Здравейте колеги,
Имам следните въпроси свързани с Пейпал:
Преди няколко дни си харесах нещо от Dealextreme.com, поръчах го, и 3 пъти не можах да го разплатя, защото сумата която искаха, първо беше 13,41 лв, а после се оказа със стотинки в повече. Тези три неуспешни опита ми струваха всеки един по 1,96 лева /общо 6 лева/.
И друг път съм пазарувал, и се е случвало да не си заредя картата, а да има някое дребно левче в нея и никога не са ми удържали пари за неуспешен опит за плащане?
Освен това, като проверя history в пейпал, тези 3х 1,96лв. ги няма отразени никъде?, виждам ги в онлайн банкирането в сметката на виртуалната карта, че са удържани.
Другият ми въпрос е - в акаунта си в пейпал имам 1,50 евро - тези пари могат ли да се ползват при покупка или трансферират към банковата ми сметка?
Проблем с плащане през Пейпал /Paypal/
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с плащане през Пейпал /Paypal/
За плащане посочваш пей-пал акаунта, недостига си го тегли автоматично от прикачената карта.....
За неуспешни транзакции поради недостиг на фундс, досега не съм забелязал да ми е теглило пари.... като не стигат просто не се плаща...
За неуспешни транзакции поради недостиг на фундс, досега не съм забелязал да ми е теглило пари.... като не стигат просто не се плаща...
А бе и аз не бях виждал за неуспешни транзакции да тегли пари, но сега го видях...
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Сигурен ли си, че е минало плащане, а не само оторизация?
Какво означава "само оторизация"?
Първите три опита поръчката не се разплати, и на всеки опит ми е вземало по 1,96 лв.
Първите три опита поръчката не се разплати, и на всеки опит ми е вземало по 1,96 лв.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Странна работа 

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Krasi написа:Какво означава "само оторизация"?
Означава, че парите по картата ти са резервирани/запазени за дадено плащане, но то може да не е още осъществено. Оторизацията дава право на търговеца да каже на твоята банка "дай ми тези пари", обаче не е сигурно, че той ще го направи. Може например да няма на склад въпросната стока, може плащането да се случи в бъдещ период (например хотелските резервации) и т.н. Та затова те питам ти сигурен ли си, че тези пари наистина са взето от сметката ти. Обади се в банката и провери.
Да взети са със сигурност, видях го с очите си и мога да кача и скрийншот от онлайн банкирането ми в дск.
Питах хотлайна на дск - те отказаха коментар, казаха че не отговарят за действията на други институции.
Казах им дори, че нямам претенции, просто ако знаят каква е причината да ми я кажат - отказаха...
По късно след като дозаредих картата си, плащането мина с пълната сума.
Купувал съм много пъти от DX.com, случвало се е да не стигат парите по картата, но никога не са ме "грабили" така.
Тези транзакции ги няма в хисторито на пейпал - там въобще отсъстват, просто не знам къде са отишли тия пари.
Питах хотлайна на дск - те отказаха коментар, казаха че не отговарят за действията на други институции.
Казах им дори, че нямам претенции, просто ако знаят каква е причината да ми я кажат - отказаха...
По късно след като дозаредих картата си, плащането мина с пълната сума.
Купувал съм много пъти от DX.com, случвало се е да не стигат парите по картата, но никога не са ме "грабили" така.
Тези транзакции ги няма в хисторито на пейпал - там въобще отсъстват, просто не знам къде са отишли тия пари.
- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Зачакай, може да се върнат... да са били блокирани един вид... т.е. те реално не са напускали сметката ти. а са чакали наличност... по интересното е да не се окаже че си си поръчал няколко пъти едно и също.....
Със сигурност не съм си поръчал едно и също нещо няколко пъти - следя си поръчката в сайта.
А да се върнат не вярвам....но поне ми се искаше да знам къде са отишли и защо стана така...
А да се върнат не вярвам....но поне ми се искаше да знам къде са отишли и защо стана така...
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Това е по-скоро от банката ти не от пейпал аз например като използва БГ дебитна карта на банкомат в чужбина и не успея по една или друга причина да осъществя тегленето ми удържа мисля по 60ст. Ама пък 2 лева близо ми се струва много 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”