поеме "политическата" отговорност и да стане домоуправител. Нямаме домова книга, входната врата е разбита, мазетата се наводняват, стълбището е за ремонт, но на никой не му пука. Аз и комшията плащаме тока на входа и някаква чистачка веднъж в месеца... Бяхме си направили експеримент и почти 3 месеца блока беше без осветление на стълбището и без чистачка. Никой не се поинтересува какво става, но всички си изпонакупиха фенерчета от магазин за 1 лев... На общите събрания се събираме 4 човека (аз, жена ми, комшито и жена му). Сняг зимата чистим пак двамата.
Жалкото е, че имам съседи баровци с по 6-7000 лв задължения към топлофикация, не защото нямат пари, а защото са над нещата и ги мързи да идат да се разправят за да си оправят сметките. Същите тия с джипове и мерцедеси се крият като мишки като стане въпрос за стълбищната такса.
За огромно мое съжаление аз обаче съм роден и отраснал тук. Някога имахме къща на мястото на сегашния блок и не мисля да продавам и да се изнасям заради няколко селяндура и новобогаташа, на които морето им е до колене...
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Колега NURV, НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ, бори се за това, което смяташ за правилно. Поведи ги тези овце срещу собствената им незагриженост. УСПЕХ и чакам развитие!

така и така темата е за домоуправители, ако някой знае човек (не фирма, че е по-евтино), който се занимава с това професионално, нека ми пише на ЛС. Става дума за кооперация в центъра с 6 апартамента.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”