Здравейте.
Преди 2 години дигнаха колата с паяк при румънското посолство в София. Платих си 60 лева за паяка и 4 лева за паркинг като ми казаха да си чакам глобата. Онзи ден глобата дойде в размер на 100 лева.
Голфа го продадох преди 1 година. Чувал съм, че хората отказват да платят тази глоба, но когато отидат да си плащат данъка за колата, то глобата им излиза и трябва да се плати. Питането ми е: след като вече нямам нищо общо с тази кола, то мога ли да мина без плащане? Дори и да трябва какво става ако откажа да я платя?
п.с. Колата беше спряна 2 две гуми на асфалт,а с другите две на пясък... което явно е без никакво значение.
Моля да споделите мнение ако някой е изпадал в подобна ситуация.
Акт - тревни площи
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Акт - тревни площи
Глобата е на водача не на колата
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Re: Акт - тревни площи
Глобата е на водача. В момента не знам как стоят нещата със събираемостта на тези глоби, но мога да споделя опит отпреди 5 г. Януари 2009 ми вдигнаха колата от такава "тревна" площ. Платих 50 лв за паркинга и това беше. След няколко месеца намерих честитка в пощата - глоба 100 лв от община Еди-коя-си. Тъй като с тази община нямам никакви отношения и е доста далече от квартала ми, отидох в моята община да питам дали излиза при тях. Естествено, нищо нямаше. Казаха ми да съм отидел на място да си платя глобата. Доооообре
Следващия месец купих и регистрирах кола - в КАТ нищо нямаше по този въпрос. Регистрирах си новата кола в общината - нищо по въпроса с глобата. Питах отново общината след няколко месеца - нищо. По едно време (7-8 месеца след първата честитка) дойде още една такава с по-заплашителен тон, в която ми заповядваха да се явя да си платя лично, иначе щели да ме предадат на Агенция по вземанията. Не отидох. По някое време (пак след много месеци) получих картичка в същия тон. Обаче на нея ми бяха сгрешили името
. З@еб@х ги естествено, не е мой проблем, че нямат система. За едно банално плащане да ме карат да ходя някъде си, даже не беше написано точно къде. И така до ден днешен нито в КАТ, нито в моята община, нито в НАП има нещо срещу мен.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”