Здравейте, търсих из форума подобна тема, но не намерих, ако има, моля да ме извините. Мисля да засегна една екзистенциална тема, тъй като всички пътуваме до работа (на наши разноски в по-голямата част от случаите). Кой на колко километра работи от дома, колко пари дава за гориво и на какво гориво кара. Оправдават ли се големите разходи за гориво от заплатата? Мислили ли сте да ползвате алтернативни начини за пътуване, поради високите цени на горивата или може би вече сте минали на тях?
Нека започна първи... Работата ми е на 15км от вкъщи, 15км връщане, общо 30км на ден. С едно зареждане от 20лв (8л) минавам 3 дена, което са си 90км, като включим и ходенето до Кауфланд за пазаруване грубо 100км с едно зареждане. Имам 22 работни дни, което значи, че горивото за месеца ми е 150/160лв на месец. Дали се оправдават тези пари? Честно, боли ме да ги давам за гориво, с което ходя само на работа, но да... все пак още не живея самостоятелно, на тоя етап....
Мислил съм да ходя и с транспорт... отнема ми най-малко час и нещо, до час и половина и час и половина на връщане - 3 часа и 8 часа работен ден... 11ч... времето ми е по-ценно от парите за бензин, искам да кажа, че то е мой приоритет.
Колко далеч работите и оправдавате ли си парите за гориво?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Колко далеч работите и оправдавте ли си парите за гориво
За това слагаш газ и разходите падат на половина
Иначе аз бачкам най много на 5 км от нас,което прави 10 км на ден,в нашия "град" нямаме такива големи разстояния като при вас и с 10 лв ходя цяла седмица на работа,демек 40 лв месечно за газ.

Иначе аз бачкам най много на 5 км от нас,което прави 10 км на ден,в нашия "град" нямаме такива големи разстояния като при вас и с 10 лв ходя цяла седмица на работа,демек 40 лв месечно за газ.
Аз имам проблем с паркирането, няма къде,няма паркинг, само пясък и море
Дали си заслужава да се върви 1 км пиша или да хващам такси.
Да пусна ли тема да питам и други дали имат тоя проблем.

А да щом се замисляш, значи не ги оправдаваш и те болят разноските.-- Напускай.

Дали си заслужава да се върви 1 км пиша или да хващам такси.
Да пусна ли тема да питам и други дали имат тоя проблем.

А да щом се замисляш, значи не ги оправдаваш и те болят разноските.-- Напускай.

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Моята работа е на 10км. в двете посоки, горивото ми на месец е около 150лв. почти 1/3 от заплатата ми отива за бензин.
И на мен не ми се дават, но все още не съм намерил по-добър и евтин вариант, като сложим в уравнението и дете+детска градина, и двама родители с различно работно време, картинката става хептен весела
п.п. Живот, кво да прайш...
И на мен не ми се дават, но все още не съм намерил по-добър и евтин вариант, като сложим в уравнението и дете+детска градина, и двама родители с различно работно време, картинката става хептен весела

п.п. Живот, кво да прайш...

- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Явно е кой както си се уреди.
Бащата пътува по 50км в посока - 100км дневно - има служебна кола, която ползва като лична, плащат му поддръжката и му плащат горивото като смятат каталожния среден разход за кота, а той винаги е под него, та и му остава бензин за лично ползване.
Аз, за да си плащам горивото или изобщо да пътувам, трябва да съм на много хубава работа или това да ми е единствения вариант за момента.

Бащата пътува по 50км в посока - 100км дневно - има служебна кола, която ползва като лична, плащат му поддръжката и му плащат горивото като смятат каталожния среден разход за кота, а той винаги е под него, та и му остава бензин за лично ползване.
Аз, за да си плащам горивото или изобщо да пътувам, трябва да съм на много хубава работа или това да ми е единствения вариант за момента.
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
- Двигател: AGG 115hp
аз съм на 6км разстояние в едната посока, което е г/д средна работа за София, но разходите ми за седмица са 15лв газ (около 60лв на месец), защото минавам по Г. М. Димитров и през Арена армеец в пиковите часове и съответно разстояние от 6км за 45мин си е малко повечко откъм харч за колата, но .. 60лв на месец мисля, че е нормален разход за гориво за София. Доста от хората, които карат на бензин, това им е разход за 2 седмици 

-
- Автомобил: vw golf3 GTI
- Двигател: ADY 1995
Тази тема е актуална от доста време за мен 100км. на ден на газ-само за гориво отиват пари за две почивки на морето да не говорим за поддръжка, добре че голфа е здрав и сравнително евтин Но всеки сам си решава къде и за колко пари да работи-на моята работа един връзкар бензинджия бивш, служебна кола, голяма заплата и никакви задължения, но това е България да не забравяме

- bobo7
- форумно КГБ
- Автомобил:
- Двигател: AGN
- Контакти:
аз съм 24км само за работа :(
24км за хокея
та на месец малко над 1000км само в София
24км за хокея
та на месец малко над 1000км само в София
Последна промяна от bobo7 на Чет 27 мар 2014 12:27, променено общо 1 път.
- xeson
- Автомобил: Golf 2 1989
- Двигател: 1272 cc 2G
16 км. общо на ден в София. Отиване до градината на детето, после до работа и връщане от нея (през градината на детето) до вкъщи.
350 км./месец за обслужване на работния ден или около 110лв. отиват само за бензин, за придвижване до работата, градината на щерката и обратно.
Като добавя и съботно-неделното шофиране и ето ги едни 170лв. месечно за бензин - минимум (средно разхода ми месечно за бензин е 180лв.)
Де да ми плащаха 1800лв. нето месечно
Карам шкода фелиция на бензин, която харчи 12-12,5/100км градско, в София
Ще й слагам газов инжекцион
И точно в момента няма как да не ползвам колата за придвижване до работа, защото с нея возя и детето до градината й.
350 км./месец за обслужване на работния ден или около 110лв. отиват само за бензин, за придвижване до работата, градината на щерката и обратно.

Като добавя и съботно-неделното шофиране и ето ги едни 170лв. месечно за бензин - минимум (средно разхода ми месечно за бензин е 180лв.)

Карам шкода фелиция на бензин, която харчи 12-12,5/100км градско, в София

Ще й слагам газов инжекцион

И точно в момента няма как да не ползвам колата за придвижване до работа, защото с нея возя и детето до градината й.
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
9км.. бали му мамата колко пари давам. Нищо не ми е върнало.
- beyker_boy
- Автомобил: VW Corrado
- Двигател: 9A
- Контакти:
Аз съм на около 18 км в посока. Давам по около 20 лв на седмица за газ, при положение, че не обикалям много много насам-натам. Тръгвам от Младост по Околовръстното и минавам всеки ден бул. България от горе до долу по два пъти. Пътувал съм и с градския. От Младост със 76, който ми спира на около 1,5 км от работата и пътувах по около 2 часа в посока (като на един първи сняг пътувах около 4,5 часа). Пътувал съм и със 111, който също ми спира на около 2,00-2,5 км. от работата. Но със 111 стигам за около час + ходенето пеш. Като цяло с градския транспорт излиза по-леко откъм разходи, амортизяция, никой не ти сече пътя, не ти се бута и т. н., но стига да е удобен. В моя случай не ми е удобен нещо градския транспорт, пък и за мен и приятелката картите струват като да си карам колата на газ.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Средно 8 - 10 км на ден, събота или неделя малко до село - на 10 км е. Средно месечно давам около 40-50 лв. Смятал съм с автобуса и ми излиза по-евтино на газ. Така че карам и не ми пука.
- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Към 7км в посока. Нямам удобен градски транспорт. Трябва да сменям два автобуса, които минават рядко + последния минава преди да свърша работа... Пасатора си лапа ~~ 15/100 газ или по-точно под 15 не пада. Автобус - ако въобще можех да ползвам - 4лв * 22 дни. = 88лв
Пасатора с пазаруване през weekend-а, гостуване на баби и родители ми ляга по-евтино от обществен транспорт. Ако сметнем, че поне 10 дни в годината ще пътувам от друго място до работа и в поне 10 ще закъснявам - то това са поне 20 дни с такси в едната посока. Е тука вече избих половината гражданска или данък.
Пасатора с пазаруване през weekend-а, гостуване на баби и родители ми ляга по-евтино от обществен транспорт. Ако сметнем, че поне 10 дни в годината ще пътувам от друго място до работа и в поне 10 ще закъснявам - то това са поне 20 дни с такси в едната посока. Е тука вече избих половината гражданска или данък.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
35км/ден имам само до работа. Отделно из града като отида до някой магазин отиват още 5-10км/ден. На газ около 150лв/месец заминават, но определено мога да кажа, че времето е по-скъпо. Ако трябва да пестя половината пари като ползвам автобуси ще ми струва по 1час/ден. Нямам толкова излишно време.
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Аз преди 3 месеца обявих бойкот на колата. Работата ми е на 6км. Част от тях (2км) вървя пеш, другите ги минавам с метрото. Нямам ангажимент да вземам дете/жена затова се радвам на разходката ми. Иначе преди давах по около 70лв на месец за газ до работа. Сега давам 32лв за билетчета. Не е голяма далаверата, но е една кола по-малко на пътя.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”