Здравейте
Искам да ви представя една система над която работя от известно време - myCarsDB
Първо - системата е безплатна и ще остане такава за частно ползване.
Идеята е да може да се следи всичко по колите - нещо като онлайн дневник. Естествено едно от основните неща е разхода на гориво.
Но може да се следят и всички други разходи /дори и приходи/. Има вкарани основните вериги бензиностанции и техните обекти.
Има и секция с напомняния с възможност за изпращане на email при наближаване на дадено събитие /техн. преглед, смяна на масло, изтичаща застраховка и каквото други си решите/.
Такъв вид системи са полезни за хора, които искат да са наясно с експлоатационните данни на своите коли и евентуално да ги споделят.
Отворен съм за всякакви забележки и градивна критика.
myCarsDB
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: myCarsDB
Тая тема за тая система съм я виждал и в други форуми ! Това е копи/пейст 1 към 1 ! Аз съм я виждал поне преди 3 години още ! Иначе идеята е много добра и интересна ! 
П.С. : Даже сега като се загледах много ме кефи
направо се зарибих ! Всеки ли може да качва информация за сервизи , бензиностанции и т.н. и само за БГ ли ?

П.С. : Даже сега като се загледах много ме кефи

- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
На пръв поглед секциите с бензиностанциите, сервизите... е доста добро, в сравнение с други сайтове от подобен род: http://www.spritmonitor.de/en/ (леки и товарни автомобили), http://my.tacho.bg (товарни автомобили основно)...
Не съм се регистрирал още за да видя пълната картина, но ако има възможност за скриване на част от информацията по желание на клиента, ще е добро.
Аз също си мислех преди няколко месеца да пробвам да направя нещо подобно като модул към форума, но няма време засега.
Не съм се регистрирал още за да видя пълната картина, но ако има възможност за скриване на част от информацията по желание на клиента, ще е добро.
Аз също си мислех преди няколко месеца да пробвам да направя нещо подобно като модул към форума, но няма време засега.
За другите форуми си прав. Както писах искам системката да стане по-известна. Лично аз от няколко дена пиша по форумите. Ако има писано за myCarsDB преди това, някой друг го е поствал. Иначе има и други подобни системи. Най-известната е spritmonitor. Но аз реших да направя нещо българско, /имам доста забележки по spritmonitor-а/. Искам да може да се следят доста повче неща от разхода на гориво, В доста случаи другите разход /застравховки, обезценяване на скъпи коли, ремонти/ са по-големи от горивото.
За обектите - да всеки може да качва, но обектите са видими само за него. Ако иска да станат обществени, трябва да се пусне заявка 'Публичен'. И някой администратор ще прецени дали да одобри обекта, партньора. Обекти може да се добавят навсякъде. Но засега сайта е насочен към БГ потребители. Така че бензиностанциите в САЩ няма да са много полезни.
П.С.: Мерси за интереса
За обектите - да всеки може да качва, но обектите са видими само за него. Ако иска да станат обществени, трябва да се пусне заявка 'Публичен'. И някой администратор ще прецени дали да одобри обекта, партньора. Обекти може да се добавят навсякъде. Но засега сайта е насочен към БГ потребители. Така че бензиностанциите в САЩ няма да са много полезни.
П.С.: Мерси за интереса
Върни се в “ОФФ-Топик - други”