Наем на общинско паркомясто

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Наем на общинско паркомясто

Мнениеот racing_team_vidin » Пон 10 фев 2014 16:16

Здравейте, случая е следния, имаме пререкания с няколко съседи, относно местата за паркиране на улицата пред жилищен блок.
Ходих в нашата община с идеята да си заплатя 1 паркомасто и да престанем със сагата, но уви.
В обшината го няма гласувано, и не могат да ми вземат парите.
Някой от Вас подавал ли е заявление към общински съвет и кмет, за същото или подобно.
Как да го формулирам заявлението? :redface

П.П
Ето тук се споменава за паркомясто:
http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135535275

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Наем на общинско паркомясто

Мнениеот Stivi » Пон 10 фев 2014 20:51

Да си платиш /или ползваш преференциално/ паркомясто пред жилищен блок в който при покупка на апартамента не си платил за същото и да ти е писано в нотариалния акт /като в новите кооперации/ - ЗАБРАВИ !

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 10 фев 2014 21:15

интересно ще е да разберем дали някъде има такава практика :)

а как ще го контролираш, паяците посещават само СЛУЖЕБЕН АБОНАМЕНТ, а там условията са леко други, пък и по-евтино ще ти дойде да си наемеш гараж.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пон 10 фев 2014 21:41

Колега, виждал съм "резервирани" места в центъра на София - с тези оранжевите скоби и т.н.
Би трябвало да има начин - как - идея си нямам...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 10 фев 2014 22:03

Smeagol написа:Колега, виждал съм "резервирани" места в центъра на София - с тези оранжевите скоби и т.н.
Би трябвало да има начин - как - идея си нямам...

Ами предполагам че става въпрос за служебен абонамент ! Може би има някаква възможност и когато говорим за място пред къща която си е само твоя /без съсобственици/ и няма кой да има претенции за мястото както е при сгради с много различни собственици на апартаменти /офиси/ ! Поне тук в Поморие можеш да си платиш паркомясто пред къщата ,но ако е пред кооперация трябва да представиш документ че всички други собственици са съгласни ти да го ползваш !

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пон 10 фев 2014 22:10

Колега Stivi, аз изхождам от това, че всичко извън земята на входа/блока е общинска собственост.
Така както взимат такси за гаражните клетки, така би трябвало да отдават и паркоместа на желаещи.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 10 фев 2014 22:21

Ами аз пък си мисля че ако ставаше пред доста блокове щеше да има по няколко такива платени паркоместа понеже хора с пари не липсват и със сигурност биха си платили за собствено място вместо да се чудят къде да се набутат по уличките наоколо !?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 10 фев 2014 22:28

Стиви, не си много прав. Ако мястото е общинско без значение дали е пред блок или къща, според мен следва да подлежи на отдаване за ползване под наем срещу такса, разбира се. :th_up
Иначе ако паркингът е обща част към някоя сграда - тогава няма как :th_up
Контактувал съм с доста хора с пари и възможности. Голяма част от тях предпочитат да не дават пари за щяло и нещяло, общо взето съм останал с впечатление, че тоя тип хора са най-стиснати (разбира се говоря за общия случай, а не визирам абсолютно всички).

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 10 фев 2014 23:17

няма как да си наемеш паркомясто от общината, за да си паркираш колата, освен като служебен абонамент, но за целта си има определени изисквания. Освен това и цената е убава и въпреки това трудно ще се доредиш, щото местата са крайна бройка, определен % от всички в зоната, и ако всички са заети трябва да чакаш някое да се освободи.
http://www.sofiatraffic.bg/bg/parking/sluzheben-abonament/p/1

тва е положението в случай, че не си рода с който трябва де
колегата като го гледам от Видин, там може да е и по-различно, ама едва ли

Потребителски аватар
tubleron
Автомобил: Golf 3 1.8 75ks
Двигател: AAM 1992

Мнениеот tubleron » Вто 11 фев 2014 0:07

Аз мисля,че май е само за търговски обекти. Мой приятел живее в коопереация и е купил и магазина под нея.От скоро си има паркомясто

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Вто 11 фев 2014 9:43

С пари и връзки, за съжаление така стават нещата в България. В моя квартал има две резервирани паркоместа, за които не намирам никаква логика. Първото е инвалидно паркомясто пред вход на блок, няма лошо да има такова място, но защо е едно единствено и то само пред един вход. Ако има някакъв проект за инвалидни паркоместа, защо няма такива пред всеки вход или по едно пред всеки блок? Едно единствено за целия квартал и една и съща кола си спира там. Другото паркомясто е на паркинг пред блок с оранжева скоба, това изобщо до колко е законно не знам, защото дори няма знак за служебен абонамент, но си е така от години и никой не го закача.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 11 фев 2014 9:53

Мястото за инвалид е друго нещо и по други правила така че няма да го коментираме,а другото със скобата най-вероятно е на някой "бабаит" и напълно незаконно icon_idea

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Вто 11 фев 2014 10:33

Значи говорих с човека дето отговаря за улиците, той ми каза, че няма проблеми има го в някои общини, но в нашата не е гласувано и не се предлага, като опция, за целта трябва някой да го предложи и общинския съвет и кмета да го гласуват, и аз точно това се опитвам да направя.
Само, че незнам как да формулирам заявлението :rolleyes

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 11 фев 2014 10:56

това е интересен въпрос, ами ако всички си поискат по едно място пред входа :) търг ли ще обявят, а тези за които не остане, айде чао. Контролът върху пакрирането как ще стане, паяци имате ли ? И все пак мисля, че този г-н ти е отговорил, като е имал предвид "служебен абонамент", а там пак ще повторя изискванията са различни.
Общински места да се раздават на частни лица е странно да се допусне (като изключим инвалидни такива, които при определение условия, могат да се обособят пред входове на кооперации и тн). Единственото изключение са гаражните клетки, които се явяваха заварено положение, ама и те лека полека се разкараха.

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Вто 11 фев 2014 22:03

В много общини можеш да си наемеш паркомясто,стига да те устройва цената.В Плевен примерно е 70лв с 20 повече от колкото плащам за гараж.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”