Проблем с гаранцията

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Проблем с гаранцията

Мнениеот mely » Пон 19 мар 2007 8:55

Вчера отивам да купя един хладилник за вилата от Техномаркет и се натъквам на някаква промоция на Нео но това както и да е .Решавам че ще го купувам и о изненада продукта е с една година гаранция
Питам защо ? Момчето от отдела казва "така ми казват да пиша" Аз -Викай управителя Дойде управителя/или по точно заместника му все пак е неделя/ видимо притиснен като му казах за какво иде реч хептен се притесни момчето направо се притисни.Няма да ви предавам целия разговор в който той се упита да ме убеди че вносителя налага такава гаранция и те нищо не могат да направят.След като му разясних че "случайно" вносителя са те или по точно КиК електроникс той започна ам хъкъ мъкъ ,че търговския закон и закона за защита на потребителя се разминават ииии .......Та въпроса ми е да се обръщам ли към КЗП и ще има ли полза.Много се изнервих и си казах че този хладилник ще го взема при всички положения с поне 24м гаранция.Звънях на телефона на на КЗП и от там един младеж ми каза че не е юрист но задъжително трябва да е с 24м.Да ама те като не искат да го дават с толкова да се бием ли с тях

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 19 мар 2007 8:58

Хладилник трябва да е с 36 месеца дори!!!

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 19 мар 2007 9:11

Да ама не .Току що говорих с КЗП и миказоха ,че това е търговска гаранция и тя може да е колкото търговеца си поиска дори и 1м оново за двете години било срок на рекламация Еб...ти законите ичудото няма управия.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 19 мар 2007 9:55

Ха ха ха х а,2г. срок за рекламация на стока с 1г. гаранция :shock Какво значи реклмация тогава-че като се счупи го изнасяш на улицата и почваш да го "рекламираш" викайки "...това е мнооого големо дърво ,не си купувайте никога..." :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”