Да бъдеш измамен от некоректен търговец !

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Jouzev94
Автомобил: Golf MK II GTI
Двигател: 9A+KR+ABF....

Да бъдеш измамен от некоректен търговец !

Мнениеот Jouzev94 » Пон 09 юни 2014 19:34

Здравейте колеги, искам да изкажа отзиви от некоректен търговец на име Ангел Димитров.

Цялата развръзка се разви така.

Миналата седмица в събота започнах да си търся втулки за джантите. Отворих както всеки нормален човек olx.bg намерих обява за втулки и звъннах на човека. Той каза, пусни ми лично в OLX и в понеделник ти ги пращам. Написах си аз съобщението подробно и подчертах размерите на втулките от 67.1 към 57.1, той уж коректен каза няма проблем в понеделник ги пращам. Мина понеделник чакам вторник сутринта смс от Еконт, няма ни смс нито вест звъня питам и отговора беше ами аз забравих днес ще ги пусна. Съгласих се аз какво да правя събора наближаваше а без втулки не може.... Дойде и сряда пак никакъв смс от Еконт звъня и търговеца твърдо заявява, че ги е пратил. Имам приятели които работят в еконт попитах ги казаха да изискам номер по товарителница, поисках го от господина излезе ми с номера,че е на работа. По пътя на логиката дойде и четвъртък получих аз смс-а който чаках, отидох пакета нямаше преглед и нямаше как да го отворя без да го платя, а времето си напираше. Платих взех пакета отворих го и какво да видя изненада 73.1 към 57.1. Веднага звъннах търговеца твърдо заяви,че ми е пратил правилния размер, но след това размисли и каза прати ми ги обратно. Предложих му да ми прати правилния размер който ми трябва,но той отказа и поиска да му ги пратя, а той ще ми върне парите. Пратих му ги обратно на същия адрес на цената която ми ги даде + доставката която платих.

Нито вест,нито кост

Двете обяви които споделям са на измамника, моля споделяйте за да може тази гад и една стотинка повече да не получи.

http://olx.bg/vtulki-i49076575

http://olx.bg/vtulki-za-dzhanti-4br-komplekt-i50632941

Честно казано не съм за 20-те лв. които дадох, дразня се заради такива скапани хорица които не си държат на думата....

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Re: Да бъдеш измамен от некоректен търговец !

Мнениеот Вълчан » Пон 09 юни 2014 20:45

Напомни му пак...много лесно по номера ако е със договор може да му се намери адреса.Ти си кротък...ама други за 20лв биха постъпили доста злобно...

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пон 09 юни 2014 20:55

Колега, обърни се към администраторите на OLX, да си го накажат както знаят. И ако може да ти дадат някаква информация за този безделник! Не е нормално да се правят такива неща! Като, че ли той е застрахован, та толкова смело прецаква :thumb_down

Потребителски аватар
V.Petrow
Автомобил: VW Bora
Двигател: AHF 1999

Мнениеот V.Petrow » Вто 10 юни 2014 8:27

Задължително пиши на админите на OLX. Не знам до колко може да го 'стреснат' и да ти върне парите, но в най-лошия случай, ще му блокират ip-адреса и той ще загуби. Не трябва да оставяме на такива мошеници да им се разминава така лесно. :no

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Вто 10 юни 2014 9:32

Принципно двете обяви са "уж"на различни хора.
Споделям възможност, която върши работа(в такива случаи).
Когато нямаш опция , кажи на служителите в офиса , че ако не даде(подателя) , отказваш пратката.
Повярвай ми , сам ще те потърси(защото ако не я вземеш , ще плати двете посоки).
Отделно НИКОГА не взимайте пратки , без опция.
В много голям процент от случаите ,става въпрос за измама.
От Еконт НЕ ВРЪЩАТ пари и изгаряте.
Бъдете търпеливи ,измамниците разчитат на голямото желание на получателя от "голямата далавера'.

п.п.Пратката , която си пратил може да стои 7 работни дни , до тогава му звани постоянно.

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Вто 10 юни 2014 12:07

Отделен е въпроса, че ако няма преглед в правото си си да накараш служителите на еконт да му звъннат и да го питат за разрешение за преглед. Ако откаже трябва да ти е ясно.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Вто 10 юни 2014 12:21

Freakylol написа:Отделен е въпроса, че ако няма преглед в правото си си да накараш служителите на еконт да му звъннат и да го питат за разрешение за преглед. Ако откаже трябва да ти е ясно.

Тук е истината, ако откаже преглед е ясна работата. Аз винаги също подчертавам да има опция преглед преди плащане и си казвам, че инак не взимам пратката ако липсва тази опция.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 10 юни 2014 12:45

Ами пращах по спиди миналата седмица до хасково нещо, понеже за пръв път ползвам този куриер, като ми взеха пратката не ме питаха да има ли опция за преглед, аз не съм се и сещал че трябва да я добавя. Звъннаха ми хората от офиса в Хасково дали ще разреша преглед с предупреждението че ако отвори и не му хареса ще трябва аз да платя куриерската такса. Разбира се разреших прегледа, не съм се опитал измама да правя, просто недоглеждане. Обаждане и проверка обаче си трябва щото в последно време за 5-10-15 кинта някои индивиди са готови на всичко

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Вто 10 юни 2014 13:15

Принципно, почти на всеки 2 дни съм в Еконт, знам за какво иде реч. Не е като да не знам просто ми се налагаше да взема пратката,но уви.

Като цяло може да се каже,че на 35% аз съм си виновен, защото избързах и не предложих, че може да има толкова долни хора.

Вчера му звънях, вдигна си телефона и каза, че в момента шофира ( а не изглеждаше така ).

Попитах го дали ще си прибере стоката от офиса на еконт за да ми върне парите, а той най-нагло ми затвори.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Вто 10 юни 2014 14:13

Така като гледам развитието , май няма да я вземе. :thumb_down

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Вто 10 юни 2014 20:30

К.Одаджийски написа:Ами пращах по спиди миналата седмица до хасково нещо, понеже за пръв път ползвам този куриер, като ми взеха пратката не ме питаха да има ли опция за преглед, аз не съм се и сещал че трябва да я добавя. Звъннаха ми хората от офиса в Хасково дали ще разреша преглед с предупреждението че ако отвори и не му хареса ще трябва аз да платя куриерската такса. Разбира се разреших прегледа, не съм се опитал измама да правя, просто недоглеждане. Обаждане и проверка обаче си трябва щото в последно време за 5-10-15 кинта някои индивиди са готови на всичко

Попринцип мисля че speedy от скоро имат тази опция иначе преди я нямаха, но въпреки това са ми давали да преглеждам преди да платя, зависи от служителя :biggrin

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Мнениеот ivchoto » Вто 10 юни 2014 22:21

А защо не отиде да си ги купиш,във всяка по голяма гумаджийница ги има,струват по 3лв бройката.

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Сря 11 юни 2014 6:17

ivchoto написа:А защо не отиде да си ги купиш,във всяка по голяма гумаджийница ги има,струват по 3лв бройката.

Стига с тези глупости бе хора, в цял пловдив нямаше никъде само през дистрибутори на фирми от сф, тези глупости които се говорят за гумаджииниците са излишни !!!
Моля не си чеши езика и ти ....

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Сря 11 юни 2014 12:10

Малко развитие по темата, раздразних се от факта, че може да съществуват хора като този човек. Не ми е за парите просто искам да го накарам да се осъзнае какво наистина се случва. Имам приятел който има връзка с един от администраторите в OLX. Пуснал съм идеята да се анулират обявите, чрез засичане на зададените 2 мобилни телефона. Другото което е, днес се свързах с господата от еконт в дадения офис.
Казах си номера на пратката и момчета каза, задръж малко да видя на кого е, след около 30 сек. момчето което ме обслужи,каза на някой друг,обаждал ли се се на "Ангел".От отсрещната страна се чу отговор, нямал пари за да я вземе. Те си мислеха, че явно не се чува разговора и ми казаха,че до два-три дни щял да си прибере пратката.( а дефакто утре е последен срок,да я прибере или ще ми я върнат обратно) Аз обясних какво точно се е случило и че не искам тази пратка да се връща при мен, защото не ми върши работа и си искам парите. Момчето отговори,че въпросния "Ангел" ще си прибере пратката,но не се знаело кога...

Извод : щом не се знае кога,значи до ден,два ще ми ги пратят обратно и ще ми се наложи да платя и за изпращане и връщане.

Нещата няма да останат така. Този "Ангел" повече нищо няма да може да продаде през OLX.(ако не си смени номерата,но и това ми стига,че ще даде пари за нещо което не му ТРЯБВА !)

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 11 юни 2014 16:07

Евала, натискай до край :th_up

Върни се в “ОФФ-Топик - други”