myCarsDB

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
imalchev
Автомобил:
Двигател:

myCarsDB

Мнениеот imalchev » Съб 05 апр 2014 8:56

Здравейте
Искам да ви представя една система над която работя от известно време - myCarsDB
Първо - системата е безплатна и ще остане такава за частно ползване.
Идеята е да може да се следи всичко по колите - нещо като онлайн дневник. Естествено едно от основните неща е разхода на гориво.
Но може да се следят и всички други разходи /дори и приходи/. Има вкарани основните вериги бензиностанции и техните обекти.
Има и секция с напомняния с възможност за изпращане на email при наближаване на дадено събитие /техн. преглед, смяна на масло, изтичаща застраховка и каквото други си решите/.
Такъв вид системи са полезни за хора, които искат да са наясно с експлоатационните данни на своите коли и евентуално да ги споделят.

Отворен съм за всякакви забележки и градивна критика.

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Re: myCarsDB

Мнениеот bmwww » Съб 05 апр 2014 19:06

Тая тема за тая система съм я виждал и в други форуми ! Това е копи/пейст 1 към 1 ! Аз съм я виждал поне преди 3 години още ! Иначе идеята е много добра и интересна ! :th_up

П.С. : Даже сега като се загледах много ме кефи :biggrin направо се зарибих ! Всеки ли може да качва информация за сервизи , бензиностанции и т.н. и само за БГ ли ?

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Мнениеот georgebonev » Съб 05 апр 2014 20:05

На пръв поглед секциите с бензиностанциите, сервизите... е доста добро, в сравнение с други сайтове от подобен род: http://www.spritmonitor.de/en/ (леки и товарни автомобили), http://my.tacho.bg (товарни автомобили основно)...
Не съм се регистрирал още за да видя пълната картина, но ако има възможност за скриване на част от информацията по желание на клиента, ще е добро.
Аз също си мислех преди няколко месеца да пробвам да направя нещо подобно като модул към форума, но няма време засега.

imalchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот imalchev » Съб 05 апр 2014 20:18

За другите форуми си прав. Както писах искам системката да стане по-известна. Лично аз от няколко дена пиша по форумите. Ако има писано за myCarsDB преди това, някой друг го е поствал. Иначе има и други подобни системи. Най-известната е spritmonitor. Но аз реших да направя нещо българско, /имам доста забележки по spritmonitor-а/. Искам да може да се следят доста повче неща от разхода на гориво, В доста случаи другите разход /застравховки, обезценяване на скъпи коли, ремонти/ са по-големи от горивото.

За обектите - да всеки може да качва, но обектите са видими само за него. Ако иска да станат обществени, трябва да се пусне заявка 'Публичен'. И някой администратор ще прецени дали да одобри обекта, партньора. Обекти може да се добавят навсякъде. Но засега сайта е насочен към БГ потребители. Така че бензиностанциите в САЩ няма да са много полезни.

П.С.: Мерси за интереса

Върни се в “ОФФ-Топик - други”