Човекът върти някакви търговийки във форума, лично допирната ми точка с него е с кабелите за диагностика, по-късно смятам спомена и за чип тунинга му.
Края на 2012г поръчвам последната версия на ваг-ком, ако не се бъркам 11.11, най-скъпия кабел, даващ и много функции. 100-на лв няъде беше, по-важното е че се намираше и на по 50кинта, но предпочетох от форума, че да има гаранция за самия продавач, както и за самия кабел, както и евентуална поддръжка.
Кабелът са го взел само и единствено заради възможността да виждам големината на тока подавана към електрическите контролни клапани на компресорите на автоклиматиците от поколението на голф5 и пасат б6. Ясно е, че с това се занимавам. Като цяло се оправям и без него, но с него е по-спокойно. Все пак един клапан е поне колкото един кабел, а се сменят често.
Чак в началото на лятото 2013 съм го извадил от плика, софтуера се инсталира. Изцяло по указанията на продавача. Уж 11.11 а ме посъветва да кача някаква стара версия от рода на 10.хх
Първата кола беше пасат б6. Кабелът сработи, разчете контролерите, но като цяло работеше бавно, забиваше в живите данни,имаше проблем с триенето на грешки. Каквото ми трябваше го видях, но докато ровех в колата, работата му се влошаваше. Следващата кола беше моя пасат, б3-ка с мотор и електроника от б4 1995г. Вързването към контролерите става много трудно, постоянно забиваше и се наложи да си довърша нещата с друг кабел и лаптоп на мой приятел.
Ползвам ваг-ком от 2005г, за мен е само инструмент, нямам претенциите да съм в час, но имам хора около мен дето са. Видяха го и ми казаха, че са типични симптоми на нискокачествени и фалшиви кабели
Обадих се Данаил, обясних му какво става и му изпратих кабела до Монтана. Слеь 2-3 дена ми го върна като каза, че е работел без грешка. Цял ден работел с него. Имало лек проблем с разчитането на диска, от няколко компютъра само един го е разчел.
Придвижването му и в двете посоки беше за моя сметка. (1)
Закачих кабела - пълен блокаж- отказва да се върже с контролерите. На поне 15 компа сме пробвали, никъде не успяхме да отворим диска. Естествено пак се чуваме с Данаил Дамянов и му обяснявам. Нещо намекна за способностите на моите хора, за качеството на компютрите, спомена че пропуснал да направи копие, а нямал софтуер за този кабел.
Подчертавам, че говорим за последната версия, която продава, и уж има гаранция и поддръжка, а нямал софтуер.
Също държа да отбележа, че кабела не е пипан от никого след като е върнат. Закачан е на моя лаптоп само, с неговата си програма от инсталационния диск
Пращам му кабела, тоя път за негова сметка, да вземе да си оправи дисковете и софтуерите.(2)
Стои няколко дена в офиса на Еконт в Монтана, Данаил отказва да го вземе, не бил длъжен да плаща доставка. Щял да го приеме единствено, ако аз съм бил платил транспорта. Все едно аз съм забатачил софтуерите и кабеляците. Обадих се в Еконт-а да ми го връщат обратно / ясно съзнавайки, че няма полза от това, но въпроса е принципен/
Чухме се отново... Трябвало да изтегля софт от някакъв сайт. В този момент дадох телефона да уточняват нещата на мой доста доверен човек. Естествено нищо не се получаваше, моя човек твърдеше, че кабела е прецакан, Дани твърдеше, че моя човек не разбирал нищо.
Човекът ми отказа да се занимава повече с него, държал се е повече от арогантно по телефона - приказки от сорта на- Трябвало да дава и по един лаптоп към кабела /т.е. лаптопа ми бил боклук, а и към днешна дата е доста читава машина/, трябвало да идва на място да прави нещата, щото всички били некадърници и подобни глупости. На почивка бил, разваляли сме му почивката... /иначе не му пречеше да си повдига всеки ден обявите.../
Чух се с него и се разбрахме, като му мине почивката да поговорим за работа. Пак имаше опит за за тегене на софт. Тоя път с друг мой приятел. Нищо не се получи. Данаил твърдеше, че никой не разбира, моя човек твърдеше, че кабела е прецакан, както и че Данаил е идиот и нищо не разбира.
Аз не съм имал нито времето, нито познанията да се занимавам с тия неща.
Данаил Дамянов реши, че сам ще оправи нещата. Лично му дадох достъп до моя компютър, какво прави не го знам, но нищо пак не стана. Интересното е, че смотолеви, че в кабела има нещо, така бил дошъл, някакъв проблем в партидата, с тоя кабел нямало как да стане. За пръв път му се било случвало. / а как рабтел цял ден с него, той си знае.../
Какъв бил проблема и какво точно е станало така и не разбрах, не ме и интересуваше особено, важното беше че има проблем с кабела.
ОК, няма проблем, аз също работя с техника и части, случва се.
Дамянов предложи да ми прати кабел, който щял да ми върши работа, докато се оправят нещата. Дойде ми един син пазарски кабел, дето върви по 20лв навсякъде.(3) Ваг 409.1, ако не бъркам. Кабел дето чете до голф4, а на мен не ми върши абсолютно никаква работа, нито съм му го искал, нито съм плащал за такъв...
Сега ... дани_94 твърди, че ми го е пуснал за негова сметка, дали е така, нямам спомен, но имам леки съмнения, не мисля, че е важно.
На следвашия ден аз му пуснах обратно за пореден път проблемния кабел 11.1. (4) За пореден път за моя сметка.
Трябваше да има развитие по въпроса. Просто го забравих, а и на човека му беше удобно да не се обажда.
Тия дни ми трябваше пак за един пасат б6 и се сетих, че съм платил вече колкото за аутоком, а имам един син кабел и пак звъннах на синия търговец от Монтана.
Напомних му, че има едни дадени пари, а няма нищо насреща. Човекът каза- ти какво искаш, да ти пратя и трети кабел, а да си платил един?! И да повредя пак кабела / сега се оказа че кабела е повреден.../
Леко му напомних, че при мен има само един син кабел, и не е тоя, за който съм плащал. Казах му че съм му върнал 11.1 версията. Човекът категорично отрече да съм му връщал кабела. Нямало логика да е бил при него / а каква логика има да е тоя кабел при мен, при положение че има проблем, че няма софтуер, диска не се чете.../
Държа да отбележа, че до този момент разговора е вървял много културно и само по телефон. И като цяло се забавлявах.
Аз проверих в еконт и ми казаха, че се пазела информация 6 месеца назад,т.е. няма как да се пазят данните, той проверил в склада си и категорично нямало такъв кабел.
Минахме на лични и директно качвам съобщенията, за да няма преразказ и субективизъм:
dani_94
Код: Избери всички
Прегледах, но както ти казах, твоят кабел не е при мен, а и няма логика да е при мен... Имам последно предложение към теб: Връщаш ми синият кабел с пликчето и диска и аз мога да ти изпратя последната версия 12.12.0 на цена 50 лева, но трябва да намериш специалист да го инсталира, за да не стане така като с предният...
pe6kata
Както и няма логика да държа кабел, който не ми върши работа, инсталационния му диск неможе да се разчете на никой компютър.
Ще проверя в еконт дали стои хронология на пратките и ще продължим разговора.
pe6kata
човека, който го инсталира, ти гарантирам че разбира много повече от компютри от теб.
четох един пасат б6, влизах в живите данни на климатроника и успяваше макс 1 минута да чете.Постепенно взе за все по-кратко време да ги чете. Типично за нискокачествен кабел. Иначе си влизаше във всички контролери и четеше грешките им. Накрая просто отказа.
Хората, с които говори, също са много в час с компютрите. М/у впроечем си се държал доста арогантно с тях. Казаха, че кабела не става, оказа се че не става. Един път твърдиш, че е повреден, един път, че не е. Лаптопа ми бил смотан и незнам кво ли не...
Инсталационния диск така и не се разчете, кара ни да теглим софт от некви сайтове. Осигурих ти достъп до моя компютър , веднага след като ми върна проверено работещия кабел, каза че ималоо някакъв проблем със самия кабел с някаква партида...
Сега.. незнам като какъв се изживяваш, незнам и какво си мислиш за Елхово, но тук не сме хванати от гората. Знаеш, че съм наясно с оная пародия дето разиграваш с чиповете.
От първа ръка видях за какво става въпрос. Софтуера ти е под всякаква критика, и четирите коли, на които качиха софт, в последствие претърпяха повторен ремап. Видя се какво е правено по тях...
Тодор незнам дали в крайна сметка ти каза какво си направил на колата му. Не иска и да чуе за теб.
Кабел от теб не искам, един аутоком, дето е универсален върви около 150лв, отделно че има много по-подходящи места за закупуване на кабели и то на не по-висока цена от твоите. С гаранция и поддръжка.
Един от хората на Богомил е именно от Елхово и обслужва цяла югоизточна България, личен приятел ми е, най-малкото чрез него имам предостатъчно наблюдения в/у софт, кабели и т.н.
Сега за кабела - еконт пази 6 месеца тая информация. Т.е. няма как да ти извадя товарителницата. Това е за теб, не за мен, аз отлично знам какво и къде съм пратил и какво има при мен.
Това дето твърдиш, че не съм ти го върнал, а аз съм ти го върнал, при това за пореден път за моя сметка, вече ми преля чашата на търпението.
С добрия тон бяхме до тук.
Тия дни имам служебно пътуване до София, мисля да намина и до Монтана да се видим
dani_94
Обясних ти го като на нормален човек, че остави че съм ти изпратил друг кабел който не си ми платил, а и съм ти платил и куриера... Предложих ти и няколко варианта, ти предпочитаж да се заяждаш... И аз спирам с добрият тон!!! Помисли какво може да ти се случи в службата след една жалба за ............... Работи си със здраве работата и не заплашвай никого !!!!
Кабел който се продава за 120 лв, ти го предлагам на доставна цена от 50лв и ти отново си неблагодарен... Няма повече да кореспондирам с теб...
Хубав ден и лека служба до пенсионирането..
pe6kata
ти си ебах ти наглото копеле
пращам ти кабела първия път - за моя сметка. Няма ядове. Пускаш ми го обратно за моя сметка. Работел. ОК
Малко трудно се четял диска. Диска не се чете, а си нямал софт. Къде ти е поддръжката на тия кабели... идея си нямам.
Пращам ти го за твоя сметка, да си оправиш софта, да си разчетеш диска.
Отказваш да го вземеш, пращам си куриера и в двете посоки.
Пращаш ми синия кабел за 20лв, дето не ми върши абсолютно никаква работа и така и не съм ползвал, не съм ти го и искал. Може би за твоя сметка, не споря, а и няма значение
Връщам ти скапания кабел, пак за моя сметка и едва ли не трябва да съм ти благодарен за всичко това.
Смени си позицията 10 пъти досега, накрая ме изкара че лъжа!
за 50лв мога да си купя тая версия навсякъде из продавалника, що си мислиш че горя от желание да е точно от теб.
Казах ти, с тия лични и по телефони явно не можем да се разберем, затова тия дни искам да се видим. Тия глупости, жалби, служби... си ги избий от главата, не минават при мен. Ако искаш опитай, не ме бърка
dani_94
Май наглият си ти...Сам си написа процедурата по която е станало пращането с кабела и че след като ти отказах да го взема последният път, той се върна при теб... Изпратих ти версия 409.1 безплатно и ти платих и за куриера... Предложих ти и оферта, а ти си купувай каквото от който поискаш...
Казах ти, не се занимавай повече с мен... Знаеш че служители на системата нямат право да се занимават с нищо друго... А ако някой им подаде сигнал????
Човекът не стига, че е осран, ми тръгва и да ме плаши с доноси и сигнали.
Нямам думи да изразя възмущението си от подобно безочие и пълна липса на морал и принципност.