Поредният бонус да общуваш с банка в БГ...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Поредният бонус да общуваш с банка в БГ...

Мнениеот FreeSoul » Съб 26 окт 2013 19:56

Идеята на темата е да предупредя всички, които са взимали някакъв предмет на лизинг (изплащане) от различни магазини ( Техномаркет, Технополис и т.н) и са го изплащали чрез вноски в определена банка.

В моя случай : 4 предмета - печка, пералня,хладилник, телевизор. Купувани през 2006-2007г. Изплатени на 100%, без закъснения,с документ, че вноските са приключили и не дължа нищо на никой. ДА ама НЕ!

Всички предмети са изплащани чрез вноски в ПИБ чрез познатия на всички метод. Добър ден, вноска по лизинг еди кой си, Благодаря,Довиждане.

Тези дни научавам, че въпреки приключилите взаимоотношения (за мен) след изплащането, нещата не са така, както си мисля. А именно, след приключване на вноските и издаването на документа, че съм изряден и не дължа нищо, не съм имал нищо общо с ПИБ преди и сега. Нямам дебитна карта, нямам сметка, депозит или каквото и да било друго, освен лизинга.

Всъщност става така, че имам 3 НЕЗАКРИТИ сметки и една ЗАКРИТА. На трите незакрити сметки от 2006-2007г. до сега са се трупали някакви си такси за поддържане на сметката. Аз не съм си отварял сметка, не съм подписвал каквото и да е и съответно не съм уведомен, от който да е служител на ПИБ, че след изплащането трябва да си закрия сметките, които аз не знам, че имам.

Съвета ми е да си проверите в банките, какво имате на ваше име и ЕГН, защото работата е типична за БГ, цакат ни до последно.

Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно и има съвет за тази ситуация да сподели.

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Re: Поредният бонус да общуваш с банка в БГ...

Мнениеот vw_derby » Съб 26 окт 2013 20:03

някой се е възползвал от твойте данни

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 26 окт 2013 20:23

Същия случай с ПИБ , един хубав ден по случайност ми казаха че имам сметка /от преди 2007/ и там са се натрупали 20-25лв не помня... ей така щото я подържали, но от днес /тогава/ таксата ставала - 1лв/ месец и Било добре да си я закрия.. Няма оправия...Само проврека по ЕГН дали не сте изпържени някаде...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Съб 26 окт 2013 21:11

трябва да знаете, че винаги когато ползвате някаква услуга от банка, винаги ви се открива сметка, няма как иначе. И винаги проверявайте дали са ви закрили сметките след като приключите с "услугата", щото много ги забравят :) Банки, кво да ги правиш милите :Mr Green Fun Интересното е, че точно с ПИБ и аз имах участие в такава драма преди време, ама сумата беше станала доооста крупна :) то олихвявано, па наказаталени лихви в продължение на години, и то при разплащателна сметка с неснижаем остатък, без никакви овърдрафти и тн. Оправихме се де, ама да им имам "услугите" :death

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Съб 26 окт 2013 21:45

Аз съм много доволен от тая банка ПИБ и в друга кракът ми нема да стъпи ! Обаче също така да кажа,че ако човек има кредитна/дебитна карта и и изтече срока на картата това не значи ,че сметката се закрива . Трябва картата да се върне да я срежат и тогава чак . Иначе да попитам , аз изплащах лаптоп от Технополис .... обаче си оправих всички задължения/вноски в Уникредит ..... та дали те са ми открили такава сметка чрез която ползвам услугите им за периода в който съм плащал вноските,а да не знам ? Лаптопа е изплатен още лятото ! Също така сега с газовата уредба си права вноските в ПИБ ... дали и там ще има някоя изненада ? Некой ако е по-запознат да каже как стоят нещата !

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Съб 26 окт 2013 21:55

Им аз имах вземане даване с Уникредит, точно вчера баща ми ми вика провери дали ти е закрита сметката по изплащането, и ето днес тема виждам. Още в понеделник отивам до всички банки, с които съм работил, че излишни пари не ми се дават...

п.п - България - държавата на абсурдите! :death

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 27 окт 2013 8:18

ceko.jpg

:rolleyes icon_idea icon_idea icon_idea icon_idea :Mr Green Fun

Потребителски аватар
StS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 27 окт 2013 8:32

А те ПИБ са си супер нямам други оплаквания...Ама това дето имах 3-4 сметки и си траят... после сипи по 30-40лв ей така за това че си траем... Питам как може така? Ами ние не сме длъжни , вижте на сайта ко пише.. Въпроса е че съм имал дебитна карта с "подръжка" без пари но след примоцията станало 0.10лв...ама един ден без да ми кажат по никакъв начин /писмо етц/ станало 1лв/месец и ...драмата я знаете после...

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Нед 27 окт 2013 10:03

Аз имах случка с Прокредит Банк. През 2008-ма година имах кредит там. Погасих си всичко до последната стотинка и уж прекратихме всякакви взаимоотношения както трябва.

Миналата година (2012 г.) обаче получавам обаждане от ЕОС Матрикс. От там ми съобщиха, че дължа крупната сума от 13 лв на Прокредит банк. Отидох в банката за повечко информация и от там ми казаха, че от 13 месеца има такса за сметката и понеже нямало пари, затова ми е понатрупало такси. Тази такса е въведена едностранно и аджеба за цяла година не е имало кой да ме уведоми. Аз показах всички документи, които съм имал за кредита и че дори нямам идея за съществуването на тази сметка. Служителката обаче ми заяви твърдо, че това не ме оправдало и трябва да се платят ...

Следващият ми въпрос беше с какво право дават личните ми данни на събирачи на вземания. Тук вече тя загуби говор и картина.

Моят съвет е при спиране ползването на какъвто и да е банков продукт, да проверявате дали нямате някоя уж случайно останала сметка. Не се знае кога и за какво ще и въведът някоя тъпа такса и да ви карат да плащате, за нещо, което не ползвате.

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Пет 01 ное 2013 16:17

Развитието...

След подадено възражение в клон на ПИБ и след разглеждане на документите, които пазя от 2006 ( не знам ако ги нямах как щяха да се развият нещата), ми се обадиха и ми казаха, че служебно закриват сметките и не дължа нищо. Аз разбира се пак ще проверя в друг клон как стоят нещата, но съм изненадан от краткия срок и положителния резултат на нещата.

При липса на друго инфо, може да се удря катанеца, но не забравяйте да си проверите "статуса" :mhihi

Normaluser
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Normaluser » Пет 01 ное 2013 17:22

Колега, стоките на един път ли са взети или по отделно?
В случай, че са взети наведнъж, не би трябвало да има отделна сметка за всяка стока и следва да си търсиш правата.
Вече ако са взети по отделно е друга бира, с цел да те накарат да платиш транзакции по четири вносни бележки. Има офиси, в които работят и хора, та става и с една бележка, като обработват на момента вноските, но се броят на пръсти!

Сега прочетох, че са реагирали адекватно, да не повярва човек!

Потребителски аватар
StS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 01 ное 2013 17:30

Не знаете как слушат нета просто повечето банки някой да не земе да каже нещо... Ликвидности миквидности...

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пет 01 ное 2013 19:16

vw_derby написа:някой се е възползвал от твойте данни

Мдаа,банката!

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Пет 01 ное 2013 20:57

Другият куриоз, който научих.
Имате дебитна карта в банка ПИБ, теглите си парите и искате вече да нямате карта.
Връщате карта, служителя попълва документ, че сте я върнали и си тръгвате, като си мислите, че сте приключили с тази карта. Питате "това всичко ли е? Приключих с вашата банка?" Отговор "ДА". Да ама НЕ, отново :)

Оказва се, че ако ИЗРИЧНО не пожелаете да ви закрият сметката( на която се води картата), те няма да го направят, макар и да сте си върнали картата и да нямате пари вече. Сметката ви остава и таксата за обслужване пак си тече.
Трябва да попълните искане за закриване на сметката, което е нещо като "табу" при банките, сигурно режат и от левовете на служителите, приели такова искане. Та така...

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 02 ное 2013 8:41

FreeSoul написа:Другият куриоз, който научих.

Връщате карта, служителя попълва документ, че сте я върнали и си тръгвате, като си мислите, че сте приключили с тази карта.
Явно проблемът е при теб, не правиш разлика между "карта" и "сметка".
На една сметка можеш да имаш няколко карти, а това, че картата е изтекла, не значи автоматично, че сметката ти се закрива...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”