Поради големия интерес около темата с "Мечката", предлагам тук да се дискутират всякакви неща относно лов/самоотбрана, оръжие, балистика и миниции!!!
Има доста хора които се интересуват и знаят нещо по темата, асъщо така и такива на които ще им е полезно/любопитно!
Всички дискусии на тема ОРЪЖИЕ нека се пренесат тук!
Ако модераторите сметнат за неуместна темата, моля да я преместя/заключат/изтрият ако вреди/пречи или противоречи на правилата и атмосферата във Форума!
Говорим си за оръжие!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
стига да не нарушава добрият тон.. не пречи..
ма започнете ли да ги "изполвате" не според правилата..идвам с танка
И като си говорихме, забелязах, че твърдите АК47 имал 100 метра точна стрелба..
Което не е вярно..
АК47 има точна стрлба на 300 метра дори без корекция на тракекторията..
Добър стрелец може да свали цяла мишена човешки ръст на 450 метра в 80% от случаите.. дори с изстрели по двойки..
А граничар.. трябва да го направи, след като е претърчал преди това 3000 метра, от клек при това
това е т.нар Граничарско упражнение...
За сравнение, ПК 762, има мерна стрелба 800 мтр.. но може да поразява цели на около 1000 мтр...ама вече си е късмет..
Драгунов стреля с патрони като за ПК.. и 800 метра не са му проблем.
ААА и да добавя, че е пълен мит, че малък калибър куршум ще го "ощипят".
Напротив.. тъкмо обратното.. малките куршуми са много нестабилни, и при попадение, започват да се въртят напречно на надлъжната си ос, което е пагубно.. и нанасят значително повече повреди...
Още повече, че са по-точни по простата причина, че се въртят по-бързо..
но всичко приключва на 200-300 мтр.. после не мои..
ма започнете ли да ги "изполвате" не според правилата..идвам с танка

И като си говорихме, забелязах, че твърдите АК47 имал 100 метра точна стрелба..
Което не е вярно..
АК47 има точна стрлба на 300 метра дори без корекция на тракекторията..
Добър стрелец може да свали цяла мишена човешки ръст на 450 метра в 80% от случаите.. дори с изстрели по двойки..
А граничар.. трябва да го направи, след като е претърчал преди това 3000 метра, от клек при това

това е т.нар Граничарско упражнение...
За сравнение, ПК 762, има мерна стрелба 800 мтр.. но може да поразява цели на около 1000 мтр...ама вече си е късмет..
Драгунов стреля с патрони като за ПК.. и 800 метра не са му проблем.
ААА и да добавя, че е пълен мит, че малък калибър куршум ще го "ощипят".
Напротив.. тъкмо обратното.. малките куршуми са много нестабилни, и при попадение, започват да се въртят напречно на надлъжната си ос, което е пагубно.. и нанасят значително повече повреди...
Още повече, че са по-точни по простата причина, че се въртят по-бързо..
но всичко приключва на 200-300 мтр.. после не мои..
Последна промяна от wili98 на Сря 28 мар 2007 16:20, променено общо 4 пъти.
- Dare_Devil
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Tishku написа:Dare_Devil написа:По темата - някой носи ли нещо за самозащита и какво?
Пфф тъкмо тва щах да питам, и дали изобщо има смисъл, защото чичко милиционер само това чака... Имам газов пистолет, ама незнам кво трябва да имам за него.. Инъче си е мой
18 год и да имаш бележка откъде си го купил

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
prj57 написа:Dare_Devil написа:По темата - някой носи ли нещо за самозащита и какво?
Аз в момента съм в процес на получаване на разрешително за пистолет! Имаме 2 вкъщи но аз лично нямам право да нося нито един от тях!
ако действието се развива в Бг ще ми пратиш ли на лично каква е процедурата.Щото за ловно имам ама искам и за късо
- Tishku
- Автомобил:
- Двигател:
Ludia написа:Tishku написа:Dare_Devil написа:По темата - някой носи ли нещо за самозащита и какво?
Пфф тъкмо тва щах да питам, и дали изобщо има смисъл, защото чичко милиционер само това чака... Имам газов пистолет, ама незнам кво трябва да имам за него.. Инъче си е мой
Ами имам разписката от фирмата, но нищо повече .....

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Tishku написа:Ludia написа:Tishku написа:Dare_Devil написа:По темата - някой носи ли нещо за самозащита и какво?
това е

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ludia, в момент не съм в БГ, но имам човек който ми движи документите!
Доколкото знам, за пистолет боен трябва да минеш психо -тест +курс за безопасна експлотация, чака се около 30 дена.... Може да са променили малко изискванията, но най-добре се допитай до служба КОС в районото в квартала.
П.П. Да допълня (по спомени) разрешителните са 2 вида, първото ти дава разрешение да закупиш и съхраняваш боен пистолет, а за носене се изкарваше още едно.
Доколкото знам, за пистолет боен трябва да минеш психо -тест +курс за безопасна експлотация, чака се около 30 дена.... Може да са променили малко изискванията, но най-добре се допитай до служба КОС в районото в квартала.
П.П. Да допълня (по спомени) разрешителните са 2 вида, първото ти дава разрешение да закупиш и съхраняваш боен пистолет, а за носене се изкарваше още едно.
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
prj57 написа:Ludia, в момент не съм в БГ, но имам човек който ми движи документите!
да, аз това го знам, интерсуваше ме точно дали има промени

- Dare_Devil
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ludia написа:Tishku написа:Ludia написа:Tishku написа:Dare_Devil написа:По темата - някой носи ли нещо за самозащита и какво?
това е
А всъщност по сега действащото законодателство дори и това не е нужно. Статута на газениците е променен и на практика е изравнен с този на всички останали стоки за обща употреба като обувки, ножове за хляб и салам

Върни се в “ОФФ-Топик - други”