Дискусиите в темите или начин на комуникация.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Дискусиите в темите или начин на комуникация.

Мнениеот samo_pechka » Пет 28 мар 2014 13:06

Напоследък се усещам ,че "залитам" в безсмислени спорове в стил по-по-най . Нещо позагубих и желание да пиша :redface нарочно влязох и в няколко други автофорума . Прави ми впечатление ,че vwclub.bg и http://audibg.com сме с ..как да го нарека с най-остър тон в дискусии и др. Защо няма нормално комуникиране без дрязги и епитети :icon_sad Ще каже някой- манталитет , е да де , ама нали има и други българкси автофоруми , там що не е така ? Може и аз да съм уцелил "вежливи" теми , но определено в нашия общуване и изразяването е доста "остро". Да не би да е някакво "VWирусно" заболяване :biggrin

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Re: Дискусиите в темите или начин на комуникация.

Мнениеот Pet_rov » Пет 28 мар 2014 13:11

Не си само ти, колега. Понякога и аз се усещам, че се издразвам лесно я на някоя правописна грешка, я на някое мнение. Явно стресът не прощава на никого. Като се уловя в горните неща, предпочитам да не пиша, а само да чета. Въпреки, че понякога имам какво да напиша. И на мен ми се иска нещата да се случват по-цивилизовано, в рамките на добрия тон. Но явно не всеки път се получава. Все пак сме форум, а не Народното събрание. :mhihi . Дори не се усещаме, ако много ни е накипяло след някое мнение, да драснем едно ЛС, на съответния индивид, а цапаме на воля темите на колегите.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 28 мар 2014 13:16

Всеки човек си има болна тема, и като такива се срещнат в една и съща става мазалото.

Категоричното отричане и отказа дори да се погледне другата страна водят до дразгите и нападките.

Тук някъде трябва да излизат и безпристрастните,които в повечето случаи минават за хейтъри.

Трудно е в автофорум с фанатично запалени -нашия/бмв/опел да се хвали друго или да се подчертват някои неудобни истини.

:th_up

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 28 мар 2014 13:47

Форума на БМВ определено са фанатици N1, пред тях бледнея организации като Алкайда и други подобни, там наистина друг автомобил освен БМВ не съществува...кво да ги праиш, повярвали са си жестоко :no
Отделно, тук има регистрирани над 100хил. човека, всеки със своето мнение и своята гледна точка, във форума на Мазда например са около 30хил. и въпреки че е доста по-малък форум също има пререкания и дразги!

Прекаления светец, и Богу не е драг!
VW си е VW, имат си своите силни и слаби страни, нито са най здравите, нито най евтините, нито най красивите, нито са били или са нещо повече от една Тойота или Хонда например.
Просто не трябва да се изпада в крайности, и поне малко да се осмисля и уважава чуждото мнение.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 28 мар 2014 13:56

Най-лошото е, че такъв вид диалози са в и реалния свят. Хората скачат на нож само като им кажеш крива приказка или такава, която не им се нрави. А коя кола е повече от другата - нека да не коментираме точно в тая тема. Щото и за мен тойота и хонда не са повече от ФВ, така че... да не става мазало и тук :th_up Всеки от нас си има свое виждане над нещата, когато те са субетивни. На обективните (фактите и цифрите) смятам, че няма нужда да се водят спорове, освен ако някоя от страните не мисли, че са манипулирани (въпросните цифри).
Призовавам всички да бъдем по-толерантни един към друг.

Последна промяна от stefan4o на Пет 28 мар 2014 14:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 28 мар 2014 13:59

Всичките са наши малки деца..някои от тях обаче постоянно ревът и за да млъкнат трябва да им купуваме скъпи части :Mr Green Fun

Важното е следващият голф да е на задно,за да може всеки голфаджия да се чувтва пълноцен не само зимата с ръчната,но и лятото :mhihi

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 28 мар 2014 14:01

Те като цяло във всички сегменти толкова се изравниха нещата, и толкова марки и проиводства се омешаха че вече е напълно безмислено да се изпада в такъв вид диалози!
Нито японските автомобили са вече японски, нито немските са немски, всичко стана сери боже да ядем :mhihi

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пет 28 мар 2014 14:02

Колега , Форски.Често чета антипатичните ти мнения за фауве.
Неразбирам кое е грозно и красиво , но поне разбирам на нашата марка..кое е предница и кое задница.
На вашите прословути японки , често ми се налага да се чудя...
Добрият тон се разваля , поради простата причина , че някой все се опитва да убеди , че маса от хората от тук са силно заблудени личности....а едва ли е така.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 28 мар 2014 14:03

Vidol Nikolov написа:Важното е следващият голф да е на задно,за да може всеки голфаджия да се чувтва пълноцен не само зимата с ръчната,но и лятото :mhihi

Ееее, за това Бог ни е дал БаМве тройка, не нарушавай баланса във Вселената :mhihi

xalerrelax- на мен също ми се налага да чета много работи с които не съм съгласен, ваще японки, наще VW-та не ги знам кои са ваши и кои са наши, просто такова ми е мнението по-въпроса.
Карал съм и от ваще, карал съм и от наще, и едните и другите си имат достатъчно много косури за да се конкретизира каквото и да било спрямо едната или другата марка! :smile

Последна промяна от forski на Пет 28 мар 2014 14:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 28 мар 2014 14:04

Хайде стига си размахвал пръст...новият голф копира предишното поколение сивик.
Типичният скосен японски фар,изпънатото око -особенно отзад.

Автомобилите отдавна са транссекусални както каза Форски :th_up

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 28 мар 2014 14:05

Vidol Nikolov написа:
Автомобилите отдавна са транссекусални както каза Форски :th_up

Като одъртеят след 10тата година стават коли-манафи (от тези, дето ти го таковат отзад, на портфейла ти де) :mhihi

Хри100в
Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
Двигател: AGG 115hp

Мнениеот Хри100в » Пет 28 мар 2014 14:07

В много от случаите на спор/пререкание, всъщност се е стигнало благодарение на хора, които не са сигурни в това което пишат, но усърдно го защитават. Във всяка тема има по някой, който се меси без нито да е карал даден автомобил, нито го е обслужвал.. Във форума има сигурно 5% от хора, разбиращи и помагащи на другите, но спряха да пишат именно заради такива, дето приказват глупости или спорят за такива. Да не говорим за сравненията с вървеж на всеки един притежател и неговия VW, а разходът е винаги около 7/100 газ градско. По стойности на разход се изравнихме с Фиат-форума. :screwy

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 28 мар 2014 14:11

Тях не можем да ги бием. Ония им горят под 7 колите в градско :mhihi :icon_lol
Не е важно дали и в какво човек разбира или е добър, когато става въпрос за лично виждане или мнение за нещо субективно. При техническата част нещата са точно обратно - защото там няма вкус и цвет. В темите за избор на автомобил е нормално да има хора на различни мнения. Така, както един го кефи да си купи Х-автомобил, друг предпочита У-колата. За това сме форум - тук ограчения няма (в смисъл има си правила, свързани с отношението и някои конкретни тематики).
А тия дето много разбират, ама били спрели да пишат... тях не искам да ги коментирам. Всеки си има причини за действията и постъпките си. Едни си вардят хляба, други не могат да разговарят нормално и да водят диалог с опоненти и т.н. Както казах всеки си има своите причини да/не пише във форума. Целта на форумите е безвъзмездна помощ. Оттам насетне не ми се иска да продължавам, някой да не се почувства засегнат. :beer

Последна промяна от stefan4o на Пет 28 мар 2014 14:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Пет 28 мар 2014 14:15

Защо ми се струва, че и тук ще се зачекнете :screwy

Заглавието на темата е: "Дискусиите в темите или начин на комуникация." поне с това се съобразете :beer

Поздрави :th_up

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Пет 28 мар 2014 14:19

Николов, защо си изтри мнението? Уникален дразнител си човек, като не харесваш дизели не ги карай. Това за обърнатите огледала наистина ли го вярваш :screwy

Върни се в “ОФФ-Топик - други”