До кога ще се избивате младежи?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

До кога ще се избивате младежи?

Мнениеот K22 » Вто 13 мар 2007 8:54

Отново катастрофа, отново с младежи до 26годишна възраст.
В Пловдив при удар във стълб с Пежо - четирима загинали и един в много тежко състояние..

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Вто 13 мар 2007 8:55

еми докато не си променим манталитета!!!! Кво а ти кажа?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 13 мар 2007 8:59

То да бяха само младежите, ами онези двамцата на ул. Христо Смирненски в София, до пазара Римската стена? Те младежи ли са? Бобо7 е прав за манталитета - няма значение възрастта, ама хич :roll:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 13 мар 2007 9:06

dobrinb написа:То да бяха само младежите, ами онези двамцата на ул. Христо Смирненски в София, до пазара Римската стена? Те младежи ли са? Бобо7 е прав за манталитета - няма значение възрастта, ама хич :roll:
прави сте :!:
п.п. е това е пуснато по случая в алфа форум
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10309

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Вто 13 мар 2007 9:30

Кофти работа, направо ми се скапа сутринта след като изчетох това от алфа форума....

А иначе няма как да стане ако ние сами не се променим. може би трябва да се въведе в училище часове по култура на пътя или нещо такова ...

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 13 мар 2007 9:38

Адреналина им се вдига като седнат зад волана и юруш карам със 160 аз летяяяяяяяяяяяя....повече контрол от кат, повече натякване по телевизията, по-добри пътища, високи застраховки за младите шофьори...и възпитание в семейството и училището...по улицата всички сме участници в движението, а не състезатели...на пистите можем всички да сме състезатели....

п.с. пред месец возих сестра ми и женичката и си карах със 30 в доста тясна уличка...изневиделица срещу мен изскочи дрифтиращ младеж с мазда на не повече от 16 години и трябваше да избере дали да се забие в мен или в дървото...за моя радост се заби в дървото и като слезна от колата беше с цигара в ръка, гумите на колата бяха без грам грайфер....направо нямам думи....запитах кой по дяволите е този родител дал му кола....не след дълго се появи този родител и беше типичния разбойник....ще добавя само че всичко това се развива пред начално училище...

Потребителски аватар
blagoykata
Автомобил: Пасат
Двигател: АФТ 1996

Мнениеот blagoykata » Вто 13 мар 2007 9:45

... а, алкохола? !!!
Пишеше по статиите, че от колата лъхало на алкохол! В Марица пише, че пили бира ...!

Алкохола май дава крилааааааа ... :( - май наистина е до манталитет!

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 13 мар 2007 9:49

с 180 в дърво :shock
дърво 1, пежо 0
:bishop

Потребителски аватар
Golf_Blade
Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
Двигател: M43B16

Мнениеот Golf_Blade » Вто 13 мар 2007 9:49

Колегата е много прав за манталитета, а най-голямо значение за мен е кой те е учил да караш т.е. на кой подражаваш като шофьор(баща ,майка,брат,чичо т.н.)! Аз съм на 21, баща ми е от 22 години професионален водач т с всички категории,та той ме е учил да съм примерен водач на МПС не камикадзе!От многото ми пътувания с него по пътищата на мама България съм видял доста размазани "състезатели" :x та да си позволя да карам като бесен!
Та този много респектиращ ме човек има една фраза - "В всяка катастрофа има по един педе....т и една ку...а! :lol: ",така че няма какво да се чудим!

:!: На нас не ни трябва война,само да ни дадат по една чисто нова и много бърза кола и ще се избием като пилци :!:

Последна промяна от Golf_Blade на Вто 13 мар 2007 9:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 13 мар 2007 9:50

blagoykata написа:... а, алкохола? !!!
Пишеше по статиите, че от колата лъхало на алкохол! В Марица пише, че пили бира ...!

Алкохола май дава крилааааааа ... :( - май наистина е до манталитет!

не е потвърдено....възможно било в багажника да е имало бутилки неизпит алкохол...и затова да мирише...днес ще се правят кръвните проби...

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Вто 13 мар 2007 9:53

Muncho написа:с 180 в дърво :shock
дърво 1, пежо 0

не е било 180 щото като гледах репортажа забелязах, че стрелката беше застанала на 80-90 :roll:

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Вто 13 мар 2007 9:55

shenko написа:
дърво 1, пежо 0

не е било 180 щото като гледах репортажа забелязах, че стрелката беше застанала на 80-90 :roll:
ох обърнахте го на разследване!!!!
ВзЕМЕТЕ СИ ПОУКА!!!! Което няма да стане :(

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Вто 13 мар 2007 9:56

колеги, работех 1година като шофьор на микробус и смея да кажа че обиколих България 2пъти - по пътищата е надхвалване - кой каква кола си е купил и колко може тя. Ставали са катастрофи и пред мен вследстви неспазване на знаци и скоростта. Разделих си шофьорите на няколко типа:
1. Най-опасен- тинейджъри току що взели(купили)книжка и подпомогнати от тяхните родители със нова скъпа и мощна кола - без опит и с авантюристично каране - често свършващо с ...................... такива като видех на пътя спирачката и доста голяма дистанция -ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ТЯХ.
2. Това са хора на средна възраст клонящи към 40те-явно успяли във бизнеса и да се докажат във обществото (снобари) много дразнещи се ако ги изпревариш с по стара кола от тяхната.
3. Мнимите съзтезатели - хора който са решили сами че са Колин Макрий или някой друг - без да знаят поведение на автомобила и т.н.
Това във връзка с технически остарелите автомобили които караме и начина по който минаваме на ГТП. Алкохола вече не плаши нашите шофьори защото знаят, че ако ги спрат 50 или 100лв и са готови.
Жалко за младите загинали хора, дано за в бъдеще разума наделее над гъзарията и конските сили :!:

Последна промяна от hristian37 на Вто 13 мар 2007 9:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 13 мар 2007 9:56

избиване на комплекси, като избиваш хора

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 13 мар 2007 9:57

shenko написа:
дърво 1, пежо 0

Еми така мернах че са писали колегите от алфа форума.
Навсякъде пишат че скоростта е била доста висока.. но не споменават цифри. Както и да е.. човек трябва да е изключително тъп, пиян или безразсъден да кара извън магистралата с 4 пътника и с такава скорост.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”