Имам един въпрос към запознатите с продажба на автомобили на части!
1.Имам една Астра Г,която продавам на части след лек инцидент!Повечето части са продадени и реших,че ще я бракувам!Ясно е че отивам с номерата и талоните в КАТ,но двигателя все още не е продаден!Какви документи трябват на бъдещия собственик за да може всичко да е законно?Как трябва да се прехвърли двигателя?
2.Друг случай-имам автомобил,който се продава също на части,но за него имам само договор за покупко/продажба,не съм му сменял номерата!Какво правим в този случай?Мога ли аз с договора и номерата да бракувам автомобила или пък да го прехвърля?
Въпрос относно прехвърлянена автомобил!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- djivogalaxy
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател:
Re: Въпрос относно прехвърлянена автомобил!
Колега за първия случай не съм много сигурен,но когато бракуваш дадена кола, талоните не ги вземат в КАТ.След което ти можеш да продадеш двигателя с талоните и мисля попълваш декларация подписана от теб,че си го продал на човека Х.
А относно другия случай договора за покупко-продажба служи за смяна на собственост и табели в случай,ако автомобила е с табели различни от областта,в която се водиш ти по лична карта.
Има две решения:
1.Прехвърляш колата на свое име,след което я бракуваш.
2.Анулира се договора за покупко-продажба и стария собственик ти прави пълномощно,с което ти го представляваш в КАТ и му бракуваш колата,но това е доста размотаване.
Успех!
А относно другия случай договора за покупко-продажба служи за смяна на собственост и табели в случай,ако автомобила е с табели различни от областта,в която се водиш ти по лична карта.
Има две решения:
1.Прехвърляш колата на свое име,след което я бракуваш.
2.Анулира се договора за покупко-продажба и стария собственик ти прави пълномощно,с което ти го представляваш в КАТ и му бракуваш колата,но това е доста размотаване.
Успех!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
По първия въпрос - след като бракуваш колата големият талон ти го перфорират и ти го дават - т.е. с този документ вече можеш да продадеш мотора, с който новият собственик да си го регистрира законно. После отчисляваш колата в общината. По втория не мога да ти помогна.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Благодаря за отговорите!Първия случай ми се изясни!Относно втория въпрос-Колата не е вдвижение и няма как да я прехвърля на мое име,защото трябва да и се сменят и номерата,а собственика по номера никой не го знае къде е!Не може ли с договора и номерата в КАТ да бракувам автомобила?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ако искаш опитай, но мисля, че няма да успееш да я бракуваш. Искат собственици или упълномощени лица. 

- k_garchev
- Контакти:
Въпреки че автомобила не е зачисляван в данъчното и единствено договора доказва,че имам нещо общо!Притеснявам се да не дойде известие за данъци след 2-3 години или нещо подобно!Като отида в КАТ да бракувам другия автомобил ще питам в този случай какво се прави!Благодаря на отзовалите се и ако има някой да добави нещо да заповяда!
- djivogalaxy
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател:
Колега пробвай така в КАТ!Отиди с документите.Звъннах на един познат и каза,че няма да имаш проблем по принцип.
Опитай ако не стане ще има и други варианти!
Опитай ако не стане ще има и други варианти!
-
- Автомобил:
- Двигател:
С договор за покупко-продажба съм бракувал автомобил, но беше в периода през който трябва да се смени собствеността в КАТ (2 седмици мисля, че беше). Нищо не пречи да опиташ 

- k_garchev
- Контакти:
Ще пробвам и ще видим какво ще стане!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”