Какво означава "проблем с големия талон"
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Какво означава "проблем с големия талон"
Снощи ходих да оглеждам една кола,която смятах да купувам,но в последния момент продавача ми съобщи,че колата имала "проблем с големия талон" и че собственичката я издирвала и вчера го викали в полицията и т.н. Понеже не ми е ясно какво означава всичко това ви питам колата крадена ли е била и какви са тези проблеми с талона.На доста други обяви го срещам това "проблеми с талона" и какво ще стане ако купя такава колаИзобщо може ли да се прехвърли ?
Re: Какво означава "проблем с големия талон"
много неща са възможни, но най-вероятно се кара с пълномощно, щото е купена без да се прехвърли и с не много редовни документи по покупко-проажбата. Все още се води на името на предишен собственик, който може да я издирва, за да си оформят докрай документите по продажбата, за да си я отпише от данъчното примерно.
Това обаче е най-невинната версия :) абе общо взето не се занимавай с такива коли, ако не смяташ да остане вечно твоя, или да си готов да я продаваш на части, ако нещо стане по запечено.
Това обаче е най-невинната версия :) абе общо взето не се занимавай с такива коли, ако не смяташ да остане вечно твоя, или да си готов да я продаваш на части, ако нещо стане по запечено.
- stypkata
Ясно.Благодаря :)
Друга ще търсим.....

- stypkata
Друг въпрос.Искам да купя кола на баща си ,но тя е от друг град а на него не му се пътува та въпроса ми е ще мога ли да я регистрирам на негово име в негово отсъствие само с личната му карта?
Последна промяна от stypkata на Чет 06 мар 2014 17:02, променено общо 1 път.
- stypkata
Защо? Пълномощно ли трябва...
Като се замисля няма невъзможни неща.
Примерно ако колата е нов внос ,може да се пусне фактурата от автокъщата на баща ти.
След това в Кат си има едни хорица където помагат с регистрирането срещу няква сума.
ПП. Човек ти или търсиш под вола теле или скоро ще има тема измамиха ме.
Примерно ако колата е нов внос ,може да се пусне фактурата от автокъщата на баща ти.
След това в Кат си има едни хорица където помагат с регистрирането срещу няква сума.
ПП. Човек ти или търсиш под вола теле или скоро ще има тема измамиха ме.

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Издава ти пълномощно и можеш да регистрираш и купуваш без проблем. Аз като купувах последния ми голф тия от автокъщата ми го регистрираха в КАТ с пъномощно.
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Може и без пълномощно, но сигурно ще трябва "наш" човек
. На мен са ми регистрирали кола на мое име без пълномощно и без да присъствам
Идеална услуга - отиваш, плащаш и ти носят регистрирана кола с ГО и каско
Само за това си струва да се преглътнат върнатите километри и някои други неща.

- Volkov
- Автомобил: Golf 3 20 Jahre
- Двигател: 2.0 16V ABF
plamikcho написа:Може и без пълномощно, но сигурно ще трябва "наш" човек. На мен са ми регистрирали кола на мое име без пълномощно и без да присъствам
И кое пък от това си струва, плащаш си всички разходи по регистрацията по нормалния канален ред, + 120-150лв. за тази услуга, които гушват автокъщата от теб! Пари, които ако си завлечеш Д'ъто, си ги спестяваш, а не е кой знае какво да регистрираш кола в КАТ!

И въпрос към автора - Защо питаш нас какъв е проблема, а не си питал човека, който продава колата да ти обясни всичко от А до Я, било те е срам ли?!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Първият нормален в тази безумна тема.Volkov написа:И въпрос към автора - Защо питаш нас какъв е проблема, а не си питал човека, който продава колата да ти обясни всичко от А до Я, било те е срам ли?!

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Вие двамата над мен явно не сте обърнали внимание, че въпроса отдавна не е за талона, а дали колегата може да купи и регистрира кола на името на баща му без баща му да присъства

Може с пълномощно от баща ти.
Другия начин да дадеш на някой торба пари го разбирам само ако в загубеното време по регистрация можеш да изкараш повече.
Относно талона - питаш човека, който продава. Обикновено е без прехвърляне колата, освен това го няма и големия талон, тъй като е останал при предишни собственици. Имай предвид, че и гтп трудно се минава така.
Другия начин да дадеш на някой торба пари го разбирам само ако в загубеното време по регистрация можеш да изкараш повече.
Относно талона - питаш човека, който продава. Обикновено е без прехвърляне колата, освен това го няма и големия талон, тъй като е останал при предишни собственици. Имай предвид, че и гтп трудно се минава така.
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Volkov написа:plamikcho написа:Може и без пълномощно, но сигурно ще трябва "наш" човек. На мен са ми регистрирали кола на мое име без пълномощно и без да присъствам
И кое пък от това си струва, плащаш си всички разходи по регистрацията по нормалния канален ред, + 120-150лв. за тази услуга, които гушват автокъщата от теб! Пари, които ако си завлечеш Д'ъто, си ги спестяваш, а не е кой знае какво да регистрираш кола в КАТ!![]()
.......
Ще обясня защо за мен си струва тези 120 - 150 лв (или колкото са там).
1. Когато купуваш кола, винаги има риск нещо да не е наред (технически или друг проблем). Знам за достатъчно случаи, при които човек си купува кола, отива в КАТ и хапва дървото. В по-лекия случай се разхожда един или няколко пъти и се оправят нещата. В по-тежкия си остава без кола.
2. В общия случай колата е без номера - транспорта до КАТ също струва пари, да кажем 40 лв. Или за търсачите на адреналин - вземат едни оборотни номера от автотърговеца и карат колата на собствен ход до КАТ по тъмно.
3. Конкретно в моя случай цената на колата беше 14к - тези 150 лв покрай 14к някак ми се губят

4. От предната точка идва още едно нещо - каското. Ако колата няма аларма, кво правим? Регистрация и търсим платен паркинг, докато сложим аларма и отидем на оглед. Ако деня е петък - събота, неделя? Май пак струва пари.
5. Регистрирал съм 3 коли в КАТ София за периода 2007 - 2009. Средното загубено време беше около 5 часа, което значи цял работен ден. С 2 от колите имах проблеми и се заяждаха, все пак не ме върнаха (водете си жена с вас

6. За много колеги от форума един загубен ден е приблизително тези 120 - 150 лв. Защо да не си седнем на Д-ъто, да ги изработим тези пари и да не се занимаваме с глупости?
Мисля, че отговорих дали си струва. Всеки си преценява сам кое му харесва (изнася) повече.
Да не съм съвсем оффтопик, към автора - не се занимавай с коли с "проблеми" с талони и прочие. Относно последното питане - с нотариално заверено пълномощно можеш да регистрираш кола на друг човек.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Искаш да кажеш, че няма проблем да пускаш малоумни теми във форума, стига след това да зададеш ПОНЕ един въпрос в темата, който да показва поне леки наченки на мисъл в главата на питащия, макар отговорът на този леко смислен въпрос да е ясен на всеки с нещо случващо се между ушите?radi_nrj написа:Вие двамата над мен явно не сте обърнали внимание, че въпроса отдавна не е за талона, а дали колегата може да купи и регистрира кола на името на баща му без баща му да присъства![]()
![]()
Аз ли съм идиот?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”