По повод тази "новина" и коментарите в мрежата:
http://petel.bg/-Feysbuk-Kola-pritisna-motorist-v-mantinelata-na-magistrala-Struma--ubi-Desi-na-myasto__55665
https://www.facebook.com/danamerim
Имам няколко въпроса:
- Къде отиде презумпцията за невинност?
- Какви са доказателството за умишлените действия на "убиеца"?
- Дали "виновният" шофьор на автомобил е карал в дясната лента и след това е минал в лявата, "изблъсквайки" мотора?
- Дали автомобилът се е движил в лявата лента и къде се е намирал моторът тогава?
И накрая - как така е имало сидетели, които са успели да преценят "умишлеността" на действията на шофьора на автомобила, но не са могли да определят еднозначно даже марката и модела на "виновния" автомобил"? Някак версията, че всички вкупом са спрели за да помагат на пострадалите и не е имало нито един от групата мотористи, който да постъпи по начина показан в долното видето ... малко ми е несериозна:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2333585
Аз не търся виновния в случая, нито казвам, че случката не се е развила така, както разказват "търсещите справедливост". Само задавам няколко въпроса. Може наистина автомобил да е изблъскал мотора към мантинелата. Но как се решава, че е умишлено? Лично на мен ми се е случвало да карам в лявата лента, без да има никой зад мен и около мен и в следващия момент да ми се изправя косата(несъществуващата), защото виждам моторист на по-малко от половин метър от лявото ми огледало ... и многократно съм си задавал въпроса какво би се случило, ако аз в този момент от разсеяност или избягвайки неравност, кривна вляво ...
Някак невероятно ми се вижда автомобил да премине от дясна в лява лента и чак до мантинелата с цел да блъсне мотора. Ако пък автомобилът е карал в лявата лента, то как се е озовал моторът между него и мантинелата?
новини - НЕЧУВАНА ЖЕСТОКОСТ НА МАГИСТРАЛА СТРУМА:
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
Re: Petel.bg - новини - НЕЧУВАНА ЖЕСТОКОСТ НА МАГИСТРАЛА СТР
myrshavija написа:Някак невероятно ми се вижда автомобил да премине от дясна в лява лента и чак до мантинелата с цел да блъсне мотора. Ако пък автомобилът е карал в лявата лента, то как се е озовал моторът между него и мантинелата?
Според сайта, автомобилите са си правили Гонка.
Ако караш на магистрала и си правиш гонка.....скороста ще е доста над ограничението.
Въпросът е: Какво прави този мотор в лява лента с тази висока скорост(ако моторът е дошъл в момента на излизането на колата в лява лента) или какво е правел в лява лента при положение че пред него в дясната е било празно(ако е бил застигнат и ударен от колата)
Аз си го представям че колите може да са си правили гонка, но и мотора е дошъл с яко скорост и опит да изпревари колата в лява лента в промеждутъка кола мантинела.
По правилник. При изпреварване, изпреварващия е длъжен да осигури безопастност при маневрата, независимо от действията на изпреварвания. Щом изпреварваш, ще си береш гайлето.
Елементарно е. За каква презумпция за невинност говорим, щом не е останал на мястото на инцидента и не е изчакал органите. Каквото и да се е случило, напускането на ПТП е наказуемо.
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
Хайде да не си правите догатки и не опорочавайте паметта на приятелката ми!!!!! Ако можете да помогнете-помогнете, а ако не, не се изказвайте неподготвени...
-
- Автомобил:
- Двигател:
padrino, няма да споря за това, защото си прав.
Но това, че е напуснал ПТП, прави ли го автоматично виновен за умишлено изблъскване от пътя и убийство, за което вече е осъден в медиите и коментарите на потребители?
Burner_inc, как точно опорочавам паметта на приятелката ти? Обвинявам ли я в нещо? Ти от свидетелите ли си?
Но това, че е напуснал ПТП, прави ли го автоматично виновен за умишлено изблъскване от пътя и убийство, за което вече е осъден в медиите и коментарите на потребители?
Burner_inc, как точно опорочавам паметта на приятелката ти? Обвинявам ли я в нещо? Ти от свидетелите ли си?
- Burner_inc
Когато си причина за птп с фатален край, спреш за момент, видиш какви си ги свършил и после избягаш, виновен ли си?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Кой определи причината за ПТП? Ти?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
А ако оставим настрана действията по изпреварването,по които автора търси умисъл,то следствието от действието е с умисъл,а именно-автомобилите са избягали от мястото на инцидента.По закон и за смекчаване на вината знаем,че трябва да окажем първа помощ на пострадалите и да ги откараме до най-близката болница.
За кой в коя лента е бил не коментирам,понеже няма ясно изразени факти.
И още един отговор по темата-аз също не мога да определя марка и модел особено за Шевролет или малък хечбек,ако не съм видял емблемата отпред или надписа отзад.
Моите съболезнования към колегата,аз имам дъщеря и просто не ми се мисли...
Мършав,моля те завоалирай малко въпросите си..моля те.Даже и да си прав,не си прав.
За кой в коя лента е бил не коментирам,понеже няма ясно изразени факти.
И още един отговор по темата-аз също не мога да определя марка и модел особено за Шевролет или малък хечбек,ако не съм видял емблемата отпред или надписа отзад.
Моите съболезнования към колегата,аз имам дъщеря и просто не ми се мисли...
Мършав,моля те завоалирай малко въпросите си..моля те.Даже и да си прав,не си прав.
-
- Автомобил:
- Двигател:
За кое не съм прав? За това да питам с какви основания всички решиха, че е причнинено ПТП УМИШЛЕНО, като следствието от него е загубен човешки живот? Така, както са описани събитията излиза, че някой казва, че колата е блъснала умишлено мотора. Ей така - без нищо. Ако наистина е така, то аз ще се присъединя към искащите възможно най-тежко наказание за виновните, СЛЕД доказването на вината им. Уличното правосъдие не е допустимо, според мен. А точно натам сме тръгнали с тези изявления. Ако описанието беше нещо от рода на "Участниците в ПТП напуснаха местопроизшествието, има пострадал и смъртен случай, помогнете да намерим избягалите!", ще подкрепя с двете ръце. Но да се вменява умишлено убийство ... малко ми е прекалено при наличното описание на събитията.
- Burner_inc
Мършав, ти беше ли там? Видя ли как се разви ситуацията или си четеш пред компютъра и после пишеш свободни съчинения?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не. Не съм бил там. Не пиша съчинения, а задавам въпроси. Ако си бил там, ще отговориш ли? И да не си бил, пак можеш да опиташ. Кой определи, че сблъсъкът е умишлено причинен от шофьора на автомобила? Каква е историята ПРЕДИ сблъсъка? Как са били разположени превозните средства ПРЕДИ сблъсъка?
Това е типичното държание и изказване на всички, абсолютно всички журналисти. Бързо, имаме новина, кола подскочи във въздуха и уби всичко по пътя си ... а какво и защо е било в общи линии не им пука. Номера е само да са по-напред с рейтинга, пък какво втълпяват на читателите/зрителите не им пука особено.
- Burner_inc
Автомобилът се е движел в лявата лента, моторът го е застигнал и е карал зад него, в някакъв момент, автомобилът се прибира в дясната лента, моторът тръгва да го изпреварва и малкото бяло нещо започва да се връща в лявата лента, започвайки да притиска моторът към мантинелата. Това се случва на завой. Не случайно казах, че си пишеш глупости, след като си правиш изводи от писания на неизвестни "журналистчета" които не са били на мястото даже, а просто си драскат. Лично аз имам информация от първа ръка и бях на мястото. А ти имаш само догатки и пишеш глупости, колкото да си уплътниш времето!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пише се догаДки - идва от гадая.
Продължаваш да твърдиш, че си измислям и пиша глупости - би ли цитирал точно глупостите и измислиците, които съм написал? Моля!
Не си правя изводи. За пореден път повтарям, че зададох няколко въпроса, като основният е "Как се определя умишлеността на действията на шофьора на автомобила?". От това, което си написал за случката, не става ясно.
Благодаря за подробностите!
Продължаваш да твърдиш, че си измислям и пиша глупости - би ли цитирал точно глупостите и измислиците, които съм написал? Моля!
Не си правя изводи. За пореден път повтарям, че зададох няколко въпроса, като основният е "Как се определя умишлеността на действията на шофьора на автомобила?". От това, което си написал за случката, не става ясно.
Благодаря за подробностите!
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Презумцията е че щом напускаш мястото на произшествието значи се опитваш да скриеш нещо, шофиране в нетрезво състояние, под въздействие на наркотици, без книжка, труп в багажника, това е презумцията!
Катастрофи стават постоянно, най тежкото наказание е условна присъда и отнемане на книжката за определен период, спираш чакаш и това е...
Пияния водач от Цариградско който помете хората на спирката вече е на свобода, ако това е инцидент и не е умишлено избутване от пътя защо бягаш?
Може моториста и той да е направил опит да се включи в гонката или да е бил провокиран по-някакъв начин от другите водачи, както и другите водачи може да са били провокирани от моториста, версии можем да си измисляме до утре.
Културата на движение по-родните пътища я знаем всички, невъзможни неща няма, селски изпълнения обаче има колкото искаш.
Няма как да се определи умишленост или не при положение че представителя на едната страна от инцидента липсва.
Катастрофи стават постоянно, най тежкото наказание е условна присъда и отнемане на книжката за определен период, спираш чакаш и това е...
Пияния водач от Цариградско който помете хората на спирката вече е на свобода, ако това е инцидент и не е умишлено избутване от пътя защо бягаш?
Може моториста и той да е направил опит да се включи в гонката или да е бил провокиран по-някакъв начин от другите водачи, както и другите водачи може да са били провокирани от моториста, версии можем да си измисляме до утре.
Културата на движение по-родните пътища я знаем всички, невъзможни неща няма, селски изпълнения обаче има колкото искаш.
Няма как да се определи умишленост или не при положение че представителя на едната страна от инцидента липсва.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”