Трябва ми помощ за DVD-видео камера.....
ако може някой да ми обясни как се финализира диска,за да мога да го използвам за двд или комп....нямам никакви книжки с инструкции кьм нея...благодаря предварително..
Трябва ми помощ за DVD-видео камера
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Трябва ми помощ за DVD-видео камера
fiuta написа:Трябва ми помощ за DVD-видео камера.....
ако може някой да ми обясни как се финализира диска,за да мога да го използвам за двд или комп....нямам никакви книжки с инструкции кьм нея...благодаря предварително..
Ами като напълниш диска просто трябва да намериш в менюто с функцийте къде пише "финализиране" и да го стартираш,изчакваш около минута да свърши и трябва да нямаш проблеми с гледането на DVD ! Естествено след финализиране не може да записваш повече на диска

- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
ако не е RW. DVD-RАМ формат ще го плейва само ДВД плеър на Панасоник /не всички модели/ и някои модели на др. фирми, но не много. Настрой си от менюто камерата да записва не на RAM, a на -R/RW и съответно постави вътре DVD-R/RW. Камерата може би и сама ще си разпознае подложката. Ако използваш RW, избери RWvideo режим от менюто, а не - RWvr! Постави качеството на мах. - най-къс и качествен запис. Ако не разбираш останалите настройки - остави вс. на Ауто, или настройките, които са си по подразбиране. Форматирай диска. Записвай. Финализирай. Изваждаш диска, проверяваш дали ДВД плеъра ти работи с 8 см подложки /повечето нямат проблем/ и дали плейва DVD-R/RW - би трябвало да си го може...
С DVD-RW подложка след това можеш да форматираш и запишеш отново, с DVD-R - не. След като видиш, че ДВД плеъра и компа плейват видеото от DVD-RW - то, даваш на Неро-то да ти направи копие, слагаш в писачката празно DVD-R/RW с нормален размер - и си готов.
П.П. Ако модела е от тези с меню-джойстиковете би трябвало да е доста лесен за настройка. Може би има и руски език. Или пък си качи един хубав англо-български речник на компа и дерзай. Ако има нещо - питай, ще помагаме!
С DVD-RW подложка след това можеш да форматираш и запишеш отново, с DVD-R - не. След като видиш, че ДВД плеъра и компа плейват видеото от DVD-RW - то, даваш на Неро-то да ти направи копие, слагаш в писачката празно DVD-R/RW с нормален размер - и си готов.
П.П. Ако модела е от тези с меню-джойстиковете би трябвало да е доста лесен за настройка. Може би има и руски език. Или пък си качи един хубав англо-български речник на компа и дерзай. Ако има нещо - питай, ще помагаме!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”